Niin vain syksy alkaa olla siinä pisteessä, että myös Liikunnan Riemun ikioma ja -ihana futsaljoukkue Mustat Mambat aloittavat kautensa ykkösdivarissa. Viimeksi kaudella 2015/16 Futsal-ykköstä pelannut joukkue starttaa kautensa lauantaina 26.10. Mäntsälässä Riihimäen koulun parketilla ja kotiavaus pelataan muutaman viikon päästä 17.11 Jyväskylän monitoimitalolla. Viime kaudesta voi halutessaan käydä lukemassa interwebsin kätköistä, mutta nyt keskitytään tulevaan kauteen ja joukkueeseen!

Futsal on monipuolinen laji, ja niin on myös Mambojen joukkue! Tiimi rakentuu pitkälti viime kauden liigajoukkueen ympärille, mutta vähintään saman verran uusia naamoja on ilmestynyt joukkueen riveihin. Rosteriin on itsensä löytänyt muun muassa tuliteriä liikunnan fukseja, viime kauden harrastemamboja, sairastuvilta itsensä kammenneita sankareita ja muita futsaltaitoisia henkilöitä. Yksimielisesti joukkueen kapteeniksi äänestettiin Ella Haunia, ja varakapteenistoksi Hanna-Maria “Hansu” Pietilä, Taija Savolainen ja Kati Nummelin! Joukkueen pelillisestä osaamisesta ja valmentamisesta vastaa futsalkonkari Tatjana “Tatu” Niemi.

Futsal-ykkösen vasta nyt myöhemmin syksyllä alkava kausi on mahdollistanut sen erikoislaatuisen tilanteen, että joukkue on pystynyt treenaamaan jo lähes kaksi kuukautta yhdessä ennen kauden alkua. Edellisinä kausina joukkueen pelaaminen on jouduttu hiomaan yhteen vain muutamissa viikoissa, joten tilanne näyttää ainakin paperilla loistavalta. Myös vastuualueet saunailtojen järjestämistä myöten on jaettu, joten nyt voidaan fokusoitua rauhassa itse asiaan. Siis pelaamiseen. Mambat kohtaavat kuitenkin aivan ennennäkemättömiä ongelmia pelaajien määrän kanssa: viiden kentällisen liikuttaminen vieraspelikentille voi aiheuttaa logistisia ongelmia, joten ainakin osa pelaajista joudutaan jättämään pelipäivinä Jyväskylään hiomaan pelikuvioita.

Joukkueen edesottamuksia pääsee seuraamaan somen, rapsojen ja kuulopuheiden avulla, mutta parhaiten niihin pääsee käsiksi livetilanteissa. Mambat toivottavatkin koko riemuperheen tervetulleeksi Monnarin ja Huhtasuon stadioneille!