Liikunnan Riemun futsaljoukkue sai viime viikonloppuna syyskierroksen päätökseen, kun kotona pelattiin tuplapeliviikonloppu PP-70:ä ja ToPV:ia vastaan. Lauantaina joukkue onnistui nousemaan kahden maalin takaa-ajoasemasta 5-4 -jatkoaika voittoon PP-70:ä vastaan, sunnuntaina joukkue jatkoi hyvien maalipaikkojen tehtailua, muttei onnistunut maalinteossa ja hävisi ottelun Torniolle 6-0. Peli-ilme oli molemmissa peleissä kohdillaan, ja siitä tulee pitää kiinni jatkossakin. Riemun viikonlopun parhaimpiin pelaajiin kuului Jonne ”Raipe” Forsström, joka nousi sisäisen pistepörssin kärkeen viidellä maalillaan ja kuudella syötöllään. 

Nyt on aika laittaa syyskausi pakettiin ja kerrata syksyn tärkeimmät tapahtumat. Riemu onnistui keräämään 11 ottelusta kahdeksan pistettä, joka oikeuttaa viimeistä edelliselle sijalle. Sarja on pisteiden valossa jakautunut kahteen osaan niin, että kärkiviisikko on kymmenen pisteen sisällä ja häntäpään joukkueet kuuden pisteen sisällä. Riemullakin pudotuspelit ovat ainoastaan neljän pisteen päässä. Joukkue saalisti pisteensä sarjataulukon heikoimmilta joukkueilta, mutta peli ei vielä riittänyt sarjan kovimpia vastaan.  Joukkueen päästettyjen ja tehtyjen maalien sarake on pitkästi pakkasella, sillä monet pelit repsahtivat toisella puoliajalla Riemun yrittäessä kaventaa peliä. Tilastojen valossa syyskauteen ei voi olla tyytyväinen, mutta onneksi peli on kokoajan kehittynyt, mikä lupaa hyvää kevätkaudelle, sillä Riemu tunnetusti parantaa peliään kauden edetessä.

Sarjataulukko ensimmäisen sarjakierroksen jälkeen.
Sarjataulukko ensimmäisen sarjakierroksen jälkeen.

Alkukausi oli joukkueelle haastava, sillä moni pelaajista operoi samanaikaisesti kesäpallon ja futsalin kanssa. Kuitenkin jo avauskierroksella joukkue onnistui päihittämään tulevan viikonlopun vastustajansa Sievin. Pelillisesti joukkue jatkoi samasta mihin viime kaudella jäi, mutta uusien pelaajien ajaminen yhteiseen pelitapaan vei aikaa. Helpot virheet näkyivät tulostaululla armotta ja itse maalien tekemiseen tarvittiin (ja tarvitaan edelleen) todella paljon maalipaikkoja. Uudet kasvot eli Joonas ”Matikka” Madetoja, Aleksi ”Antti” Autti sekä Juuso ”Jugi” Eteläpää ovat saaneet syksyllä paljon vastuuta ja heidän pelinsä onkin parantunut koko ajan. Voidaankin povata, että heistä on paljon iloa tulevaisuudessa. Vaikka joukkueen kokoonpanot ja kentälliset elivät alussa paljon osin loukkaantumisista johtuen, on nyt uudet pelaajat onnistuneet vakiinnuttamaan paikkansa aloituskokoonpanossa.  Yksi syyskauden ilmiöistä on ollut Juuso ”Yuki” Eteläpää, joka onnistui muun muassa viimeistelemään kolme maalia samoista sijoista taistelevan Ilveksen verkkoon tärkeässä 6-1-kotivoitossa. Hän summaa syksyn seuraavasti: ”Peleissä tullut enemmän maaleja kuin reeneissä ja pikkuhiljaa alkaa ymmärtämään lajia (viitepeliä…) Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä, joka on toivottavasti  yhtä nätti kuin Lappeenrannassakin”. Juuson sopeutumista ovatkin helpottaneet monet tutut kasvot Lappeenrannasta. 

Joukkueen sisällä syksy muistetaan varmasti ilmiöstä nimeltä VETY, johon kuuluvat joukkueen lappeenrantalaiset (+ Lappeenranta-kytköksiä omaavat), joita on jo neljä. Tähän jengiin kuuluvat Eteläpään lisäksi Ville ”Rannari” Vanttaja, Eino ”Ege” Muhonen ja Sauli ”PEPO B-junnu” Kilpeläinen.  Ilmiö on paisunut ja levähtänyt hieman käsiin, sillä joukkueenjohto haluaa jo nostaa keväälle sakkolistalle VETY-kiihkon.

Tuplapelien jälkeen joukkue on valmis kohtaamaan Sievin ja taistelemaan tämän vuoden (ja vuosikymmenen) viimeisistä sarjapisteistä. Joukkueessa ei ole juuri ylimääräisiä poissaoloja, ja huhujen mukaan Espanjasta putoaa Riemun kannalta ihana yllätys tänään perjantaina. Huhut pyörivät miehen pelikunnon ympärillä, mutta mies itse kokee olevansa valmis. ”Uskon, että pystyn valjastamaan kuntosalilla hiotut voimaominaisuudet ja paremmin nousevat polvet myös futsalissa. Vähäiset pallokosketukset korvaan fysiikalla ja tasaisella rusketuksella.”

Riemu – kevään joukkue? Onko nurmi vihreämpää Lappeenrannassa? Vety vai atomi? Laillistaako Sanna Marin? Kumpi kairaa vuosikymmenen viimeiset pisteet, Sievi FS vai Riemu?

Sievi FS – Riemu, 21.12.2019 klo 16:00, Sievi & futsal-liiga.tv