O2 Jyväskylä III – Riemu 1-3

Ensimmäisenä Killerin kotivesillä vastaan asettui O2 Jyväskylä III. Muikut päättivät järjestää vähän riemua harmaaseen lauantaiaamupäivään ja heittivät vastustajan välittömästi Jyväsjärven kylmään päätyyn: Ensimmäistä erää oli ehditty pelata ruhtinaalliset 64 sekuntia, kun Riemun avauskentällinen juoni Pauliina ”nukkuminen on yliarvostettua” Murajan johdolla hienon maalin.

Harmillisesti O2 Jyväskylä pääsi tasoittamaan pelin toisen erän alussa ajassa 17:48 taidokkaalla läpiajomaalilla. Muikut eivät tästä kuitenkaan lannistuneet vaan jatkoivat upeita taidonnäytteittään ja pääsivät toisessa erässä pyörittämään jopa ylivoimaa. Maalipaikkoja oli useita, mutta tulostaulu näytti yhä tasalukemia muikkuparven viimeistelyn uupuessa. Anni ”nelosmaalivahti” Laakso jatkoi huikeita otteitaan maalilla ja kipusi torjunta torjunnalta kohti maalivahtipörssin kärkikahinoita. Myös muikkulaiturit tekivät loistavaa, mutta raastavaa työtä kulmakahinoissa ja O2 Jyväskylän maalin takana. Puolustuskaan ei päästänyt vastustajan yksilöitä uimaan liian lähelle Riemun verkkoja.

Kolmannen erän alussa Muikkujen maaliyritykset tuottivat vihdoin tulosta, kun Susanna ”maalipörssi” Kuusisto pyöräytti muikut johtoon Sonja ”vanhanaikainen” Kenkkilän syötöstä. Erän kruunasi vielä Sonjan upea sukkulointi vastustajan pelaajaparven joukossa ja tätä yksilötaidonnäytettä seurannut vastustajan maalin takaa pyöräytetty maali. O2 Jyväskylän aikalisäkään ei enää vastustajaa auttanut, ja Riemu nappasi odotusten mukaisesti voiton pelistä.

Supermuikku:
Riikka Varjus

Pistehait:
Sonja Kenkkilä 1+1
Pauliina Muraja 1+0
Susanna Kuusisto 1+0

Sykähdyttävin muikkuhetki:
Sonja Kenkkilän vanhanaikainen 


Riemu – Valo 7-1

Päivän toisessa pelissä Riemu kohtasi jyväskyläisen Valon. Ensimmäinen erä alkoi jälleen lupaavasti Susanna ”nähdään sit päättäreissä” Kuusiston maalista ajassa 0:32. Tässä kamppailussa oli edellistä peliä enemmän vauhtia mukana, ja ajoittain Valo pääsi sukkuloimaan vaarallisen vapaasti Riemun vesialueen keskiosaan. Vastustaja sai jopa rangaistuslaukauksen ajassa 06:53, ja puolustajan paikalta tolppien väliin revitty Anni ”torjuntaprosentti” Laakso oli kovan paikan edessä. Muikkujen vaihtopenkki hiljeni hetkeksi Ella ”ihan hyvältä näyttää” Lehtisen huutaessa Annille vielä viime hetkellä maalivahdin ohjeita rangaistuslaukaustilanteeseen. Pian oli muikkuparven kuitenkin taas aika revetä liitoksistaan huutaa riemusta kidusten täydeltä, sillä Anni hoiteli rangaistuslaukauksen kuin vanha tekijä! Nopeasti tämän jälkeen Riikka ”suoraan töistä” Varjus viimeisteli Pauliina ”pyöräjengi” Murajan syötöstä Riemun 2-0 johtoon, ja muikut loiskauttivat jälleen lisää vettä myllyyn.

