Raportin tarjoaa A-luokan taloushallintopalveluita tarjoava EK-Tilit Oy!

Lauantaina Liikunnan Riemukiekko, kera upean linjuribussin, suuntasi karvaisen kuononsa kohti uutta Suomi-sarjaseikkailua. Tällä kertaa matka kohti kulta-aarretta kulki niinkin kuvankauniin kiekkokaupungin kuin Forssan läpi. Kaupunkihan on tunnettu siitä, ettei se ole erityisen mukava paikka edes kesällä. Paikkakunnalla ei myöskään tiedetä, mitä tarkoittaa sana “erityisruokavalio”, ja sen kuvitellaankin olevan hesalaisten humputuksia. Päämajaansa siellä joka tapauksessa pitää pitkän linjan kiekkoseura FPS, jonka kanssa Riemukiekko on tanhunnut tasapäisesti tiukkoja kamppailuja kauniin yhteisen taipaleen aikana.

Ottelun lähtökohdat olivat hyvin erittäin todella haastavat, sillä ykköskorin huoltaja ja viimeisen päälle kova herrasmies sekä meritoitunut pesäpalloilija Mikko “Hole” Holttinen ei päässyt muiden kiireiden takia paikalle. Lähinnä, tai oikeastaan nimenomaan tästä syystä, FPS meni nopeasti 1-0 johtoon laukauksella, joka oli huomattavasti terävämpi kuin tämän raportin kirjoittajan vitsit. Koirat ei hyvänä lätkäkiekkojoukkueena tästä hätkähtänyt, tietenkään. Peli jatkui suht tasaisesti ja molemmille joukkueille syntyi pari lystikästä maalintekomahdollisuutta, mutta maaleja vahtineet maalivahdit olivat terävänä. Riemun parhaat paikat syntyivät ykköskentän toimesta, kun ylivoimalla Mikko “Maltillinen” Hyvönen ja Markus “Viilipytty” Rämä juonittelivat menemään. Pojat loivat niin hyvän tontin, että kaupunginvirastosta jo soiteltiinkin, josko se olisi myynnissä, mutta periaatteen miehinä he eivät sitä myyneet, tietenkään. Ykköskentän toimesta syntyi toinenkin hyvä paikka, kun kiekonmenetyksen seurauksena syntyi pienimuotoinen 3 vs 1- hyökkäys, josta ei kuitenkaan oikein saatu vetokutia aikaiseksi. Henmetti! Myös FPS:llä oli paikkansa, mutta Poju “Petri” Pitkänen ja Tolppa “Maalirauta” Kehikko estivät lisäosumat.

Hyällä flow’lla varustettu Miika “Korttiankka” Martiskainen esiintyi pirteästi.

Toinenkin erä alkoi nihkeästi. Maalin takana hävittiin yksinkamppailu, jonka seurauksena jouduttiin rikkomaan ja päästämään isäntäpoppoo ylivoimalle. Tämä selvitettiin tyylikkäästi ja siististi eikä takaiskuja tullut, tietenkään. Tämän jälkeen Koirat tarjosi viisipäiselle fanikatsomolle jänniä tilanteita oman ylivoimansa muodossa, mutta valitettavasti lätkälaatta ei löytänyt tietään verkkopunoksen. Pari minuuttia jäähyn päättymisen jälkeen FPS hyödynsi Riemun ketjunvaihdoksen avaaman tilan ja sai aikaan melkoisen namupaikan, josta laukaistu hirvee tykki löysi tiensä Reimun maaliin. Koirat ei tästä lannistunut, tietenkään. Pelikamppailu jatkui tasaisena ja erän loppupuolilla Riemu sai luotua uudestaan hyvän tekopaikan, kun viime kaudella Vuoden kehittyjä – palkinnon (diplomi ja pillimehu) saanut viivapelote Miika “Martiskai” Martiskainen laukoi ovelan syöttölaukauksen, jota Otto “Jääskeläi” Jääskeläinen oli ohjaamassa. Maalia ei syntynyt, mutta tilanne säikäytti FPS:n, joka ottikin erän loppuun jäähyrangaistuksen.

