8.12. Mambat-Mad Max 5-4

Hip hei! Sieltä se vihdoin tuli pitkään ja hartaan muhittelun jälkeen: Mambojen kauden ensimmäinen voitto ja vieläpä täysin ilman reikäpaitamaaleja! Vastustaja ei jättänyt pisteitä Monnarille helpolla, vaan paikalle saapunut ennätysyleisö pääsi nauttimaan varsinaisesta jännitysnäytelmästä. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 10:14, kun Taija ”Taifuuni” Savolainen vapautti ”tiiättekste sellanen kunnon kierteinen pikku zippi” -syötöllä Maija ”Maija” Välimaan nokikkain maalivahdin kanssa. Maija sijoitti pallon ei pelkästään varmasti, vaan myös tyylikkäästi ulkosyrjällä ohi Mad Maxin maalivahdin. Vastustaja pääsi kuittaamaan Mambojen pienen torkahtamisen seurauksena, kun pelikello näytti 15:48. Tauolle mentiin lukemissa 1-1.

Mambojen päätös voittaa peli näkyi tällä kertaa myös pelikentällä, jonne voitontahtoinen joukkue marssi toisen jakson alkaessa. Ensimmäinen todiste tästä nähtiin Mambojen hyvän prässipelin jälkeen, kun Maija katkoi vastustajan purkuyrityksen, pelaisi Taijan kanssa seinäpelillä vastustajan ihan kassalle ja viimeisteli hyvän työnsä jälleen varmasti ja tyylikkäästi sijoittamalla pallon ulkosyrjällä maalivahdin ohitse alakulmaan ajassa 21:55. Eipä hurahtanut kuin reilu minuutti, kun vastustaja pääsi tasoittamaan pelin vastustamattomalla vedolla kulmapotkutilanteesta. Mambat kuittasivat pian, kun Kati ”Kyntäjä” Nummelin riisti nimensä mukaisesti pallon vastustajalta. Taifuuni lähti mukaan, eikä erehtynyt Katin tarkasta tarjoilusta, vaan siirsi pallon tyhjään pömpeliin ajassa 24:28. Vastustaja tuli vielä kerran tasoihin, mutta Mambat tekivät päättäväisesti töitä ensimmäisten pisteidensä eteen. Ajassa 34:48 Veera ”Milleniaali” Lehtinen teki tärkeän katkon ja pelasi pallon Hanna-Mari ”Höynä” Pietilälle, joka höynäytti vastustajan tilanteesta ulos ja laittoi täydellisesti ajoitetun syötön Venla ”Veto” Kaislolle, joka sijoitti pallon varmasti maaliin.

Tällä kertaa siis vastustaja lähti metsästämään tasoitusta reikäpaidalla. Se tuotti ensin maalin Mamboille, kun tuulennopea kippari Ella Haunia sai katkottua syötön ja pääsi karkumatkalle ajassa 37:22. Vastustaja pääsi vielä kaventamaan Mambojen huolimattoman prässin seurauksena. Tuomarin viheltäessä päätösvihellyksen tulostaululla komeili lukemat 5-4 ja riemu oli ylimmillään!

15.12. RaiFu-Mambat 7-6

Ja sitten lähdettiin Raisioon sunnuntaiaamuna 15.12. kello 6:30. Oli pimeää, satoi räntää ja eräs nimeltä mainitsematon mamba huomasi matkalla unohtaneensa kengät kotiin… No, onneksi emme olleet ehtineet vielä kovin kauas, joten pienen mutkan jälkeen oli kaikkien Mambojen varusteetkin kyydissä.

Rauhallisen matkan jälkeen vastustajan vauhti yllätti Mambat täydellisesti. Peli ei ehtinyt vanheta kuin vajaat kolme minuuttia, kun vastustajan suoraviivainen hyökkäys laittoi mykistyneet Mambat kaivamaan pallon ensimmäisen kerran omasta verkosta. Vaan eipä kulunut kuin vaivaiset neljä sekuntia, kun Mambat kuittasivat. Maija ”millintarkka” Välimaa keräsi ottelun 1/4 syöttöpisteensä syöttäessään kulmasta pallon Tatjana ”koutsi” Niemelle, joka muisti tällä kertaa omat oppinsa ja veti matalan ja kovan vedon aivan tolppaa viistäen maalin perukoille. Loppuaika ensimmäisestä jaksosta jatkui varsinaisena hurlumheinä, kun molemmat joukkueet loivat maalipaikkoja suorastaan liukuhihnalta. Valitettavasti vain toinen joukkue – RaiFu – sai pallon maaliin saakka ja vieläpä kolme kertaa. Tauolle lähdettiin lukemissa 4-1.

Kopissa sihistiin ja päätettiin, että kentälle ei mennä, jos ei uskota voittoon. Vastustaja aloitti kuitenkin toisen jakson Mamboja päättäväisemmin, ja meni 5-1 johtoon heti ensimmäisellä minuutilla. Mambat kavensivat ajassa 24:32, asialla 2/4 syöttöpisteen haalinut Maija ja aina vastustajalle vaarallinen Kati Nummelin. RaiFulaiset iskivät vielä kuudennen maalinsa ennen Mambojen hurjaa kiriä.

Arvatenkin maaleja lähdettiin hakemaan reikäpaidalla, joten Taija ”Taifuuni” Savolainen veti sinisen kuoren ylleen ja sitten mentiin. 6-3 maali syntyi ajassa 30:40, kun Maija syötti jälleen ”Koutsi” Niemelle, joka sijoitti pallon pömpeliin. Sitten soi kerran omissa, jonka jälkeen Mambat mättivät maaleja; ajassa 32:25 Taija tykitti vihaisesti (selvästikin ärsyyntyneenä ensimmäisellä jaksolla kolisseista tolpista) Koutsin syötöstä tilanteeksi 7-4. Pelikellon ollessa ajassa 33:09, Kati ohjasti Venla ”Veto” Kaislon vihaisen vedon maaliin, tilanne 7-5. Ajassa 35:25 Hanna-Mari ”Hansu” Pietilä upotti pallon verkkoon Maijan kerätessä 4/4 syöttöpisteensä.

Valitettavasti Mambojen hurja kiri ei tuottanut enempää maaleja, vaan Raisiosta lähdettiin pitkälle ja pimeälle kotimatkalle pisteittä. Syyskauden viimeiseen otteluun jäi tästä ottelusta hirvittävä nälkä, joten oletettavasti Monnarilla nähdään keskiviikkona 18.12. äärimmäisen voitontahtoinen Mambalauma, kun vastaan saapuu Ilves/FS 2!