Hyvin pelatun ensimmäisen viikonlopun jälkeen Riemu sai vieraakseen Monnarille Akaa Futsalin. Lopputulos ei jättänyt jälkipolville paljoa positiivista kerrottavaa, sillä Akaa vei kamppailun nimiinsä roimin 1-10 -lukemin. Highlightit osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=8yXeNlQCwao

Ennakkoon altavastaajana otteluun lähteneellä Riemulta puuttui lähes puoli joukkueellista pelimiehiä, esimerkiksi Leevi ”Kemmu” Kemppainen, Markus ”Ministeri” Riikilä ja Aleksi ”Lumilautailija” Autti vain muutamia mainitaksemme. Lähtökohdat otteluun eivät siis optimaaliset, mutta Riemu lähti silti haastamaan liigan ennakkosuosikkeihin lukeutuvaa Akaata.

Ensimmäiset pari vaihtoa sujui hienokseltaan vierailijan hallinnassa. Akaan taitavat yksilöt pystyttiin pitämään kurissa vain hetken, kun neljän ja puolen minuutin kohdilla Riemu menetti pallon puolessakentässä ja Akaa pääsi vastahyökkäykseen. Kokenut KaDysta Akaasen siirtynyt Tero Intala ei erehtynyt, vaan vei vierailijat 0-1 -johtoon. Riemu yritti pistää hanttiin ja saikin pari mukavaa maalipaikkaa, mutta maalinteko ontui, eikä Akaa-veskarilla ollut suuria vaikeuksia pitää maaliansa puhtaana. Kymmenen minuutin molemmin puolin Riemun pelistä ei meinannut tulla oikein yhtään mitään ja palloa menetettiin solkenaan, ja Akaa paukutti kerta toisensa jälkeen kohti Riemun maalia. Maalivahti Eino ”Eicca” Muhonen joutui hyvistä otteistaan huolimatta kaivamaan pallon selkänsä takaa ensimmäisen puoliajan aikana vielä neljästi, ja tauolle mentiin vierasjoukkueen johtaessa peliä peräti 0-5.

Toisella puoliajalla Riemu päätti lähteä ottamaan maali maalilta Akaan johtoasemaa kiinni. Mitään hävittävää ei juuri enää ollut. Toinen puoliaika saikin riemulasein katsottuna pirteän alun, kun Joonas ”Madden” Madetoja tekee uransa ensimmäisen liigamaalinsa! Tämä kuopiolaislähtöinen Riemun uusi ase pääsi ujuttamaan läpiajosta pallon maalin oikeaan alanurkkaan. 1-5 -kavennus toi Riemulle uskoa ja energiaa, mutta lisämaalien tekeminen ei onnistu, vaan taitava ja pallovarma Akaa teki isäntien pelistä vaikeaa. Riemu koitti ylivoimapelaamistakin Jonne ”Forearm” Forsströmin pukiessa reikäpaidan yllensä, mutta vakuuttavaa alivoimapelaamista pelannut Akaa jätti mustaturkoosipaidat vaille kunnollisia maalipaikkoja ja onnistui laittamaan pallon vielä lopussakin muutaman kerran maaliin. Lupaavasta toisen puolikkaan ensimmäisestä puoliskosta huolimatta lopputulokseksi repesi valitettavasti vielä lopulta 1-10, kun vielä puoli minuuttia ennen loppua vierasjoukkueen parhaana pelaajana palkittu Intala viimeisteli illan neljännen osumansa.

Lopputulos kertoo ottelun tapahtumista paljon, Akaa Futsal vei ottelua toisen puoliajan ensimmäistä kymmenminuuttista lukuunottamatta lähes miten tahtoi. Ennakkovaikeuksistakin huolimatta ei auta selitellä, vaan tämän kauden yksi suurimmista mestarisuosikeista oli roimasti parempi. Kutakuinkin sata laukausta ottelussa torjunut Eino “Tale” Muhonen sekä ensimmäisen liigamaalinsa viimeistellyt Joonas “Edam” Madetoja olivat ottelussa Riemun yksittäisiä valopilkkuja. Nyt ei auta muuta kuin ottaa ottelusta opittavat asiat itselle ja siirtää nopeasti katse ensi viikonloppuun, jolloin Riemu pääsee haastamaan ainakin ennakkoveikkauksissa Riemun kanssa play off -paikoista kamppailevan Mad Maxin vieraissa. Iso peli taas tulossa, tuulta päin!

Riemu – Akaa Futsal 1-10 (0-5), 5.10.2019, Monnari

Kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Mika Halonen, Aleksi Leppänen, Ville Vanttaja, Joonas Madetoja, Tuure Fagerström, Jonne Forsström, Janne Paski, Elias Huhtinen

Tehopisteet:

Joonas Madetoja 1+0