Riemu joutui pettymään viime lauantaina, kun se kohtasi klassisessa kuuden pisteen ottelussa Sievin 4-2 (2-0). Voitolla Sievi nousi playoffviivan kantaan, kun taas Riemu jäi paikoilleen karsijan paikalle. Ottelun jälkeen suunnattiin joululomalle, ja pelit jatkuvat taas tammikuun kuudes päivä. Maalikooste löytyy osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=Kp9x3KwkR3Q&feature=emb_title.

Riemu onnistui hyvin tyrehdyttämään Sievin pelinrakentelun ja pääsi sitä kautta hallitsemaan ottelua ja oli lähellä maalintekoa useaan kertaan. Viikolla harjoitellut murtautumismallit ja prässääminen siirtyivät harjoituksista loistavasti myös peliin, kun Markus “Videoanalyytikko” Riikilä oli onnistunut sisäistämään nämä joukkueelle erinomaisen hyvin. Kaikesta hyvästä huolimatta maalinteossa Sievi oli huomattavasti terävämpi, ja isännät kiskaisivatkin ensimmäisellä puoliajalla paikoistaan kaksi maalia, joten puoliajalle Riemu joutui lähtemään kahden maalin takaa-ajoasemasta.

Ottelun toinen puolikas lähti käyntiin vauhdikkaasti, kun kakkoskentän ensimmäisessä vaihdossa Aleksi “Takareidet kiristää” Autti maalasi minuutin sisään kaksi kertaa – harmiksemme se komeampi syntyi omaan päähän, joten tilanne tässä kohtaa 3-1 isännille. Riemu sai sähäkästä alusta kuitenkin hyvän hengen päälle ja onnistui Joonas “Lentsikka” Madetojan vastaiskumaailla nousemaan jo maalin päähän. Tuuletuksissa ei vielä nähty samanlaista tuulimyllyä, kuin viikkoa aikaisemmin Monnarilla, mutta ehkäpä seuraavassa maalissa sitten jälleen. Ottelun seuraavaa maalia saatiin kuitenkin odottaa Riemun ylivoimapyöritykseen saakka. Ylivoimakuviot olivat erittäin toimivia ja Riemu sai maalipaikkoja hyviltä sektoreilta, mutta vedot kilpistyivät aina uhrautuvasti pelanneeseen Sievi-puolustukseen tai vaihtoehtoisesti viuhuivat millimetrien kymmenesosien verran ohi. Ainoa maali nähtiinkin kaksi sekuntia ennen summerin soimista, kun Leevi “Saksari” Kemppainen ei aivan ehtinyt laukomaan, ja sieviläinen ohjasi Olli “Pölö” Pöyliön never ending slide tacklesta huolimatta pallon riemurysään. Loppulukemat siis Riemun hyvistä otteista huolimatta Sieville 4-2.

Nyt lukijoilta oletetaan kvantitatiivisten tutkimusmenetelmien hallitsemista, sillä Ville “Tiede” Vanttaja kokosi meta-analyysin tämän kauden otteluista ja päätyi seuraavaan yhteenvetoon: “Näyttää vahvasti siltä, että maalivahdin pois ottaminen oli tilastollisesti merkittävässä suhteessa (p<.001, n=12, ) ottelun tilanteeseen. Kun joukkue oli tappiolla, ottivat he todennäköisesti maalivahdin pois. Tämä tulos tukee vahvasti aiempaa tutkimustietoa”. Kiitos tästä Ville! Tutkimus tuki myös sitä, että joukkue on vaarallisimmillaan pallonriiston jälkeen, sillä yli puolet pelitilannemaaleista syntyi vastahyökkäyksistä. Joukkue sai tehtäväkseen tutustua lomalla tutkimukseen ja palauttaa referaatin tutkimuksesta joululoman jälkeen.

Sievi-ottelussa oli jälleen nähtävissä paljon positiivisia asioita. Ottelun jälkeen joukkue oli pettynyt tulokseen, mutta samalla tyytyväinen omaan peliinsä. Tällaisilla otteilla tullaan sataprosenttisen varmasti keväällä haastamaan kaikkia joukkueita. Sievistä joukkue jatkoi omia polkujaan joulun viettoon. Osa palasi kuuleman mukaan äänekkäästi Jyväskylään nauttimaan päivistä ennen joulurauhan julistamista.

Joulu on rauhoittumisen ja ystävällisyyden aikaa ja sitä Riemu lähtee lomalla levittämään. Riemun futsaljaosto toivottaa kaikille hyvää ja rauhallista joulunaikaa ja riemukasta uutta vuotta!

Sievi FS – Riemu 4-2 (2-0), 21.12.2019 klo 16:00, Sievi

Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Sauli Kilpeläinen (mv), Mika Halonen, Ville Vanttaja, Janne Paski, Joonas Madetoja, Aleksi Autti, Leevi Kemppainen, Jonne Forsström, Elias Martikainen, Olli Pöyliö

Tehopisteet:

Aleksi Autti 1+0

Joonas Madetoja 1+0

Jonne Forsström 0+1

Janne Paski 0+1