Rapsan tarjoilee Klub1!

Syksyisen lauantaipäivän ratoksi Liikunnan Riemun läpällä opiskeleva mutta totisesti ja vakavissaan pelaava lätkäkiekkojengi Koirat päätti suunnata karvaiset kuononsa kohti Raahea, tuota Perämeren nurkilta löytyvää pesäpallopitäjää. Torstaiset approt oli hikoiltu perjantain jääharjoituksissa pois ja joukkue oli saanut uusvanhan vahvistuksen, kun Petteri “Turhapuro” Ikonen teki kauan odotetun comebackin muutaman kuukauden tauon jälkeen. Cama!

Paksu-Pepe laittoi lakupötkön maaliin mitä pikimmiten!

Koiralauma tulikin porteista ulos vesikauhuisen rakkikoiran tavoin, kun vaivaisen 11 sekunnin jälkeen edellä mainittu P. Ikonen napautti suu vaahdoten Riemun riemukkaasti 0-1 johtoon Mikko “Mä syötin, ja noi tönii” Hyvösen syötöstä. Raahelaiset totesivat, että ei mitään äijät 😀 aletaan pelaa äijät 😀 Ja niin he alkoivatkin, sillä seuraavista maalipaikoista noin 150 prosenttia oli ratsumiesten hallussa, mutta Riemun maalia vahtinut Riemun maalivahti Petri “Australian rajalla” Pitkänen seisoi päällään. Moni ei tätä tiedä, mutta päällä seisominen on tehokas tapa pelata maalivahtia ja Reimukeikko pysyi kiinni johtoasemassa kuin Kekkonen vallankahvassa. Seuraavan maalinkin pääsi komean hyökkäyksen jälkeen iskemään Koirien salainen koiratorpedo Waltteri “Pidä sinä junnu pää kiinni” Viitanen, jälleen marsalkka Hyvösen syötöstä. Wade on muuten tehnyt tällä kaudella jokaisessa pelissä maalin, joten kesällä on vedetty muutakin kuin jätskiä! Selostajakin sen sanoi, että kun et tee, niin kaveri tekee, ja näin ollen 0-2 oli tosiasia. Kuten hyvin tiedetään, tämä on pahin mahdollinen johtoasema jäälätkähokikiekossa. RaaheK:n hyvä paine ja Riemun oman pään haasteet räjäyttivätkin kotiyleisön yksipäisen ja – rumpuisen fanikatsomon hurmioon kuusi minuuttia myöhemmin. Tilanne siis helpottui Riamun näkövinkkelikulmasta huomattavasti, sillä pahin mahdollinen kahden maalin johto oli poistunut. Huh! Suuren helpotuksen tunteen aiheuttama massiivinen ulospuhallus oli kuitenkin vielä kesken, kun RaaheK:n tsemppikamooni iski pelin tasoihin 36 sekuntia edellisestä jackpotista. Erän lopussa nähtiin lisää kliseitä, tällä kertaa se, että onni usein ansaitaan urheilussa. Raahelaisten hyvä paineistus sekoitti Reimukuikan pakkaa ja onnekasta pomppua seurasi toinen ponnekas omppu tilanteessa, jossa kaksi viimeistä kiekkoon koskenutta pelaajaa, ennen kiekon maaliin menoa, olivat Riemun epäonnensotureita. Erätauolle lähdettiin lukemien 3-2 saattelemana kuuntelemaan Hermanni “Airisto” Salomaan suoraa televisiohaastattelua, jossa ensimmäistä kertaa lajihistoriassa ei penätty kovempaa karvausta, luistelua tai laukomista. Ennenkuulumatonta!

Vaikka takkiin tulisi, niin Hermannin peli-ilme säilyy.

Koirien oman pään puolihuolimattomuus jatkui toisessa erässä, mutta näytti aluksi tepsivän. Paavo “Väyrynen” Kilponen napauttaa napsautti 2vs1-hyökkäyksestä kiekon terävästi tilheen Arttu “Don’t blink” Flinckin syötöstä ja maalintekokilpailu oli jälleen tasaisissa tasalukemissa. Koirien loppuerän taktiikka oli laittaa vastustaja mahdollisimman tukalaan tilanteeseen kolmatta erää silmällä pitäen. Pelikirjasta valittiinkin sivulta 69 löytyvä taktiikka, “Anna heidän maistaa omaa lääkettään”. RaaheK:lle siis annettiin kahden maalin johto, jotta heillä olisi pahin mahdollinen tilanne ottelun ratkaisuhetkillä. Touché!

Otto “Teurastaja” Jääskeläinen esitti uhrautuvia otteita. Kuva: Pekka Vainio

Välillä taktiikat eivät kuitenkaan toimi syystä tai toisesta. Vähän niin kuin kuljetusyhtiötkin hävittävät paketteja, kukaan ei oikein tiedä miksi, miten, minne ja milloin ne ilmestyvät eikä miten asia pitäisi käsitellä. No näin pääsi käymään Riekkukiekulle ja raahelaiset saivat tehtyä seuraavankin maalin. Loppumatsin kuskin paikalla nököttänet ratsu-ukot kruisailivat voittoon kotiyleisön riemuksi ja loppulukemat jämähtivät yleisöystävälliseen 6-3:en.

Koirat pääsee onneksi kampeamaan itsensä takaisin KHL-junan konduktöörin paikalle heti huomenna, kun kotiottelussa vastaan uiskentelee Järvenpään Haukat! Taistomittelö alkaa kello 18:45 Suomen aikaa, tervetuloa seuraamaan eläimellistä menoa!

Luu: Paavo “SpongeBob” Kilponen ansaitsi puruluun oltuaan kentän paras Koira!

Samu in Space: Paitahuppari meni tänään Petteri “Karvakuono” Ikoselle tehokkaasta comebackistä!

Rähisijän nahkarotsi: kulttimaineeseen yltänyt pukine nähdään jatkossa Otto “Nuori” Jääskeläisen hartioita lämmittämässä.

😀