Riemu pelasi sunnuntai-illalla viikkonsa toisen ottelun, kun tamperelainen Ilves saapui vieraaksi Monnarille. Pelissä olikin tarjolla kosolti naattimakkaraa, kun vastustaja Ilves kaatui ensimmäistä kertaa Riemun historiassa 6-1 (2-1) -lukemin! Voitolla Riemu palasi playoffviivan kantaan ja karisti häntäpäätä kolme pistettä kauemmaksi. Ottelun highlightit nähtävissä osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=0gsjKTvhYS8!

Ilves pääsi alussa säikyttelemään Riemun uroksia ja karkasikin vaihteeksi erikoistilanteesta 0-1 -johtoon, kun pelikellossa oli pelattuna vajaat kuusi minuuttia. Tämä takaiskumaali ei kuitenkaan Riemua hetkauttanut, vaan Juuso ”Jugi” Eteläpää tasoitti pelin heti saman minuutin aikana uransa ensimmäisellä futsal-liigamaalillaan, hyvä Juuso! Tästä lähtien peli olikin Riemun myllytystä ja Ilves sai luotua vain muutamia lupaavia paikkoja harvakseltaan. Nämä kuitenkin pystyttiin puolustamaan hyvin, ja jos puolustuspeli petti hetkisen, niin Eino ”Vetyveli 2” Muhonen oli pallon edessä. Kun pelikello pyöri 12. minuuttia, sai Ville ”Futsal” Vanttaja pallon puolessa kentässä, otti tatsin eteenpäin ja latasi tuhannen muulin voimalla pallon yläkulmaan ja vapautti Riemun juhlimaan 2-1 -johtomaalia – kaverin reidet alkavat vaikuttaa oikeasti teräkseltä. Lisämaaleja tällä puoliajalla ei nähty, ja Riemu siirtyi puoliajalle maalin johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkoi terävästi Riemun kannalta, ja maalipaikkoja luotiin kuin liukuhihnalta, mutta vastustajan veskari sai aina jonkin raajan väliin eikä palloa saatu verkon perukoille. Ilveksen ansiokkaasti pelannut kumiukko nimeltä Erik Ojala ei kuitenkaan voinut loputtomiin pitää Ilvestä pelissä mukana, kun Ville “Dad-sneaker” Vanttaja sai toistamiseen homman nimestä kiinni. Toista puoliaikaa oli pelattu lähes kymmenen minuuttia, kun Riemu sai sivurajan hyökkäysalueelta. Leevi “Kemmu” Kemppainen näki herran vapaana, syötti pallon alaspäin ja Ville “Vetyveli 1” Vanttaja naulasi tarkan vedon vastakkaiseen alakulmaan. Peli 3-1 ja riemuperhe juhlii. Pikkulinnut lauloivat Vanttajan keskeyttäneen marraskuussa aloittamansa jo mainitun tutkimuksensa mitä kummallisemmista syistä – kohtasiko herra jotain muuttujia, jotka pilasivat tutkimuksen? Sillä ei ole niin väliä, kunhan vain jalka laulaa samalla tavalla jatkossakin!

3-1 -maalin jälkeen Riemun maalihanat todella aukesivat. Seuraavasta maalista vastasi jälleen Juuso ”Vetyveli 3” Eteläpää vain vajaa minuutti edellisen maalin jälkeen. Ilves yritti maalin jälkeen hakea kavennusta reikäpaitapelillä, mutta tuloksetta, kun Riemun oli alivoimapuolustus toimi muurin lailla. Tämän lisäksi Riemu vielä lisäsi johtoaan 5-1:een Jonne ”Marianne” Forsströmin osumalla. Euran lahja riemufutsalille prässäsi palloa ja näytti, että fysiikka on kunnossa ja naulasi pallon tyhjään maaliin toisen puoliajan neljännentoista peliminuutin ollessa käynnissä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt Riemulle, sillä Juuso ”Konvehtirasia” Eteläpää janosi vielä kolmatta maalia ja hattutemppua ja tässä hienosti onnistuikin. Riemu sai sivurajan aivan ottelun viimehetkillä, Mika ”Hauberi” Halonen havaitsi vapaana olevan joukkueen kolmannen lappeenrantalaispelaajan, syötti pallon ja muutaman pompun kautta Juuso “Southhead” Eteläpää iski vielä viimeisen kerran verkot tötterölle.

Lisämaaleja eikä paljoa muutakaan ei enää nähty, joten Riemu kaatoi Ilveksen kotiluolassaan komein 6-1 -lukemin! Täydet kolme pistettä todella maistuivat Riemun uroksille, ja jälkiriemut olivat luonnollisesti paikallaan. Ilves-voitolla Riemu palasi playoffviivan kantaan kiinni ja karisti häntäpäätä kolme pistettä kauemmaksi. Seuraavaksi Riemu suuntaa sunnuntaina 10.11. pohjoiseen kohti Kemiä, jossa vastaan asettuu mielenkiintoinen ja suuria satsauksia tällä kaudella tehnyt FC Kemi.

Riemu – Ilves FS 6-1 (2-1), 03.11.2019 klo 18:00, Monnari

Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Sauli Kilpeläinen (mv), Mika Halonen, Juuso Eteläpää, Ville Vanttaja, Janne Paski, Antti Lappalainen, Joonas Madetoja, Tuure Fagerström, Leevi Kemppainen, Jonne Forsström, Elias Martikainen, Sakari Holopainen, Olli Pöyliö

Tehopisteet:

Juuso Eteläpää 3+0

Ville Vanttaja 2+0

Leevi Kemppainen 0+2

Jonne Forsström 1+0

Mika Halonen 0+1