Loppiaisena Riemun futsalistat pääsivät takaisin peliparketeille, kun valkeakoskelainen Mad Max saapui taistoon kolmesta sarjapisteestä Monnarille. Riemun murheenkryyniksi koitui taas heikko ensimmäinen puoliaika, ja vieraat veivät pisteet lopulta mennessää lukemin 2-5 (0-3). Ottelun tilannekoosteeseen pääset osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=3PIqzNkRpv0

Ottelu sai karmivan alun, kun Maxien Mikko Heritty kiskaisi pallon maaliin heti aloituksen jälkeen, kun peliä kerettiin pelata vain neljä sekuntia. Riemu oli ensimmäisellä puoliskolla vielä joululomilla, ja hullut koirat tekivät ennen taukoa vielä kaksi maalia. Seitsemännellä minuutilla Riemu näytti avanneen Maxien prässin hienosti, mutta Joonas ”Made on kala” Madetojan poikittaissyöttö katkaistiin ja Justus Kunnas viimeisteli kahteen nollaan vastahyökkäyksestä. Maxien kolmas maali syntyi sivurajasta, kun Kim Lingman laukoi kovan maannuoliaisen alanurkkaan, ja tauolle mentiin siis 0-3-lukemissa. 

Riemu paransi peliään selvästi toiselle puoliajalle ja sai vierasjoukkueen ajoittain ahdinkoon hyvällä prässillään. Kaksikko Madetoja-Forsström rakensi nopeaan tahtiin kaksi maalia ja Riemun takaa-ajo oli hyvässä vauhdissa. Molemmissa maaleissa syötöt tarjoili Jonne ”ES-Jonne” Försström Madetojan viimeistellessä. Ensimmäinen maaleista oli pitkä pystysyöttö hyvään liikkeeseen ja toinen tuli sivurajasta. Riemu jatkoi maalien jälkeen painostustaan, mutta maalikehikoita ja maaliviivaa lähemmäs tasoitusta ei päästy. Lopulta tasoitusta haettiin ylivoimalla noin kolme viimeistä peliminuuttia. Ylivoimalla näkyi orkesterinjohtaja Olli “KuPS” Pöyliön puuttuminen, eikä kuviot ottaneet toimiakseen. Mad Max rankaisi viimeisellä minuutilla vielä kahdesti tyhjään maaliin, ja pisteet matkasivat Valkeakoskelle loppulukemin 2-5. 

Pelin jälkeen tunnelma kopissa oli hiljainen. Jälleen kerran oli jäänyt luu käteen hyvästä toisesta jaksosta huolimatta. Valmentaja Riikilä kommentoi: ”Toisella puoliajalla saavutettiin jo ennen joulutaukoa näkyvissä ollut hyvä peli-ilme, mutta emme taaskaan pystyneet kääntämään tiukkaa peliä eduksemme, aivan kuten Sievissä.” Pisteitä täytyy alkaa ottamaan tai toinen liigavisiitti uhkaa jäädä vain kauden mittaiseksi. Seuraavaksi Riemu kohtaa viikonloppuna sarjakärki Akaa Futsalin ja ensi viikon keskiviikkona onkin jo luvassa kauan odotettu #derbyjkl KaDya vastaan!

Riemu – Mad Max 2-5 (0-3), 06.01.2020 klo 15:00, Monnari

Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Sauli Kilpeläinen (mv), Mika Halonen, Juuso Eteläpää, Aleksi Leppänen, Ville Vanttaja, Janne Paski, Antti Lappalainen, Joonas Madetoja, Aleksi Autti, Tuure Fagerström, Jonne Forsström, Elias Martikainen

Tehopisteet:

Joonas Madetoja 2+0

Jonne Forsström 0+2