Lauantain ottelua edeltäneenä iltana perjantaina tapahtui jotain suomalaisessa palloilukultturissa ennennäkemätöntä, kun jalkapalloilun puolella miesten maajoukkue eteni ansiokkaasti ensi kesän EM-kisoihin. Ensi kesällä EM-kisoissa pelaa muuten myös FC Liikunta -nimeä kantava joukkue, joka koostuu pääosin Riemun futsalpelaajista ja edustaa Jyväskylän yliopistoa opiskelijoiden EM-kisoissa. Se, että vaikuttiko tämä ensinmainittu kisapaikka Riemun saati SoVon valmistautumiseen lauantaiseen peliin jäänee kysymysmerkiksi. Oli niin tai näin, lauantaina klo 13:30 Monnarilla kuitenkin starttasi peli, jossa kamppailtiin tiukasti Futsal-Liigan pisteistä. Peli oli tasainen alusta loppuun asti, mutta SoVo onnistui hyödyntämään maalipaikkansa kotijoukkuetta tehokkaammin ja nappasi pisteet Somerolle 2-5-lukemin. Ottelun tilannekooste osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=0YqJKsoYBLo

Pelin alussa Riemu lähti puolustamaan tiiviisti alaprässillä ja SoVo otti ylempää kiinni. Riemu onnistuikin ehkä hieman SoVoa paremmin murtamaan vastustajan puolustusta. Ajassa 5:45 Ville ”Syöttökone” Vanttaja laukoi pelin avausmaalin Leevi ”Tehomies” Kemppaisen kulmapotkusta etualueelle tarjoilemasta syötöstä. Maali ei pelin kulkua muuttanut, sillä tilanteita tuli molempiin päihin Riemun luoden hienoisesti enemmän laadukkaita paikkoja. Näitä ei kuitenkaan hyödynnetty ja seuraavana maalasikin vierasjoukkue. SoVo tasoitti pelin 11 minuutin kohdilla niin ikään kulmapotkusta. Puoliajan loppupuolella SoVo siirtyi vielä 1-2-johtoon Riemun puolustuksen riistettyä peliväline kuitenkin vain hukatakseen se, ja maalinedustaflipperi pomppi kotijoukkueelle epäsuotuisasti ja SoVo pääsi siirtämään pallon puoliksi tyhjiin. Nämä lukemat säilyivät puoliajalle asti.

Toinen puoliaika alkoi Riemun kannalta todella lupaavasti, kun jo ensimmäisessä vaihdossa Jonne ”Kalenteripoika” Forsström viimeisteli tyylikkäästi kärkkärillä Leevi ”Kemmu” Kemppaisen kanssa pelatun hienon seinäpelin jälkeen. Tilanteeksi 2-2, ja momentum Riemun hallussa. Tämä ilo ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä heti seuraavassa vaihdossa SoVo karkasi jälleen johtoon illan toisella hieman onnekkaalla osumallaan, joskin Riemullakin oli useat paikkansa purkaa keskisektorilla pyörinyt pallo niin sanotusti veke. Riemun puolustus ei tähän kuitenkaan jostain syystä kyennyt, ja SoVon Istrefin syöttö päätyi takatolpalle Seferille, joka laittoi pallon tylysti maaliin. Kaikki maalit lasketaan. Peli jatkui tasaisena vääntönä, jossa Riemu otti melko tiuhaan muutaman rikkeen. Seuraavan palkinnon luodusta tilanteesta sai SoVo, kun Gezim Voca voitti laidalla 1v1-tilanteen ja pyrki pienellä tsipillä nostamaan pallon takatolpalle. Pallo osui kuitenkin lähellä olleen riemupuolustuksen käteen muuttaen suuntaa ja tuomarin vislasi tästä kuuden metrin rangaistuspotkun. Voca asettui itse pallon taakse eikä antanut ottelun hyvin pelanneen Sauli ”Muuri” Kilpeläisen estää 2-4-numeroiden ilmestymistä tulostaululle. Molempien joukkueiden virhetili täyttyi jo 33 minuutin paikkeilla kiivaan kamppailun tuloksena, mutta yhtäkään 10-metristä pelissä ei kuitenkaan lauottu. Lopussa Riemu koitti kaventaa ilman maalivahtia, mutta se ei tuottanut toivottua tulosta ja SoVo pääsi vielä vastahyökkäyksellä puolittain tyhjään maaliin tekemään loppulukemiksi 2-5.

Tulos ei ollut sitä, mitä lähdettiin pelistä hakemaan eikä pelillinen puolikaan tyydyttänyt. Vastustajan terävyys etenkin maalinedustakamppailuissa molemmissa päissä sekä tehokkaampi viimeistely käänsivät lopulta tiukan pelin SoVon hyväksi. Hyviä asioita pelissä oli toki myös, ja ne olisikin tarkoitus ottaa mukaan ensi viikonloppuna Espoossa pelattavaan GF “armi” T -peliin, kun matkataan Espooseen ehkä kauden mielenkiintoisimpaan vieraspeliin!

Riemu – SoVo 2-5 (1-2), 16.11.2019 klo 13:30, Monnari

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (mv), Eino Muhonen (mv), Mika Halonen, Juuso Eteläpää, Ville Vanttaja, Janne Paski, Antti Lappalainen, Joonas Madetoja, Leevi Kemppainen, Jonne Forsström, Elias Martikainen

Tehopisteet:

Ville Vanttaja 1+0

Jonne Forsström 1+0

Leevi Kemppainen 0+2