Futsal-Liiga potkaistiin käyntiin viime viikonloppuna, ja nyt lauantaina jatketaan pisteistä taistelua Monnarilla klo 17.30 Akaa Futsalia (entinen Leijona Futsal) vastaan. 

Riemun alkukausi lähti käyntiin pirteällä tavalla. Vuoden odottelun jälkeen futsalmaailmaa ravisuttavat Jyväskylän derbyt saivat jatkoa, kun Futsal-Liigan yleisöennätykset rikkoneessa ottelussa rakas paikallisvastustaja Kampuksen Dynamo otti pisteet kotiin numeroin 5-0. Riemuleirissä ei turhaan masennuttu numeroista, sillä peli, etenkin puolustuspeli, näytti erittäin hyvältä ottaen huomioon sen, kuinka vähän ja rikkonaisesti loukkaantumisista kärsivä joukkue oli ehtinyt harjoittelemaan. Uuden päävalmentajan Markus ”Rinkilä” Riikilän suojatit jatkoivat hyviä otteita myös aloitusviikonlopun toisessa ottelussa kovasti uudistunutta kestomenestyjää Sieviä vastaan kairaten ensimmäiset kolme sarjapistettä upealla 3-1 -voitolla. Voitto osoitti kaikille, että Monnari on pyhä paikka, eikä vastustajat tule saamaan sieltä pisteitä helpolla. Maalihanat aukesivat konkari Mika ”Halzy” Halosella, fysiikkavalmentaja Ville ”Teräsreisi” Vanttajalla sekä viime kautena Riemun nousun yhtenä takuumiehenä toimineella Leevi ”Leaf” Kemppaisella

Myös Akaa Futsal onnistui aloittamaan kauden voitokkaasti, kun se päihitti kenties vielä derbyvoitosta hurmoksessa olleen kahden viime vuoden suomenmestarin KaDyn. Akaalta löytyy kovia hyökkäyspään 1v1-pelaajia, kuten taitava vasenjalkainen serbivahvistus Dusan Milojevic, joten Riemun tiivistä ja hyvin organisoitua puolustuspeliä tullaan testaamaan laitahaastojen merkeissä. Haaste otetaan vastaan, eikä Riemun orkesteria johtavalta futsalvelholta Markus ”Kylkiasento” Riikilältä jänikset hatusta lopu, vaan riemutaikasauva lähtee loihtimaan voitokasta tulosta. 

Haastateltavana olleen opiskelijavaihdosta Suomeen palanneen Aleksi ”Lebbiz” Leppäsen mukaan fiilikset tulevasta pelistä ovat hyvät. ”Viime viikonloppuna pelaaminen tuntui hyvältä ja selkeältä. Ei ollut missään vaiheessa mitään hätää ja etenkin puolustaminen toimi loistavasti. Kiertokin toimi ajoittain ja saatiin Sieviä vastaan luotua tarpeeksi maalipaikkoja voittoon. KaDyakin vastaan meillä oli muutama hyvä paikka.” Leppänen on myös tyytyväinen uusien pelaajien sisääntuloon. Sähäkkäjalkainen Aleksi ”Antti” Autti ja älykkäät Joonas ”Made” Madetoja sekä Juuso ”Jugi” Eteläpää ovat kaikki osoittautuneet oikeiksi pelimiehiksi, ja heitä voi hyvillä mielin jo tässä vaiheessa kutsua futsalistoiksi. 

Tunnelma peliä kohtaan sen kun kasvaa kasvamistaan, ja odotettavissa on jälleen huippuluokan futsalmittelö. Jatkaako Riemu voittojen tiellä ja saako Monnarin pyhyys jatkoa? Minkälaisen kokoonpanon poissaolojen runtelema Riemu saa jalkeille? Nähdäänkö joitain pelaajia ensimmäistä kertaa tällä kaudella Monnarilla? Selviää tulemalla katsomaan lauantaina 5.10. klo 17.30 Riemu – Akaa Futsal!