Futsal-Liiga jatkui sunnuntaina Riemun osalta vieraspelillä valkeakoskelaista Mad Maxia vastaan. Isännät ryöpyttivät Riemua varsinkin erikoistilanteista, ja pelin loputtua taululla seisoivat tylyt 11-3 -lukemat. Maalikooste osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=9OQ8dd1hKRE .

Riemulaisilla oli alla kohtalainen harjoitteluviikko. Kesäpallo (jalkapallo) oli saatu potkittua tieltä pois (onnea JJK), joten ainakin suurin osa Valkeakoskella pelanneista nähtiin viikolla harjoituksissa. Harjoituksissa painotettiin erikoistilannepelaamista (myös vaikeaksi osoittautunutta erikoistilannepuolustamista) sekä vastustajan pelinavaamisen vaikeuttamista.  Vaikka käytettävissä oli ainoastaan kahdeksan kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia, lähdettiin Valkeakoskelle optimistisissa tunnelmissa. 

Riemun suunnitelma oli puolustaa tiiviisti alhaalta ja iskeä vastahyökkäyksillä. Peli alkoi tasaisesti, ja molemmat joukkueet saivat muutaman maalintekotilanteen. Riemun kannalta valitettavan aikaisin ajassa 02:17 syntyi avausmaali, kun Maxin Mikko Heritty pääsi iskemään Mika ”Halsternakka” Halosen harhasyötön ensimmäisellä kosketuksella Sauli ”ei Pauli” Kilpeläisen taakse. Maxin painostus jatkui ja seuraava maali nähtiin jo noin kaksi minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Leevi ”El Hefe” Kemppaiselta riistettiin pallo ja vastahyökkäyksen seurauksena pallo poimittiin jälleen Riemun maalista. Sauli “Sale” Kilpeläinen torjui useamman Maxin yrityksen, mutta kotijoukkue onnistui tekemään vielä kaksi erikoistilannemaalia ja yhden pelitilannemaalin. Riemun yritykset pysähtyivät viimeiseen syöttöön tai laukauksen blokkaukseen. Riemun ainoa maalia kohti mennyt laukaus oli Ville “Sub” Vanttajan toimesta Jonne ”Laiska” Forsströmin oivallisesta syötöstä. Näin puoliajalle mentiin kotijoukkueen johtaessa 5-0.

Toisella puoliajalla Riemun ensimmäinen kenttä (Vanttaja, Forsström, Paski ja Kemppainen) prässäsivät vastustajaa ylhäältä ja toinen kenttä (Halonen, Madetoja, Lappalainen ja Martikainen) jatkoivat alhaalta puolustamista. Ensimmäinen vaihto näytti lupaavalta, kun yläprässi toimi ja Riemu pääsi paikoillekin. Valitettavasti ensimmäinen vaihto päättyi jälleen Maxin maaliin, kun sivurajapotkupuolustaminen petti ja Matti Jussila pääsi tökkäämään pallon verkkoon Ville “Vande” Vanttajan ja Sauli “Seil” Kilpeläisen välistä. Riemun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 23:08 kulmakuvion päätteeksi. Leevi ”Kemmu” Kemppainen iski Jonne “Eira” Forsströmin laukauksen paluupallon Maxin maaliin. Tämä nosti tunnelmaa Riemun leirissä, ja Riemu saikin pian myös rangaistuspotkun, kun Janne ”Liima-Janne” Paski kaadettiin maalintekotilanteessa. Jonne “Eura” Forsströmin yritys kuitenkin torjuttiin, mutta mies paikkasi tilanteen vielä saman vaihdon päätteeksi viimeistelemällä Riemun toisen maalin hienon laitahaaston päätteeksi. 

Peli jatkui tasaisena ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä kenttää. Kotijoukkue teki 7-2 vastahyökkäyksestä ja Jonne “Twix” Forsström teki vielä yhden maalin ajassa 31:23, mutta se oli laiha lohtu. Riemu kokeili vielä ylivoimalla ja sai muutaman paikan, mutta ylivoimapelaamisen hintana oli yksi maali tyhjiin sekä Leevi “Leffe” Kemppaisen punainen kortti käsivirheestä sekä tästä seurannut kuuden metrin rangaistuspotku, josta Mad Max rokotti. Max teki tasakentällisillä vielä yhden erikoistilannemaalin, joten loppulukemiksi kirjattiin 11-3.  

Vaikka vierasreissusta jäi paljon opittavaa, voidaan positiivisina asioina pitää:

  1. Elias “Mare” Martikainen pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä sitten kesäisen polvivamman.
  2. Sauli “Rankkari” Kilpeläinen torjui monta tilannetta ja muun muassa 10 metrin rangaistuspotkun.
  3. Riemu paransi ilmettään selvästi toiselle jaksolle. 

Riemulaisilla on nyt hyvin aikaa työstää kehityskohteitaan ennen paikallisvastustaja JoSePan kohtaamista keskiviikkona 30.10. Hyvä uutinen on, että joukkueen rosteriin on palaamassa ainakin neljä pelimiestä, joten parin viime ottelun pelaajapulaan ollaan saamassa helpotusta. Pieni ottelutauko tuleekin Riemulle oikein hyvään saumaan, joten kahden viikon päästä nähtäneen viime peleistä selvästi kehittynyt Riemu,

Mad Max – Riemu 11-3 (5-0), 13.10.2019 klo 15:00, Valkeakosken liikuntahalli

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (mv), Eino Muhonen (mv), Mika Halonen, Ville Vanttaja, Antti Lappalainen, Joonas Madetoja, Leevi Kemppainen, Jonne Forsström, Elias Martikainen, Janne Paski

Tehopisteet:

Jonne Forsström 2+1

Leevi Kemppainen 1+0

Janne Paski 0+1

Sauli Kilpeläinen 0+1