19.10.2019 HCIK-Riemu 3-5

Liikunnan Riemun soturit suuntasivat karvaiset panssarivaununsa lauantaina kohti lounaisrintamaa, jossa paikallinen intiaaniarmeija on viime aikoina aiheuttanut levottomuuksia. Viime pelin jäljiltä piiput oli rassattu ja tuvissa rötvätty tarpeeksi. Matkan varrella pysähdyttiin Tampereen muonituskeskuksessa syömässä eväsmuonaa ja niinpä Riemukkat sotilaat olivat valmiit etenemään kohti uusia taisteluita! Tiedättekö muuten, mitä puolustajat syö intissä? No pakkisafkaa tietysti.

Asiaan! Pienellä taistelutantereella operoiva HCIK on tunnettu siitä, että heidän otteluissaan laukauksia vaihdetaan suuria määriä. Sama sotasuunnitelma oli käytössä nytkin. Heti sodan sytyttyä punakeltainen patteristo ampui suoraa tulta kohti Riemun maalia, mutta Petri “Bunkkeri” Pitkänen otti mallikkaita koppitorjuntoja ja nollasi kaarinalaisten yritykset. Ensimmäisenä vastustajaa pääsi haavoittamaan Riemun oma Otto “Movettaja” Jääskeläinen puolittaisesta läpiajosta, johon upean tarjoilun snaipperin tarkkuudella tarjosi Petteri “Sotamies” Ikonen. Toinen syöttöpiste merkittiin Saku “Kasarminpiha” Pihalle. Veriseksi yltynyt taistelun ensimmäinen näytös ei tarjonnut suurinumeroiselle yleisölle enempää maaleja, mutta hyviä torjuntoja nähtiin molemmilta maalivolkkareilta. Myös uhrautuvia kamikazeblokkeja nähtiin, parhaimmat Miika “Poterovahti” Martiskaisen ja Ville”Soppakauha” Kauhasen toimesta. Eka erä siis Reimukeikolle 0-1.

Otto “Nuori” Jääskeläinen pääsi maalin makuun!

Toiseen erään lähdettiin Eero “Mannerheim” Kaupin historiankirjoista kaivamalla Blitzkrieg- eli salamasotataktiikalla, jossa vastustaja yllätetään housut kintuissa. Vaivaisen kuuden (6) sekunnin jälkeen Mikko “Kenraali” Hyvönen pääsi hyödyntämään vastustajan esimerkillisen täydellisesti väärään lapaan napsahtaneen sokkorystysyötön ja vei kentän puoliväliin asti vastaan tulleen maalivahdin korsuun kahvinkorvikkeelle ja asensi kiekon kaminaan. Ilmeisesti myös HCIK:lla oli tämä pikamaalitaktiikka sotasuunnitelmassaan, sillä vain 54 sekuntia myöhemmin kiekko olikin Riemun rysässä. Kotiarmeija onnistui myös tasoittamaan ottelun, mutta Riemu oli unohtanut valkoisen lipun kotiin eikä näin ollen luovuttanut. Alokkaista muodostettu telaketju oli virkeänä liikkeellä ja Janne “Noheva” Kettunen vei vierasjoukkueen uudestaan johtoon upealla ylivoimamaalilla, johon tyhjään maaliin syötön tarjoili Harri “Ansaitsee kuntsarin” Lankinen. Toinen syöttö meni Paavo “Häyhä” Kilposelle (lempinimelle tulossa selitys myöhemmin). Ikävä kyllä puolen minuutin päästä peli oli jälleen tasoissa, sillä myös HCIK unohti valkoisen lipun ja myös kehään heitettävän pyyhkeen kotiin, joten hekään eivät voineet luovuttaa. Näinpä asemasota ja tulitus jatkuivat tasaisina molemmin puolin, suorana ja epäsuorana. Erän loppuhetkillä Valtteri “Kranaatinheitin” Ahtamo teki ensimmäisen Suomi-sarjamaalinsa 13 vuoteen ja ohitti Samuli “Sotakoira” Tiitolan toissa kaudella rikkoman ennätyksen (10 vuotta) pisimmästä kahden maalin välisestä ajasta. Historiankirjoihin jäänyt osuma päätti erän lukemiin 3-4. Paljon maaleja, mutta kuten ottelua selostanut viisas selostajakin oivaltavasti sanoi, maalit kuuluvat jääkiekko-otteluun!

Valtteri “Ahtaamo” Ahtamo oli tuttuun tapaan pahanteossa!

