Viikonloppu tulee ja jännitys tiivistyy. Tänään perjantaina pääsee jännittämään josko Suomi nappaisi historian ensimmäisen arvokisapaikan kesäpalloksikin kutsutun lajin puolella, mutta lähes yhtä suuret panokset on lauantaina Monnarin parketilla, kun Riemun vieraaksi saapuu SoVo.

Ennakkoasetelmat otteluun ovat todella mielenkiintoiset, sillä Riemu on vain yhden pisteen ja yhden pelatun pelin SoVoa edellä sarjataulukossa, kun joukkueet miehittävät sijoja yhdeksän ja kymmenen. Sovossa pelaa taitavia ja tulisia yksilöitä, kun taas Rie “Reimu ” mun vahvuuksiin lukeutuu kollektiivinen joukkuepelaaminen, jota lauantaina taas testataan. Ottelussa lienee odotettavissa paljon maaleja, sillä vierasjoukkueen peleissä on tällä kaudella heilunut maaliverkko tiheään tahtiin molemmissa päissä, ja myös Riemun otteluissa on nähty verrattain paljon maaleja. Tapahtumarikkaista peleistä kertoo myös vastustajan dominointi liigan korttitilastossa – käsittämättömät 17 keltaista ja neljä punaista korttia kuudessa pelatussa ottelussa.

Riemun kokoonpano on saanut hieman kolauksia, kun maajoukkueen rinkiin vastikään nostettu Aleksi ”Maju” Leppänen sekä lähes kotikulmillaan FC Kemiä vastaan vahvasti paininut Olli ”Pölö” Pöyliö ovat pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi vemppaosaston puolella. Tämän ei kuitenkaan pitäisi Riemun menoa haitata, sillä Ville ”DJ” Vanttaja on laittanut uutta levyä soimaan fyysiikkatreeneissä, jotta pelaajat ovat valmiita iskemään terävästi SoVon puolustuksen läpi. Myös mister Markus ”Reikilä” Riikilä on onnistunut tihrustamaan Kemin tuhruisen videotallenteen läpi ja pikselimössöinen puolustus on nyt Monnarille terävöitetty. Enää tarvitseekin siis tehdä maaleja! Tulivoimaa Riemulta myös löytyy, sillä viimekauden tutkapari Leevi ”Keksi” Kemppainen ja Jonne ”Futsalista” Forsström löysivät jälleen toisensa Kemissä ja lisää on lupa odottaa. Viime kotipelissä hattuja nostattanut Juuso ”Hat Trick” Eteläpää haluaa varmasti uusia temppunsa sytyttävän kotiyleisön edessä. Toivottavasti kuitenkin Riemun herrasmiehillä Jonne ”Korttihai” Forsström mukaanlukien pysyy pää kylmänä potentiaalisesti tulisessa pelissä ja mahdollinen sekoilu jätetään muiden vastuulle.

Vierasjoukkue SoVo vilisee kiinnostavia pelimiehiä. Joukkueen ykköstykki on ehdottomasti Gezim Voca, joka voitti esimerkiksi viime vuonna Futsal-Liigan runkosarjan maali-, syöttö- sekä pistepörssin näytöstyyliin keräämällä 22 ottelussa varsin älyttömät tehot 48+32=80, eli enemmänkin kuin keskimäärin 2+1 per peli. Tällä hetkellä Voca pitää pistepörssissä kolmatta sijaa, ja toinen kymmenen parhaan pistemiehen joukkoon pääsevä SoVo-pelaaja on Valdrin Rashica, joka tosin on lauantain ottelusta pelikiellossa kerättyään jo kuusi keltaista korttia kauden kuudessa ensimmäisessä ottelussa. Muita maininnan arvoisia pelaajia ovat muun muassa Arber Istrefi, Mergim Bushi sekä maajoukkueenkin veräjää joitakin vuosia sitten vartioinut kokenut maalivahti Marko Laaksonen. Mielenkiintoinen lisä joukkueeseen on myös varmasti kaikille jalkapallon seuraajille tuttu Mostagh “Mosa” Yaghoubi, jolta löytyy jalkapallon puolelta maajoukkue-edustusta viimeeksi reilut vuosi sitten. Tälle kaverille on kuitenkin viime vuodenkin aikana sattunut ja tapahtunut kaikenlaista, ja näinpä herra toki meidän iloksi päätynee mittelemään futsal-liigapisteistä huomenna Monnarille!

Tulivoimaa ylöspäin somerolaisilta siis todistetusti löytyy, mutta vastapainoksi omakin verkko heiluu tiuhaan tahtiin. Tällä kaudella joukkue on päästänyt kolmanneksi eniten maaleja, kuten myös viime kaudellakin koko sarjassa. Tässä onkin Riemulle iskun paikka – mikäli somerolaisten tehomiehet onnistutaan onnistuneesti pimentämään, tulee Riemukin varmasti saamaan maalipaikkoja useaankin maaliin.

Hoitaako Riemu pisteet kotiin? Kuinka suuriin maalimääriin ottelussa noustaan? Nähdäänkö fantastico-tason maaleja? Kantaako jalkapallohuuma myös futsalkatsomoihin? Meneekö tuomarointi korttipeliksi tai tapahtuuko jotain muuta kummaa?

Näihin ja moniin muihin kutkuttaviin kysymyksiin vastauksen saa saapumalla paikan päälle seuraamaan ensiluokkaista futsalviihdettä. Nykäise siis kaveria hihasta ja saapukaa Monnarille sankoin joukoin viimeistään 13:30 mennessä kannustamaan Riemu voittoon!

Riemu – SoVo, 16.11. klo 13:30, Monnari & futsal-liiga.tv -> https://www.youtube.com/watch?v=EJOAnMDISac&feature=emb_title