Lauantaina käväistiin Espoossa, jossa Riemu koki karun 7-0 (3-0) -tappion isäntä-GFT:tä vastaan käydyssä ottelussa. Ottelusta ei hirveästi selittelyjä muille jäänyt, GFT oli pelillisesti vaarallisempi ja valmiimpi kuin Riemu. Ottelun maalikooste nähtävissä osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=NgJBYhPJTig&feature=emb_title.

Ensimmäinen puoliaika eteni GFT:n hallitsetessa palloa, ja Riemu keskittyi vastahyökkäyksiin. Muutaman hyvän vastahyökkäyksen Riemu saikin luotua kotijoukkueen maalille, mutta näistä puuttui viimeinen terävyys. GFT meni heti ottelun alussa jopa isäntienkin mielestä väärin tuomitusta rankkarista johtoon, ja ottelu pysyi näissä 1-0-lukemissa lähes ensimmäisen puoliajan loppuun asti. Lopulta GFT kuitenkin rokotti Riemua kahdesti ennen puoliaikaa. 2-0-maalissa unohtui entinen Riemu-pelaaja Tom “Koro” Korolainen vapaaksi takatolpalle, ja toisen pääsi GFT:n Antti Arvola upottamaan kymmenen metrin pisteeltä – sama mies laittoi myös ensimmäisen maalin kuuden metrin pisteeltä sisään.

Puoliajalla usko nousuun oli vielä kova, mutta kovimman terän takaa-ajosta vei GFT:n 4-0-maali heti 11 sekunnin pelin jälkeen toisella puoliajalla. Riemukin loi muutamia hyviäkin maalipaikkoja toisella puoliajalla, mutta tänään ruuti oli vettynyttä eikä kuparista saatu rikottua, lähimpänä maalintekoa olivat Joonas “Made in Jyväskylä” Madetoja sekä Antti “Lappis” Lappalainen, mutta vedot kilpistyivät GFT-vahtiin tai viuhuivat niukasti ohi. Isännät taasen tekivät varsin kliinisillä viimeistelyillä noin viiden minuutin välein vielä kolme maalia lisää, ja summerin soidessa taululla seisoivat tylyt 7-0-lukemat.

Riemun asenne ja draivi oli ottelussa kiitettävää, mutta GFT oli yksinkertaisesti vain parempi. Ei auta muuta kuin ottaa ottelusta kaikki oppi irti ja jatkaa harjoittelua eteenpäin. Tähän onkin onneksi nyt aikaa, sillä Riemu jää muiden liigaseurojen ohella maajoukkuetauolle ja palaa pelien pariin vasta kolmen viikon päästä tuplakotipeleissä PP-70:ä ja ToPV:a vastaan 14. ja 15.12. Treeniätreeniä, ja pistemetsästykseen taas joulun alla.

GFT – Riemu 7-0 (3-0), 23.11.2019 klo 16:00 Opinmäki, Espoo

Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Sauli Kilpeläinen (mv), Mika Halonen, Juuso Eteläpää, Ville Vanttaja, Janne Paski, Antti Lappalainen, Joonas Madetoja, Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Olli Pöyliö