Muikkujen kausi huipentui lauantaina 23.3., kun Muikut matkasivat jälleen Ylöjärveen kauden viimeiseen turnaukseen. Peleissä oli kovat panokset, sillä pahimmassa tapauksessa oli mahdollista vielä tipahtaa karsintaviivojen väliin, mikä tarkoittaisi että kausi jatkuisi ja Muikut pelaisivat vielä nelosdivarin voittajaa vastaan. Päivän tavoite oli siis selvä: molemmat pelit voitetaan.

Ensimmäisenä vastassa oli kotijoukkue YPa. Ensimmäinen erä oli Riemun hallintaa, kun Muikut pääsivät leveällä kentällä käyttämään tilaa hyväkseen ja avaamaan oman pelin ongelmitta vastustajan päähän. Ensimmäiset minuutit menivät hieman tunnustellen, mutta maalipaikkoja syntyi useampikin. Jade “ou mai gaad” Fräntilä lopulta avasi Muikkujen maalitilin hienolla yksilösuorituksella ajassa 7:46.

Toisessa erässä YPa oli selkeästi nälkäisempi ja tuli kovalla paineella päälle. Muikut kokivat muutamia kauhun kiljahduksia vaihtopenkillä, kun YPa oli hilkulla päästä tasoihin, mutta eipä siinä mitään, kun loistomokemme Ella “Stondis” Lehtinen torjui laukaukset pikkurillin päällään. Toinen erä oli Muikuilta tämän pelin heikoin ja kolmanteen erään jatkettiin Muikkujen 0-1 johdossa.

Kolmannessa erässä alkoi tapahtua. Joel “ottakaa mehua” Wenning oli ohjeistanut Muikkuja nauttimaan pelin viimeisestä 15 minuuttisesta ja Muikut tekivät työtä käskettyä. Milla “liivi aina väärinpäin” Malinen aloitti maalirumban ajassa 37:20 ja vei 2-0 johtoon. Ei mennyt kauaakaan, kun kaudella jo aiemmin tulosta näyttänyt tutkapari Siiri “turnausvastaava” Sirviö ja Piia “tykki” Salo näyttivät taitonsa: peli 0-3 Muikuille. Johtoasema sai vastustajan puntit tutisemaan ja Muikut pääsivät vähän heittään jerryä ja vaihtamaan kuulumisia aikalisän ajan vaihtopenkillä. Muikuilla on monenlaista urheilutaustaa ja se näkyi pelikentällä. Puolustusvoimien riveistä kentälle palannut Lotta “taistelija” Salmi näytti futarin taitonsa ja potkaisi pallon ilmasta Anna “Äijä” Pohjolalle, joka vei Muikut tyylikkäästi 0-4 johtoon. Loppulukemat 0-5 viimeisteli Milla “alppihiihtäjä” Malinen sekä Paula “riparihakkuri” Koponen.

Loppulukema: YPa – Riemu 0 – 5

Supermuikku:
Siiri “Anni” Sirviö

Pistehait:
Milla Malinen 2+0
Jade Fräntilä 1+0
Piia Salo 1+0
Anna Pohjola 1+0
Siiri Sirviö 0+1
Paula Koponen 0+1

Toisena vastaan asteli MIG II. Peli oli temmoltaan nopeampaa kuin ensimmäinen ja huomasi, että molemmilla joukkueilla oli kovat panokset pelissä. Ensimmäinen erä oli hieman vaisu ja tuntui, että ne asiat mitkä toimi aiemmassa pelissä eivät oikein toimineet tässä. Erä oli tiukkaa vääntöä molempiin suuntiin ja toiseen erään lähdettiin tilanteesta 0-0.

Toinen erä oli Muikuilta parempi. Treeneissä oltiin tällä viikolla harjoiteltu uutta vaparikuviota vastustajan kulmasta ja Jaden kenttä pääsi sitä kokeilemaan huikein tuloksin, kun Tiia-Reeta “muut oli kanoja” Kukko iski Muikut johtoon Pauliina “kantti” Murajan syötöstä! Toisessä erässä nähtiin vielä MIGin ylivoima, jonka Muikut hienosti selvittivät. Erän lopussa Anna “ananas” Pohjola ja Milla “Maria” Malinen juonivat Muikut kahden maalin johtoasemaan Millan hienolla osumalla.

Kolmanteen erään lähdettiin siis turvallisen tuntuisessa 2-0 johtoasemassa, mutta samalla tietäen, että MIG tulisi kovaa päälle, sillä joukkue tarvitsisi myös pisteitä noustakseen viivan alta. Kamppailu oli kovaa ja kentällä nähtiinkin erinomaisia suorituksia mm. blokkien ja kulmavääntöjen muodossa sekä muutama erittäin tärkeä pelastus Ella “muuri” Lehtiseltä. Muikut pääsivät myös vielä rauhoittamaan omaa peliään ja kokeilemaan ylivoimaa, joka hyvistä laukauksista huolimatta ei tällä kertaa tuottanut tulosta. Erän viimeisillä minuuteilla MIG alkoi toden teolla myllyttää ja tässä vaiheessa muikkuparven puolustus oli sekaisin. Ellan torjuntaprosentin harmistukseksi MIG pääsi myllynsä seurauksena kaventamaan pelin loppulukemat 2-1 vain kaksi sekuntia ennen pelin loppua. Voitto tarkoitti kuitenkin varmistusta siitä, ettei viivan alle putoaminen ollut enää mahdollista, joten pelit jatkuvat kolmosdivarissa myös ensi kaudella! Loppujen lopuksi Muikut sijoittuivat debyyttikaudellaan kolmosdivarissa sijalle 4.

Loppulukema: Riemu – MIG II 2 – 1

Supermuikku:
Koko Muikkuparvi

Pistehait:
Tiia-Reeta Kukko 1+0
Milla Malinen 1+0
Pauliina Muraja 0+1
Anna Pohjola 0+1

Ennen kesälomia Muikkujen peliä pääsee vielä näkemään 4.-5.5. Vierumäellä OSMeissa. Tavoitteena OSMeista on tottakai tuoda kultamitalit Jyväskylään!