Kolmannessa erässä aloitettiin valmentajakoutsi Eero “Eepi” Kaupin johdolla eepinen ja tuottoisa takaa-ajo. Heti ensi minuutilla Janne “Keksikää ny jumalauta joku muu lempinimi ku Kettu sinne höpöhöpöraportteihin” Kettuselle avautui hyvä tontti maalin eteen, mutta vastustajavihulaisen molkkeveskarin logo oli liian suuri. Kettu oli hetkeä myöhemmin myös luikahtamassa läpiajoon, mutta tuomari vihelsi pelin poikki jäähyn merkiksi kriittisellä hetkellä. FPS:n kriittisen hyvä ylivoima onnistui tästä napauttamaan maalin. Huoltaja oli teroittanut laukaukset hyvinkin pistäviksi ja terävä kuti löysi tiensä kehikkoon, jota maaliksikin kutsutaan. Tämän jälkeen myös Markus “Monilajitaituri” Rämä pääsi läpiajoon, mutta FPS:n kassarivahti oli skoutannut Markun tavaramerkkiratkaisun ja piti lukemat 3-0:ssa. Lopulta Koirien hyvä tsemppikamoon palkittiin ylivoimalla, kun komean syöttökuvion päätteeksi Kettu-Janne tökki kiekon maaliin Paavo “Kilppari” Kilposen ja Harri “Habanero” Lankisen syötöistä. Mopoautolla energiajuoman voimin peliin saapuneet häkkipääjunnut olivat siis jälleen kerran tehokkaina!

Tehokkaaksi hankinnaksi osoittautunut Kettu-Janne oli jälleen tuottoisa peluri!

Ikävä kyllä Vopsi onnistui tekemään seuraavan osumamaalin. Riemu ei tästäkään lannistunut, tietenkään. Koirat onnistui maalinteossa heti seuraavalla ylivoimalla, joka seurasi, kun Aleksi “Liikunta 19” Lampea lyötiin sopimattomasti mailalla sormille. Itse maali syntyi jälleen mopojonnejen toimesta, kun Kilppari-Paavo ujutti veskarin puikoista limpun nuottaan Kettu-Jannen ja Arttu “Someaktiivi” Flinckin syötöistä. Näin peli oli 4-2 ja orastava epäilyksen siemen oli kylvetty Forssan peltoon, eli ihan kaupungin keskustaan! Kova paine kotijoukkueen päätyyn jatkui lähes välittömästi ylivoiman muodossa, kun Miska “Onks kellää toista kypärää” Autio otti käsittämättömän ja täysin ylimääräisen poikittaisen mailan selkäänsä. Kysyttäessä poikkarin syytä tekijä sanoi, että hän oli ajatuksissaan ja kuvitteli tekevänsä salilla uutta penkkipunnerrusennätystä, mikä selittikin tilanteen käsitettäväksi. Ylivoima ei tulosta tuottanut, mutta siitä seurannutta painetta FPS ei kestänyt! Todelliseksi maalinsylkijäksi tällä kaudella osoittautunut Waltteri “Pidä sinä junnu pääs kiinniViitanen naulasi pelivälineen pömpeliin Mikko “Space-Cowboy” Hyvösen kauniista lättysyötöstä. Näin peli olikin jo 4-3, kun 6 minuuttia oli vielä pelaamatta! Kotijoukkueen kuriton viimeinen erä jatkui ja Koirille tarjoiltiin vielä ylivoimaa, jonka aikana otettiin maalivahti pois maalilta. Valitettavasti kunnon tekopaikkoja ei saatu tehtyä ja FPS onnistui tökkimään kiekon tyhiin ja näin loppulukemiksi muodostui 5-3.

Waltteri “Darth Wader” Viitanen laittoi taas verkot tötterölle!

Hauska tilastofakta ottelusta: aiemmissa joukkueiden välisissä kohtaamisissa Forssassa FPS oli onnistunut tekemään yhden maalin, sitten neljä, ja nyt 1+4=5. Kolmannessa ottelussa FPS tosin teki 8 maalia, joten tässä tilastossa ei oikeastaan ole mitään pointtia.

Koirien seuraava ottelu pelataan 5.10. Raahessa ja seuraava kotiottelu 6.10. klo 18:45, kun vastaan tulee Järvenpään Haukat. Tervetuloa kannustamaan Riemu voittoon!

Luu: Janne “Nuori kettu” Kettunen. Myös paikallisten mielestä Koirien päivän paras pelaaja! Tehopisteitä syntyi ja paikkoja luotiin.

Samu in Space: Ville “Vanhempi kettu” Kauhanen. Sarjan luotettavimpiin oman pään luutiin jo monta vuotta lukeutunut Kauha-Ville oli jälleen kerran mies paikallaan niin kentällä kuin huoltotehtävissäkin!

😀