Riemu kohtasi keskiviikkoillan Student Gamessa paikallisvastustaja JoSePan Joutsasta. Ottelu oli Riemulle hieno tilaisuus lähteä kiillottamaan kilpeä muutaman suurinumeroisen tappion jälkeen, mutta ottelu ei ainakaan lopputuloksellisesti tuonut muutosta aikaisempiin peleihin. Joutsalaiset veivät pisteet mukanaan selvin 1-7 (0-2) -lukemin. Ottelukooste osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=J7Og0EIrJJI .

Eroa joukkueiden välillä sarjataulukossa oli ennen ottelua vain yksi piste, joten voitiin puhua vanhaa sananlaskua käyttäen kuuden pisteen ottelusta. Riemulla oli jälleen muutamia poissaoloja mm. Leevi “Lefe” Kemppaisen pelikiellon ja (pelaaja)-valmentaja Markus “Mister” Riikilän sekä Aleksi “Antti” Autin viheliäisen pitkään jatkuneiden vammojen jäljiltä.

Alku oli joukkueilta hienoista tunnustelua ja tutustumista Monnarin aina arvaamattomaan parkettiin. Tunnustelu päättyi kuitenkin ottelun kolmannella minuutilla, kun JoSePan Jari Kotimäki hyödynsi Riemun varmistuksen puuttumisen laitahaastossa ja yhden flipperin jälkeen Kotimäki tarjoili pallon luukulle, josta Matias Paappanen suti pallon sisään. JoSePa lisäsi johtoaan vielä ensimmäisellä puoliajalla, kun Riemun pallonmenetyksen jälkeen Kokkolan jalkapalloviheriöiltä kotiutunut Benno Hanslian laittoi pallon Riemunuottaan. Ensimmäisellä puoliajalla Riemu ei saanut kunnolla kiertoaan toimimaan ja hyviä paikkoja kavennuksiin ei syntynyt muutamia puolittaisia paikkoja lukuunottamatta. puoliajalle siis JoSePan 0-2 -johtolukemista.

Toiselle puoliajalle Riemu kohensikin hieman pallollista peliään, mutta pienet uinailut maksoivat Riemulle kolmen maalin verran, kun JoSePa vietti tehokkaan pariminuuttisen jakson alun jälkeen. Erikoistilanteet ja Hanslianin tempokuljetukset tuntuivat olevan suoranaista myrkkyä Riemu-puolustukselle. Lohtua ja pientä toivota paremmasta Riemulle toivat Ville “Vetyveli1” Vanttaja ja Tuure “Lumipantteri” Fagerström mainion seinäpelin muodossa, jonka päätteeksi ensinmainittu ujutti pallon JoSePan maalimolkken jalkovälistä sisään reilu kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Joutsalaiset pääsivät kuitenkin vielä rokottamaan Riemua sen puolustuksellisesta perisynnistä eli erikoistilanteesta.

Isännät lähtivät ottelun lopussa vielä kunnianhimoisesti hakemaan reikäpaidalla toivottuja osumia JoSePa-verkkoon, mutta muutamaa hyvää yritystä lähemmäksi ei päästy. Joutsalaiset sen sijaan naulasivat yhden tyhjiin, jolloin loppulukemat 1-7 sinetöityivät. JoSePa oli tällä kertaa paljon terävämpi ja taidokkaampi, jonka ansiosta se korjasi kolme arvokasta sarjapistettä ansaitusti laariinsa.

Riemulaisten ei auta kuitenkaan laittaa päätä pensaaseen, vaan uusi koitos on jo huomenna sunnuntaina 3.11. klo 18:00, jolloin vastaan marssii Monnarille Ilveslauma Tampereelta, jolla on vielä voittotili avaamatta tämän kauden Futsal-Liigassa. Toinen tärkeä ottelu samalle viikolle, joten Riemu tarvitsee kaiken mahdollisen tuen viikon toiseen kuuden pinnan otteluun!

Riemu – JoSePa 1-7 (0-2), 30.10.2019 klo 18:45, Monnari

Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Sauli Kilpeläinen (mv), Mika Halonen, Juuso Eteläpää, Aleksi Leppänen, Ville Vanttaja, Antti Lappalainen, Joonas Madetoja, Tuure Fagerström, Jonne Forsström, Elias Martikainen, Janne Paski, Olli Pöyliö

Tehopisteet:

Ville Vanttaja 1+0

Tuure Fagerström 0+1