Menestyksekkään sarjakauden ansiosta Minkit pääsivät jatkamaan kauttaan valtakunnallisen ykkösdivarin karsinnoissa ja suuntasivat maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Vaasaan. Matka alkoi historiallisen hyvin, sillä molemmat autot lähtivät käyntiin ja koko minkkilauma oli autoissa ajallaan kellon siirtelyistä huolimatta. Kommelluksilta ei kuitenkaan matkan aikana säästytty tälläkään kertaa, vaan toinen autokunta löysi itsensä kulkemasta vastavirtaan motarin rampilta. Vaasalainen rekkakuski sai hyvät naurut ja lopulta kaikki minkit pääsivät pelipaikalle ehjin nahoin.

Ensimmäinen ottelu pelattiin uusia naamoja vastaan, kun Kouvottaret 2 asteli kentälle. Dramaattisen tulomatkan jälkeen Minkeillä kesti hieman käynnistyä peliin ja kokeneet Kouvottaret ottivat tilanteesta ilon irti. Pakka saatiin kuitenkin kasaan puolustuksen kautta ja erityisesti Sini ”näinkylläsuuntanuolen” Sydänmaanlakka luki Kouvottaria kuin avointa kirjaa. Myös Ansku ”mieloikoilen” Kuisma taisteli korin alla ja otti osumia joukkueen puolesta. Vastustaja osui kaaren takaa tarkasti mutta aina kun irtopallo oli tarjolla, piti Liisa ”kartturi” Vänttinen huolen, ettei toista heittopaikkaa kouvolalaisille suotu. Lopussa Maiju ”sakkokuningatar” Schreck loi joukkueeseen taisteluhenkeä ja peliin tuli lisää tempoa. Kokemus vei kuitenkin voiton ja ottelu päättyi Kouvottarien voittoon lukemin 60-73

Toinen matsi pelattiin tuttua Vaasan joukkuetta vastaan ja peliin lähdettiinkin edellistä paremmalla ilmeellä. Alkuun korinteko tuntui kuitenkin tahmealta ja mukana pysyttiin Erika ”sulkuviiva” Mattilan onnistumisilla. Onneksi puolustus sujui ja erityisesti Elisa ”ramppikuume” Hautala sekä Erja ”blokkikuningatar” Juvonen kahmivat torjuntoja korin alta. Veera ”minkkieninssiläpi” Auvinen aiheutti vaikeita paikkoja vastustajan takamiehille rautaisella jalkatyöllään. Myös Sonja ”kaudenparaspeli” Palmo venyi huikaiseviin suorituksiin kauden viimeisessä taistossa. Tällä kertaa Vaasa kuitenkin veti pidemmän korren ja vei ottelun lukemin 44-56.

Näin Minkkien kausi ei jatku enää jatkokarsinnoissa, mikä on joukkueen talouden kannalta huojentava tieto. Koko joukkue voi kuitenkin olla erittäin ylpeä menneestä kaudesta ja nyt on aika lähteä hiomaan kuntoa kesälomille.