Aleksi Leppänen on historian toinen Riemusta futsalmaajoukkueeseen valittu pelaaja.

Suomen futsalmaajoukkueen päävalmentaja Mićo Martić on julkaissut kokoonpanon, jolla Suomi lähtee puolustamaan Pohjoismaiden mestaruutta marras-joulukuun vaihteessa Turussa pelattaviin PM-kilpailuihin eli Nordic Cupiin. Riemulaiset olivat mielissään, sillä pitkästä aikaa listalta löytyi myös mustaturkoosia väriä, kun Riemun monivuotinen laitapelaaja Aleksi ”Leppis” Leppänen sai kutsun joukkueeseen jahtaamaan PM-kultaa. Hyvä Leppis!

Leppäsen odotetaan debytoivan toisena riemulaisena Suomen maajoukkueessa sitten Ville ”Maju” Vähäkoitin debyytin toukokuulta 2016. Riemun viestintätiimi sai Leppäsen kommentit tuoreeltaan valinnan jäljiltä.

Moro Leppis! Suuret onnittelut valinnasta maajoukkueeseen!
”Kiitos paljon! On kunnia päästä edustamaan Suomea kesän opiskelijoiden EM-kisojen jälkeen myös futsalissa.”

Millaiset fiilikset valinnasta?
”Todella hyvät fiilikset! Pakko myöntää, että valinta tuli todellisena yllätyksenä. En meinannut aluksi uskoa silmiäni, kun näin nimeni kutsuttujen listalla. Hyvä treenaaminen ja oikeanlainen tekeminen on siis tuottanut tulosta ja motivoi tekemään entistä kovempaa töitä. Ikävästi pieni jalkavaiva on vaivannut viime aikoina, mutta eiköhän se ole kunnossa turnaukseen mennessä!”

Mitä odotat turnaukselta?
”Odotan kovatasoista turnausta. Hienoa päästä testaamaan tasoaan Pohjoismaiden parhaita pelaajia vastaan. Pelejä on myös onneksi useampi, joten pääsee varmasti joukkueen pelitapaan sisälle. Samalla turnaus on loistava paikka kehittää joukkueen peliä kohti MM-karsinnan seuraavaa vaihetta.”

PM-turnaus käynnistyy Turussa Kupittaan palloiluhallissa 29.11. ottelulla Grönlantia vastaan. Pohjoismaiden mestari on selvillä viimeistään 3.12. Ruotsi-kohtaamisen jälkeen. Joukkueen kokonaisuudessaan sekä otteluohjelman löydät täältä. Joukkueessa debytoi myös toinen vanha riemulainen, kun naapuriin vaihtanut Teemu Lukkari on kutsuttuna mukaan turnaukseen.