Riemu kävi eilen sunnuntaina vierailemassa pohjoisessa FC Kemin vieraana, mutta tuloksetta, sillä isännät korjasivat potin 7-2 (3-0) -lukemin. Kemi karkasi ensimmäisellä puoliajalla 3-0 -johtoon, eikä Riemun terävämpi toinen puoliaikakaan tuonut toivottua tulosta, ja loppulukemat kirjattiin isäntien eduksi. Ottelun maalikooste isketään vielä linkkinä tähän, kunhan se on saatavilla. Tosin striimi oli laadultaan suoraan sanottuna aivan hirvittävä, joten todennäköisesti pelistä saa paremman kuvan lukemalla tämän raportin kuin katsomalla koosteen.

Ottelun lähti käyntiin varsin odotetulla tavalla. Riemu lähti prässäämään kemiläisiä ylhäältä, kun taas isännät tiputtivat pakkansa alas tiiviiksi ja panostivat vastahyökkäyksiin. Kemi toteuttikin suunnitelmaansa ensimmäisellä puoliajalla paremmin, kun terävät hyökkäykset Futsal-Liigan pörssikärjen Enderson Suarezin johdolla vyöryivät ajoittain hyvinkin vaarallisesti kohti riemumaalia. Eino ”Ege” Muhonen teki maalinsa suulla minkä pystyi ja venyi tukkuun mainioita pelastuksia ensimmäisen puoliajan aikana, mutta silti kemiläiset onnistuivat sahaamaan poikkisyötöillä maalin edessä kolme kertaa pallon lähes tyhjiin jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Taukoa viettämään siirryttiin siis Kemin johtaessa ottelua lukemin 3-0.

Riemu teroitti puoliajalla tiettyjä pelinsä osa-alueita, ja toiselle puoliajalle peli kehittyikin huomattavasti. Kemi sai yhä nopeista ja eittämättä laadukkaista hyökkäyksistänsä vaaran- ja maalipaikkoja, mutta niin sai myös Riemu onnistuneilla viilauksillansa prässi- sekä hyökkäyspeliinsä. Molempien maalien suilla oltiin kuitenkin hereillä, kun kemiläisten Slobodan Tomic ja jyväskyläläisten Eino ”Tale” Muhonen pysäyttelivät vuorotellen vihulaisten yrityksiä. Toisen puolikkaan puolivälin tienoilla tapahtui kuitenkin kummia. Ensin Kemi karkasi yhä kauemmaksi kahdella aika rehellisellä räkämaalilla, mutta Riemu kuittasi nämä vieläkin nopeammin. Ensin Leevi ”Kemmu” Kemppainen riisti pallon hyökkäyspäässä, Ville ”El Clasico” Vanttaja jätti pallon jalkapohjalla takaisin Leevi ”Hesse” Kemppaiselle, joka pelasi vielä seinäpelin Jonne ”The OG” Forsströmin kanssa ja pääsi lopulta viimeistelemään pallon vapaasti lähes tyhjiin – ehta futsalmaali! Tästä ei kello ennättänyt pyöriä kuin kaksikymmentä sekuntia, kun taas tapahtui. Eino ”Konvehti” Muhonen liimasi omaksi hämmästyksekseenkin Enderson Suarezin painavan kudin lähietäisyydeltä ja tokeni hämmästyksestä onneksi riittävän pikaisesti heittämään Riemun kuparisen rikkoneen Leevi ”Laiska” Kemppaisen puolittaiseen läpiajoon. Tämä kajjaanilainen vetikin fiksusti liinat kiinni nähtyään tiensä tukkiutuneen ja pelasi tiputuksen alaspäin, josta Jonne ”Sika” Forsström naulasi lähes Riemun oman puolikkaan puolestavälistä roikkunoston yli vastassa juoksentelevan kemiläismaalivahdin. Peli 5-2 ja momentum kääntyi selkeästi Riemulle. Riemu ottikin aika pikaisesti reikäpaitapelin käyttöönsä ja saikin muutamia hyviä paikkoja 5-3 -kavennukseen, mutta tuloksetta, ja kemiläisten Suarez pääsi tuikkaamaan ratkaisevan tuntuisen 6-2 -osuman vahvan pivotpelaamisensa päätteeksi. Kemi kaunisteli vielä lukemat 7-2:en, kun Jonne ”Mari-Anne” Forsströmin maalivahtipelaaminen ei ihan toiminut kymmenen sekuntia ennen täyttä aikaa.

Loppulukemat siis Kemille 7-2, mutta Riemun esitys varsinkin toisella puoliajalla oli huomattavasti lukemia parempi. Kemin yksilötaito kallisti ottelun kuitenkin selkeästi isännille, kun varsinkin eteläamerikkalaiskaksikko Suarez-Arcos esittelivät lukuisan määrän ensiluokkaisia futsalsuorituksia. Kliseisesti päitä ei kuitenkaan tunkaista pensaaseen missään nimessä, vaan varsinkin parantuneen toisen puoliajan hengessä otetaan taas yksi treeniviikko ja toivotetaan aina menoa ja melskettä mukanaan tuova Someron Voima a.k.a. SoVo tervetulleeksi seuraavaan kotiotteluun Monnarille lauantaina 16.11. klo 13:30!

FC Kemi – Riemu 7-2 (3-0), 10.11.2019 klo 16:00, Tervahalli, Kemi

Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Sauli Kilpeläinen (mv), Mika Halonen, Juuso Eteläpää, Ville Vanttaja, Janne Paski, Joonas Madetoja, Leevi Kemppainen, Jonne Forsström, Elias Martikainen, Olli Pöyliö

Tehopisteet:

Leevi Kemppainen 1+1

Jonne Forsström 1+1