17.11.2019 Riemu – FPS 2-8

Sunnuntaina Riemun lätkäkiekkoposse Koirat palasi takaisin tositoimiin täysin ansaitulta maajoukkuetauolta, vaikka jostain käsittämättömästä syystä Leijoniin ei yhtään Koiraa tällä kertaa valittu. Asia aiheutti paljon mielipahaa, eripuraa sekä harmia ja esimerkiksi kimpaantut luottopuolustaja Aleksi “Lanbu” Lampi ei ollut sunnuntaina pelaamassa, sillä hän lähti kiukuttelemaan ulkomaille. Noh, onneksi maajoukkueen pelaajavalinnat eivät osuneet myöskään vastaan tulleeseen Forssan Palloseuraan, joten ottelusta oli odotettavissa tasaväkistä.

Hiljattain 300 pisteen merkkipaalun ylittänyt Markus “Markku” Rämä saavutti ottelussa vielä kovemman 304 pisteen virstanpylvään!

Koirat lähti otteluun tuttuun tapaan taktiikkanaan luoda vierasjoukkueelle mahdollisimman vaikeat tilanteet jatkoa ajatellen, eli pitää vihulainen kahden (2) maalin johdossa mahdollisimman paljon. Tässä onnistuttinkin mainiosti, sillä ensimmäisen erän jälkeen peli oli 1-3 ja toisen 2-4 forssalaisille. Ottelun lopussa se oli hieman enemmän, joten taktiikan toteutus ei ollut täysin onnistunut.

Ensimmäisessä (1.) erässä FPS pääsi lyömään osumansa mukavilta tonttipaikoilta maalinedustan välittömästä läheisyydestä. Reimu-keikon rakkaan (<3) kotiyleisön riemuksi maaliverkkoja heilutteli ensimmäisessä erässä Mikko “Cowboy” Hyvönen 2vs1-hyökkäyksen päätteeksi. Micco sai Petteri “Turhapuro” Ikoselta mainion syöttöpassin ja hyvästä maltista tunnettu Hyvösen äidin poika odotti täydellisen paikan aukeamista, ennen kuin lopulta asensi kiekon peltiin LA-Kattohuollolta opituilla pellinasennustaidoilla. Toisen syöttöpisteen ansaitsi Markus “Pörssi-Markku” Rämä. Maali tuli oikeinkin kivan paikkaan ajoitukseltaan, sillä FPS oli tehnyt hieman yli 3 minuuttiin tasan 3 maalia, joten negatiivinen lumipalloefekti oli pysäytettävä!

Toiseen eräjaksoon saatiin kairattua vaikeahko lähtöstartti, sillä Janne “SantaPark” Pietilä nappasi ekan erän viime hetkillä loppumatsin mittaisen huilin ynnä 5 minuutin mittaisen jäähyrangaistuksen. Myös seinävarma puolustaja-hyökkääjä Miska “Jesus Midas” Autio jätti leikin kesken erätauolla huonovointisuuden takia huomattuaan, ettei Lampi ole peleillä. Pitkän jäähyn lisäksi Koirat saalisti ovelasti vielä yhden rangaistusistunnon ja pääsi harjoittelemaan täydet kaksi minuuttia 5-3 – alivoiman pelaamista, mikä on loppukautta ajatellen hyvä asia, sillä kevään peleissä erikoistilannepelaamisen tulee olla mintissä kuin Sami “Tyyne” Tynjälän letti. FPS ei onnistunut maalinteossa kahden pelurin ylivoimalla, mutta pian jäähyn loppumisen jälkeen kiekko lyötiin jälleen maalinedustalta pömpeliin. Erän loppupuolilla yleisön äänihuulia koeteltiin jälleen, kun uusi koiranpentu Oliver “Ellu” Elenius iski ensimmäisen Suomi-sarjamaalinsa sekä ensimmäisen kihauksensa Riemukiekossa. Markus Rämä laukoi kudin, jonka Elenius ohjasi tyylikkäästi sisään. Toinen syöttöpiste merkattiin Otto “Amerikanserkku” Jääskeläiselle ja erätauolle lähdettiin juomaan Holen kärmeslientä lukemissa 2-4.

Oliver “PuppyDawg” Elenius oli elementissään ja taituroi komean maalin!

FPS onnistui kaikkien suureksi harmiksi napauttamaan kaksi maalia kolmannen erän alkuun, mikä teki ottelun voittamisesta Riemulle hieman haastavampaa, muttei toki mahdotonta. Koirat alkoi tämän jälkeen hakemaan hyökkäyksiä aktiivisemmin ja kova rakkikoiraprässi loikin muutaman ylivoimahyökkäyksen sekä läpiajon, mutta maaliin asti kiekkolimppu ei tiereittiään löytänyt. Kertaalleen se oli jo pomppaamassa sisään molsemoken torjunnasta, mutta FPS:n puolustaja onnistui sankarillisesti lyömään kiekon ilmasta pois alueelta. Hänelle ollaankin jo Forssan torille puuhaamassa patsasta, jotta kaupunkiin saisi edes yhden nähtävyyden. Erän lopussa FPS onnistui vielä kahdesti ylivoimalla. Koirat pääsi harjoittelemaan erikoistilannepelamista oikein urakalla, kun Hermanni “Virtanen” Salomaa pääsi myös aiemmin pelistä pois ulosajon takia. Yhteensä Riemulle tuomittiin ottelussa 62 jäähyminuuttia, mikä on hieman enemmän, kuin mitä normaalimittainen jääkiekko-ottelu tavanomaisessa mittapituudessaan kestää. Mutta kuten edellä mainittu, onpahan keväällä ainakin erikoistilannepelaamista harjoiteltu!

Kiitos yleisölle tuesta! Koirien seuraava kotiottelu pelataan 24.11. klo 15:30, kun vastaan tallustelee Karhu HT Porista. 28.11. puolestaan pelataan kauden ensimmäinen Derby, kun Riemu isännöi D-Kiekkoa tulikuumassa paikalliskamppailussa!

Luu: Oliver “Ele” Elenius ansaitsi luun ensimmäisestä maalistaan Riemussa ja Suomi-sarjassa!

Samu in Space: Loukkaantumisen jälkeen tosipeleihin palannut Lauri “Ulrich” Viitanen ansaitsi hupparivaatteen vahvan comebackin ansiosta!

Rähisijän nahkarotsi: Jesse “Aina fyysinen” Kuusela sai kunnian ottaa tämän komean pukineen harteilleen!

Raportin tarjoaa Kespet Oy!

😀