Raporttirapsan tarjoaa LA-Kattohuolto!

Jaahans jaahans! Se on taas uusi kausi taas korkattu taas kuin Helmeilevä omenaviini keihäskarnevaaleilla konsanaan. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden perustaman urheiluseuran, Liikunnan Riemun, jääkiekon edustusjoukkueen, Koirien, kauden ensimmäisen viikonlopun tuloksen ulkonäön ilmentymäksi muodostui yksi voitto, yksi tappio, sekä yksi aivan liian monta genetiiviä sisältävä turhan vaikeasti toteutettu ja liian pitkäksi venynyt raportin avauskappaleen lause, jollaisia oppii akateemisessa maailmassa kirjottamaan, jotta tarvittavaan sivumittaan päästään, pistekikka toki muistaen. Sori siitä. 

Mutta asiaan! Lauantaina Koiralauma suuntasi karvaisen bussinsa kohti Munsalaa, jossa on muuten kopit hallin ulkopuolella. Aikaisempiin kausiin verrattuna Riemun joukkue oli kokenut melkoisen sukupolvenvaihdoksen, kun joukkueen kokoonpanossa Suomi-sarjadebyytin mustaturkoosissa peliasussa teki peräti kahdeksan (8) peluria: kakkoskentän täytti häkkipääjunnuista muodostunut vitja Janne “Kettu-Janne” Kettunen – Paavo “Paavo K. 2.0” – Harri “Lukupiiri” Lankinen, joiden lisäksi kokkelirosterissa nähtiin hyökkääjät Kasperi “Raparperi” Rantakangas, Oliver “OEL, mutta hyökkääjä” Elenius ja Valtteri “Ali Baba” Ahtamo. Peräpääosastoa täydensivät tulevaisuuden lupaukset Arttu “Arnold” Flinck sekä D-Kiekosta lainalla oleva Riku-Petteri “Vara-Aleksin Vara-Aleksi” Luoma, joka on muuten nuorin Koirissa esiintynyt heppukaveri ikinä (toim. huom.) 

Munsalassa isäntänä toiminut Muik Hockey tarjosi Koirille hyvän vastuksen heti ensimmäisessä erässä, joka päättyi molempien joukkueiden hyvistä maalipaikoista huolimatta keilapallolukemiin 0-0. Muikuilla oli jopa yksi täysin avonainen paikka, mutta maaliveräjällä torjunut molkkemolari Petri “PP-talo” Pitkänen esitti taikatemppuja ja kuin ihmeen kaupalla kiekkolimppu ei löytänyt verkon perukoita. Onneks, ois ollu vähä paha! 

Petri “Poju” Pitkänen otti mallikkaita koppeja viikonloppuna.

Toisessa erässä alkoi räiskyä, tapahtua ja paukkua! Valitettavasti enemmänkin siinä asemassa, että Koirat oli koira ja Muik isäntä, joka näytti kopin paikan (joka on siis hallin ulkopuolella). Muikut painoi lättyä pussiin neljä kertaa, jonka Koirat kuittasi yhdellä Waltteri “Rakkauden Kingi” Viitasen maalilla. Wade polki vasenta laitaa ja ampui viuhuvan ja tulisen laserin kohti Muikin maalia, ja kiekko porautui vastustamattomasti maaliveskarin lävitse. Syöttöpiste merkittiin Miska “Here comes the Thunder” Autiolle. Riemulle tarjottiin erän loppupuolilla vielä rangaistuslaukauskin, jonka asettui ampumaan Hermanni “Ranskanvalloittaja” Salomaa, mutta tällä kertaa Fortuna ei suosinut mustaturkooseja. Eräpaussitaukomehuhetkelle mentiin siis lukematuloksessa 4-1. 

Kolmannen erän alkuun tultiin täynnä hyvää energiadraivia ja mopojonnemaista pärinää sekä kovaa uskoa siihen, että tämä saadaan vielä käännettyä voitoksi. Kääntämisestä oltiin sen verran varmoja, että Muikin annettiin tehdä yksi maali erän alkajaisiksi, ennen kuin takaa-ajo toden teolla aloitettiin. Häkkipääjunnuketju onnistui maalinteossa kolmen minuutin jälkeen upean syöttökuvion päätteeksi, missä Kettu-Janne syötti ovelalla pyörähdyssyötöllä kiekon takalaudan kautta Aleksi “Banaania poskeen” Lammelle, joka jatkoi takaisin Kettuselle. Hän nousi maalille ja ampui yhden maailmanhistorian tulisimmista rystylaukauksista sitten kolmannen maailmansodan ja kavensi johdon 5-2:en. Toinen syöttöpojotsu merkittiin Paavo K:lle, joka täytti mallikkaasti edellisen Paavo K:n saappaita. Ikäväharmiksi Muik Hockey onnistui napauttamaan maalin erän puolivälin tienoilla ja näytti siltä, että Riemun muikkuverkkoon ei tältä reissulta tartu haaviin kuin kokemuksia. Erän loppupuolella Riemun pakkivalmentaja-hyökkääjäpelaaja Miska “Knuckles” Knuuttila jatkoi maaliputkeaan kahden kauden tauon jälkeen. Hyökkäyspään aloituksessa Janne oli ovela kuin kettu ja Miska toteutti videopelikikan ja laukoi kiekon vastustamattoman kovasti ja tarkasti yläpeltiin. Tuuletus kannattaa katsoa uusintana! 

Valitettavasti kellosta loppui aika ja Muik piti ensi kertaa Suomi-sarjassa pisteet kotona Riemua vastaan. Noh, häntä pystyyn ja kohti uusia seikkailuja! 