Viimeisessä erässä Riemun snaipperi Paavo Kilponen laukoi erittäin tarkan laukauksen (tästä edellinen lempinimi) HCIK:n maalivahdin juomaputeliin ja iski viimeisen naulan arkkuun. Syöttöpisteet Lankiselle ja Kettuselle. Enempää osumia ei erässä nähty ja Koiralauma räksytti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa lukemin 3-5! Huikean pelin pelannut Pitkänen nappasi maalilla peräti 42 torjuntaa.

Luu: Harri “Hawk-hävittäjä” Lankinen ansaitsi luukaluston upeilla syötöillään!

Samu in Space: Valtteri “Ajastettu pommi” Ahtamo nappasi upean vaatekappaleen mukaansa jatkettuaan maaliputkeaan!

20.10.2019 Riemu – S-Kiekko

Edellisen päivän maali-ilotulitukselle lähdettiin hakemaan jatkoa sunnuntaina, kun lounaisrintamalta menestyksekkäästi sotilaskodin kautta kotiin palannut Riemukomppania pääsi puolustamaan kotilinnoitustaan Seinäjoen S-Kiekkopataljoonaa vastaan. Otteluohjelma aiheutti hieman aikataulullis-fyysisiä haasteita, sillä lauantain pelistä Kaarinasta päästiin kotiin vasta iltamyöhällä ja sunnuntain taisto oli alkava jo kello 12:30, joten palautumiselle ja aseiden puhdistukselle ei jäänyt liikaa aikaa.

Kaksi ensimmäistä erää olivatkin melkoista asemasotaa. Kumpikaan joukkue ei saanut sarjatasolle hyvin tyypillisesti maaleja aikaiseksi ja peli pysyi pitkään tulenjohtajan kiikareita muistuttavassa nolla-nollassa (0-0). Ensimmäisessä erässä Riemukiekolla oli hyviä paikkoja mallikaan viivapelaamisen myötä, kun Miska “Alikessu omasta tahdostaan” Autio laukoi hyvän riparikudin, jota Riemun pelurit pääsivät tökkimään, mutta tulosta ei syntynyt. Myös Aleksi “Lasertykki” Lampi tanssi viivalla kauniisti ja ampui hienoja kaukolaukauksia, mutta maalit jäivät odottamaan.

Miska “Täysi” Autio ihmetteli saamaansa jäähyä (ei tosin tässä pelissä).

Toisessa erässä Riemulla oli maailmanluokan paikka, mutta S-Kiekon maalivahti suorastaan ryösti Saku “Sotapiha” Pihan tyhjänä ammottaneen maalipaikan. Tapahtumasta tehtiin totta kai rikosilmoitus, joka käsitellään sotaoikeudenkäynnissä. Myös Riemun maalila pelannut Juuso “Panssarisisu” Laukkanen torjui esimerkillisesti ja S-Kiekko pysähtyi kuin natsi Stalingradiin.

Kolmannessa erässä S-Kiekko onnistui vihdoin maalinteossa ylivoimalla, minkä jälkeen alkoi melkoinen jäähynottokilpailu. Tämän kilpailun voitti S-Kiekko minuutein 18-4. Molemmille joukkueille tuomittiin 2+2-minuuttiset sotarangaistukset korkeista mailoista, kun taisto muuttui miekkailuksi. Riemu ei valitettavasti onnistunut tasoittamaan peliä ja S-Kiekko lisäsi johtonsa rangaistuslaukauksesta 0-2:een tilanteessa, jossa Riemun maalivahti loukkasi itseään ja maalivahtia jouduttiin odottamattomasti vaihtamaan vain 1,5 min ennen pelin loppua. Kylmiltään on vaikea torjua rankkareita ja näinpä S-Kiekon johtoasema tukevoitui. Pannahinen! Näissä numeroissa ottelu myös päättyi ja Riemun viikonlopun saldoksi muodostui melko tasapaksu 1 voitto, 1 tappio, 3 pistettä, 3 menetettyä pistettä ja maaliero 5-5.

Sunnuntain kovin luu oli sarjan luotettavimpiin pakkeihin ja mukavimpiin heppuihin lukeutuva Ville “Kauha” Kauhanen!

Luu: Päivän kovin luu oli Ville “Isäntä” Kauhanen!

Samu in Space: Huippumuodikas pukine meni tällä kertaa Harri “Habanero” Lankiselle!

😀

Sotaisesta teemasta huolimatta raportin kirjoitti hippi ja Liikunnan Riemu ei kannusta ketään sotimaan.