Riemu on viettänyt kolmatta viikkoa sapattivapaata Futsal-Liigan otteluista, kun kuun vaihteeseen sattui muun muassa maajoukkuetauko, eikä heti sen jälkeiselle viikonlopullekaan ollut Riemulle peliä asetettu. Nyt kuitenkin kauden pisimmän tauon jälkeen päästään taas tositoimiin, kun kertarysäyksellä pelataan kaksi kotiottelua putkeen lauantaina ja sunnuntaina – lauantaina vieraaksi saapuu PP-70 Tampereelta, ja sunnuntaina torniolainen ToPV toivotetaan tervetulleeksi Monnarille. Molemmat ottelut alkavat kello 13:30.

Riemu on taukonsa aikana valahtanut ikävästi liigan hännänhuipuksi, kun aikaisemmin takana majailleet Sievi FS ja Ilves FS keräsivät molemmat pisteitä viime viikon otteluistaan. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, koska Riemulla on tällä hetkellä ToPVin kanssa vähiten pelejä pelattuna koko sarjassa, yhdeksän, kun muilla joukkueilla on kymmenen tai yksitoista, joten pikaiseen nousuun viimeiseltä sijalta on hyvät eväät nousta heti tämän viikonlopun otteluissa.

Ensimmäisenä lauantaina otellaan tosiaan tamperelaista PP-70:ä vastaan. PP-70 aloitti sarjakauden pirteästi keräämällä neljästä ensimmäisestä pelistään seitsemän pistettä, mutta viimeisten kuuden ottelun aikana pistepotti on karttunut vain kahdella pisteellä – tosin nämä pisteet tamperelaiset kairasivat tällä kaudella kovalla nipulla operoivalta ToPV:lta toissa kierroksella. Viime viikonloppuna joukkue hävisi niukin jalkapallolukemin 0-1 JoSePalle, joten Tampereen punaiset ovat osoittaneet pieniä heräilemisen merkkejä viime otteluissa. PP-70:n ehdottomiin kärkinimiin ovat tällä kaudella kuuluneet pivotpelaaja Vili-Atte Mäkinen ja laitapelaaja Mikko Ala-Hakuni, jotka ovat kahdestaan tehneet yli puolet joukkueen kauden maaleista (tehot 7+5 ja 7+2).

Sunnuntain vastustaja ToPV on taasen tämän kauden Futsal-Liigan yksi mielenkiintoisimmista ilmestyksistä. Vielä toissa kaudella Kakkosta pelanneet torniolaiset nousivat viime kaudelle Riemun seuraksi Futsal-Ykköseen, ja nyt sitten saman tien Liigaan. Viime kauden avausviikonloppuna Riemu kylvetti vihreäpaitoja kotona 4-0, ja kauden kuudesta ensimmäisestä ottelusta torniolaiset keräsivät muutenkin vain kolme pistettä, mutta tämän jälkeen joukkue sai haalittua riveihinsä pikkuhiljaa lisää vahvistuksia, ja ToPV pelasikin kauden kuusitoista viimeistä ottelua varsin mukiinmenevällä saldolla kolmetoista voittoa ja kolme tasapeliä, ja porhalsi täten kahden pisteen erolla Riemuun sarjan voittoon. Kovilla satsauksilla Futsal-Liigaan lähtenyt joukkue onkin muuttunut todella paljon varsinkin viime kauden alusta, eikä muutamaa viime kauden profiilipelaajaa lukuun ottamatta Futsal-Ykkösen kauden joukkueesta ainakaan pelaavassa kokoonpanossa ole tällä kaudella ollut. Tämän kauden tehomiehiä ovat olleet maajoukkuepelaaja Iiro Vanha (5+14), viime kauden SoVosta naarattu brassipelaaja Italo (12+2) ja Sievistä värvätyt toinen maajoukkuepelaaja Jarmo Junno (6+5) ja Aleksi Kylmälä (7+3).

Riemu lähtee viikonlopun kumpaankin otteluun varsin hyvistä asetelmista. Kolmen viikon tauon aikana on saatu usealta mieheltä vammoja paranneltua ja pelikieltoja lusittua, ja ainakin lauantain peliin kauden aikana lukuisista loukkaantumisista kärsinyt riemulauma saakin kasaan ehkä ehjimmän kokoonpanon koko kauden aikana. Paria pikkuvaivaa lukuun ottamatta pelaajavahvuudesta puuttuu varmuudella vain pidemmän aikaa vammaansa potenut valmentaja Markus ”Unity” Riikilä sekä Espanjassa opetusharkkaansa viimeisiä viikkoja suorittava Tuure ”Ååårsnl” Fagerström. Ilahduttavasti Riemu saanee takaisin pitkään poissa olleet Aleksi ”Maju” Leppäsen sekä Aleksi ”Antti” Autin.

Riemun koko kausi on sujunut hieman kaksijakoisesti. Kaksi voittoa yhdeksästä pelistä ollaan saavutettu oikein hyvillä esityksillä suhteellisen selvästi (maaliero 9-2), mutta kun ollaan hävitty, ollaan taas hävitty sitten ihan urakalla – seitsemän tappio-ottelun maaliero on yhteensä 52-9. Mitään loppuun asti ainakaan maalien osalta tasaisia otteluita Riemu ei tällä kaudella ole siis juurikaan pelannut. Toki hyviäkin asioita hävityistäkin otteluista on löytynyt eivätkä lukemat ole aina kuvanneet ottelua aivan täysin, mutta nyt olisi aika saada taas ehjät pelit alle ja ennen kaikkea tulosta aikaan. Viikonlopun otteluista on taas tarjolla kuusi pistettä, joilla sarjasijoitus kohenisi aivan heittämällä, ja varsinkin ensimmäisessä ottelussa Riemulla on kaikki avaimet voittoon hyvällä ehjällä pelillä. ToPV:n kaato sunnuntain ottelussa vaatisi vielä aivan nappionnistumista, mutta sitä tietysti lähdetään hakemaan – kaatoihan lauantain vastustaja PP-70 myös vastikään ToPV:n kotonaan voittomaalikilpailussa.

Pääseekö Riemu taas voittokantaan? Tarjoillaanko ottelussa glögiä ja piparia? Uppoaako rannarit? Vieraileeko pukki? No viimeisintä tuskin sentään, mutta varmaa on, että Riemu pelaa taas täysillä! Tule sinäkin.

Riemu – PP-70, la 14.12.2019 klo 13:30, Monnari & futsal-liiga.tv

sekä

Riemu – ToPV, su 15.12.2019 klo 13:30, Monnari & futsal-liiga.tv