Toinen erä oli Riemun hallintaa. Krista ”tuleeko hattutemppu?” Fomin täräytti kaksi maalia kolmen minuutin sisään, ensimmäisen rystyltä ja toisen, vähintään yhtä hienon maalin vaihtelun vuoksi kämmeneltä. Erän lopussa Riemu pääsi jälleen kokeilemaan ylivoimaa, joka jatkui vielä kolmannen erän alkuun. Kovasta pyörityksestä huolimatta ei maalia saatu väännettyä, mutta välittömästi ylivoiman jälkeen Susanna ”sakkoa!” Kuusisto teki 5-0 maalin Hannele ”sohva takaboksissa” Mäki-Äijön syötöstä ja kasvattaen jälleen Riemun johtoasemaa. Tapahtumarikkaassa kolmannessa erässä nähtiin vielä Pauliina ”suoraan saliin” Murajan 6-0 maali sekä yksi Valonkin maali, joka pomppi lähietäisyydeltä muikkuverkkoihin. Pelin kuitenkin kruunasi lopulta Muikkujen seitsemäs ja viimeiseksi jäänyt maali, joka sai alkunsa Valon paineen onnistuneesta purkamisesta loistavien syöttöjen avulla. Sonja ”voiko joku ostaa mulle banaanin?” Kenkkilä viimeisteli huolellisesti rakennetun syöttökuvion ja laukaisi upean maalin muikkuakin pienemmästä kulmasta. Tämä maali sai jopa valmentaja-Jonin huudahtamaan riemusta ja tuulettamaan tyylikkäästi!

Supermuikku
Krista Fomin

Pistehait:
Krista Fomin 2+0
Susanna Kuusisto 2+0
Riikka Varjus 1+2
Pauliina Muraja 1+2
Sonja Kenkkilä 1+0
Kea Kallioinen 0+1
Milla-Maria Malinen 0+1
Hannele Mäki-Äijö 0+1

Sykähdyttävin muikkuhetki:
Anni Laakson historiankirjoihin jäävä rankkaritorjunta.

Ansaittu mango-lakupötkö

Uusi vuosikymmen pyrähti siis käyntiin erittäin lupaavasti Muikkujen napatessa kaksi voittoa lauantaina jyväskyläläisten joukkueiden paikallisturnauksesta. Muikkujen nesteytys ja yleisvointi pysyi loistavana koko turnauksen ajan Ella ”kuka haluaa kasveja?” Lehtisen johdolla. Pelien jälkeen pukukopissa muikuilla olikin yhä energiaa juhlia voittoja. Riemu nousi kattoon viimeistään, kun Muikkujen superfani Aapo lahjoitti muikuille turnauksen päätteeksi valtavan laatikon mangolta maistuvia lakupötköjä! Karkit eivät ihan kalanruoalta maistuneet, mutta tämä tuskin muikkuja kovin paljon haittasi… Kyyneleiltäkään ei vältytty: Tunteilu ei tosin johtunut kalanruoan puutteesta vaan siitä, että muikkuparvi joutui tänään hyvästelemään joukkueen tukipilarin Susanna ”lupaan höntyillä!” Kuusiston. Kiitos Sussulle kuluneesta kaudesta ja riemukkaita hetkiä maailmalle!

Suurimman pelihurmoksen laskeutuessa Killerin hallin syövereissä huhuttiin eräästä Sisä-Suomen kolmosdivarijoukkueesta, jonka erittäin systemaattista ja sitoutunutta peliä oli ilo katsella ja tuomaroida. Tämä joukkue oli nimenomaan JOUKKUE, sillä taidokkaimmatkin pelaajat pelasivat koko (muikku)sydämestään joukkueen omaa peliä. Muikkujenkin korviin kantautui tarinoita tästä salaperäisestä joukkueesta, kun he poistuivat Killerin liikuntahallin ovista ulos saaliinaan jo perinteeksi muodostuneet kaksi voittoa. Lumihiutaleiden leijaillessa kevyesti maahan kykeni jokainen Muikku aistimaan kylkiviiva-aistinsa avulla, että tästä vuosikymmenestä tulisi hyvinkin Riemukas.