Luu: Petri “Poju” Pitkänen. Piti Koiria pystyssä huipputorjunnoilla, haamukopeilla ja paraatipelastuksilla. 

Samu in Space: Miska “Biker Mise from Mars” Knuuttila, joka jatkoi kuuman mailansa kuumaa putkea. 

Misen akvaario oli tehokas viikonloppuna!

SUNNUNTAINA nähtiinkin sitten puolestaan kauden eka kotiottelu, kun Hippoksen koiratarhaan irti päästetty Hollolan HC Giants lähti kokeilemaan, josko sille löytyisi sijaa isojen koirien puolelta. Ottelun alussa maalivahdit olivat päissään. Jääkiekolle ja etenkin Suomi-sarjalle tyypilliseen tapaan ensimmäisessä erässä ei nähty erikoisempia tapahtumia eikä tilastomerkintöjäkään kuin yhden jäähyn verran. Tätä tosin edesauttoi se, että edellä mainitut maalivahdit suorittivat tehtäviään kiitettävän tunnollisesti ja edellispäivän Kova Luu Petri “PoyuZ” Pitkänen jatkoi hienoja suorituksiaan. Erätauolle mentiin taas lukemissa kojo-kojo, eli nolla (0) – 0 (nolla). 

Toisessa erässä alkoi räiskyä, tapahtua ja paukkua! Tällä kertaa Riemun eduksi. Koutsivalmentaja Eero “Kiitos Liikunta 2008 – 20XX” Kaupin johdolla erinomaiseksi yön aikana hiottu erikoistilannepelaaminen tuotti tulosta kahden ylivoima- ja yhden alivoimamaalin muodossa. Suomi-sarjassa on toisinaan tavanomaisempaa pelata yli- tai alivoimalla kuin täysillä kentällisillä, joten 5-5-pelissäkin tehdyt maalit voidaan nähdä erikoistilannemaaleina, ja myös näitä Koirat onnistui napauttamaan verkkoon yhden (1) kappaleen erän aikana. Ensiksi jostain syystä uusitun maalilaulun laittoi raikumaan luottoratsu Markus “Marsu” Rämä kauhottuaan Saku “Koirapiha” Pihan reboundriparin maaliin. Toinen syöttöpojochu merkittiin Hermanni “Sulla on kiva herkullinen” Salomaalle tulisen lyöntilaukauksen kimmottua vastuttamattomasti vastustajan molsen rintapanssarivaunusta. Seuraavaksi verkot tötterölle laittoi koko kansan suosituin studiojuontaja Waltteri “Kyl tänää sinne Timeen kannattaa jokasen ukon lähteä” Viitanen liekehtivän yläpesäkudin muodossa. Upean syöttöpisteen tähän maaliin ovelalla pyörähdyssyötöllä tarjoili koirakapteeni Mikko “Superhobitti” Hyvönen, jonka syötön seurauksena Giants-puolustus on yhä hämillään. Giantsin hyökkääjät eivät tosin tästä alivoimamaalista olleet moksiskaan, vaan napauttivat heti seuraavalla minuutilla kavennusmaalin saman jäähyn aikana. Maalikarkeloita jatkoi Lit-cityn oma poika Aleksi “Welibro :D” Lampi, jonka pitelemätön laukaus osoittautui todellakin pitelemättömäksi ja painui maalivahdin läpi lisäten Koirien johdon jo 3-1:en. Syötöt menivät tällä kertaa Paavo “Pavel Kiltsjyuk” Kilposelle ja Arttu “Dog AF” Flinckille, joka painoi erän puolivälissä lukemat jo 4-1:en.  Maali syntyi maltillisen kiekossa pysymisen ja puolittaisen valelaukauksen jälkeen suoritetusta oikeaoppisesta sniper-tyyppisestä tarkkuuslaukauksesta ja painui jutilamaisesti ylämummoon! Syötöt itselleen huusivat A. Lampi ja Janne-Kettu. Enempää maaleja ei sitten nähtykään ja erätauolle mentiin hymyssä suin lukemin 4-1.  

Aleksi “Lamppu” Lampi oli tehokkaalla tuulella!

Viimeiseen erään Giants vaihtoi häkkipussaria ja aloitti mielettömän loppukirin. Vierasjoukkue piti kiekkoa Riemun päädyssä jatkuvan tuntuisesti, tosin ainakin W. Viitasen upeat nousut maalille loivat painetta myös jättimaalille. Tavoistaan poiketen Riemu kesti hirvivän paineen ja enempää maaleja ei pelissä enää nähty, vaikka Giants laukoi Pojun maalia kohti peräti 25 laukausta, Reimukeikon kellottaessa digitaaleihin huikeat 5 kutia. Riemu osoitti, ettei pelkkä kova yritys riitä isojen koirien tarhassa ja näin kauden avausvoitto oli plakkarissa ja Hunajata alkoi soimaan kopissa! 

Luu: Arttu “Are” Flinck laukoi ensimmäisen Riemu-maalinsa ja esitti huippuotteita puolustuksessa! 

Samu in Space: Petri “Poju” Pitkänen, joka taas kerran piti joukkueen mukana pelissä. 

UUTUUS! Rähisijän nahkarotsi: Valtteri “Lempinimetön” Ahtamo nappasi kulttimaineeseen nousseen nahkaråtsin liian innokkaan taklauksen seurauksena. 

Seuraavaksi Riemu suuntaa lauantaina Forssaan FPS:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu käydään 6.10. klo 18:45, kun vastaan saapuu Järvenpään Haukat! Tervetuloa kannustamaan Koirat kotivoittoon! 

😀