Pirkkalan Jalkapalloklubin ja Riemun välinen Futsal-Liigakarsinta alkoi ensimmäisellä ottelulla eilen sunnuntaina Pirkkalassa. Trillerimäinen ottelu päättyi lopulta Riemun hienoon 1-2 (1-2) -vierasvoittoon, joka tarkoittaa sitä, että keskiviikon toisessa ottelussa Riemulla on ratkaisun avaimet käsissään, sillä voitolla on paikka laittaa karsintasarja poikki ja painella Futsal-Liigaan ensi kaudeksi!

Tunnetta ja tuisketta ei pelistä puuttunut. Jo viiden sekunnin pelin jälkeen sivusta tulleesta vapaapotkusta isännät pääsivät laukomaan vaarallisesti poikkisyötöstä, mutta Riemun luukulla Eino “Cloetta” Muhonen osoitti olevansa hereillä heti pelin alkusekunneista lähtien. Seuraavista paikoista vastasikin sitten Riemu, eikä pelikello ollutkaan kerennyt kuin aikaan 1.27, kun vieraat painoivat pelin 0-1 -lukemiin. Ykköskentän akseli Halme-Forsström-Fagerström avasi PJK-puolustuksen upealla syöttökombinaatiolla, ja Tuure “Zuba” Fagerström pääsi tuikkaamaan pallon läpiajosta maalin oikeaan alanurkkaan!

Erittäin kovatempoinen ottelu jatkui soljumistaan, eikä kumpikaan joukkue päässyt kovinkaan pitkiin pallonhallintajaksoihin, vaan suunta vaihtui pelissä hanakkaan tahtiin. Kotijoukkue PJK pääsi luomaan enemmän vaaranpaikkoja, mutta upealla asenteella pelannut riemupuolustus blokkasi hurjan määrän vetoja. Kun isännät eivät paikoistaan onnistuneet, näki Riemu taas aikansa koittaneen. Hyökkäyspään sivurajasta Leevi “Hesse” Kemppainen tarjoili keskelle reiluun kymmeneen metriin Jonne “The Crucial” Forsströmille, joka paukautti pallon voimalla riman alle ohi PJK-vahti Nico Suomalaisen.

Riemu jatkoi heltymätöntä puolustuspeliänsä, mutta aivan ensimmäisen jakson loppuun saakka se ei kestänyt. Puolikkaan viimeisellä minuutilla Miika Sainion ja Valtteri Similän yhteispeli laidan kautta toimi, ja ensiksi mainittu pääsi vapauttamaan kotiyleisön hurmokseen viimeistelemällä suoraan syötöstä 1-2 -kavennusmaalin. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle ja sitä myöten myös pelin toiselle puolikkaalle, harvoin kun puoliaikojen välisen tauon aikana pelitilanne miksikään muuttuu.

Toisella puoliajalla Riemun peli muuttui ehkä hieman sekavammaksi kotijoukkueen prässätessä paremmin, mutta toisaalta myöskään PJK ei enää päässyt hätyytteelemään maalia yhtä useasti kuin ensimmäisellä puoliajalla. Vetoja blokkailtiin samaan malliin, ja toisella puoliajalla isäntien veräjänvartija Suomalainen joutuikin useamman kerran torjuntatöihin kuin virkaveljensä Muhonen Riemun maalilla. Vaarallisimmille paikoille Riemulta pääsivät muun muassa Kasperi “Il Capitano” HalmeMika “The Real” Halonen sekä Janne “Raaka” Rissanen, mutta maalia ei saatu aikaiseksi. Kellon pyöriessä vääjäämättä kohti täyttä aikaa lähti isäntäjoukkue luonnollisesti hakemaan tasoitusmaalia ylivoimapyörityksellä. Riemun pakka pysyi hyvin kasassa, ja PJK pakotettiin pääsääntöisesti laukomaan kaukaa tuloksetta. Ja silloinkin, kun pallo päätyi hässäköitymään maalinedustalle, ilmestyi jostain Jonne “The Savior” Forsströmin takajalka, joka pelasti maaliviivalta pallon kulmaksi.

Toisella puoliajalla ei maaleja siis lopultakaan nähty ja kun Riemu piti kiinni 1-2 -johtoasemastaan, päätyi ensimmäinen ottelupallo karsintasarjassa Riemulle! Upealla asenteella täydet 40 minuuttia pelanneet mustaturkoosit pääsevätkin lähtemään kuskin paikalta karsintasarjan toiseen otteluun keskiviikkona. Asetelmat ovat yhä selkeämmät kuin ennen ensimmäistä ottelua. Voitolla sarja katkeaa Riemun hyväksi ja portit Futsal-Liigaan avautuvat, kun taas mikäli PJK käy nitistämässä Jyväskylästä voiton, jatkuu sarja vielä viimeiseen otteluun ensi viikonloppuna Pirkkalaan. Nyt jos koskaan toivotamme kaikki Riemuhenkiset kannustamaan futsalveljemme voittoon ja takaisin suomalaisen futsalin ykkösnäyttämöille Futsal-Liigaparketeille ensi kaudeksi! Vuoden isoin ottelu pyörähtää käyntiin keskiviikkona 20.3. klo 19:45, paikkana totutusti Monnari. Nähdään siellä, tehdään se yhdessä!

Riemu – PJK sunnuntaina 17.3.
Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Jori Lagerblom (mv), Janne Rissanen, Mika Halonen, Aaro Hedman, Elias Huhtinen, Ville Vanttaja, Markus Riikilä, Tuure Fagerström, Leevi Kemppainen, Jonne Forsström, Olli Annala, Elias Martikainen, Kasperi Halme
Tehopisteet:
Jonne Forsström 1+1
Tuure Fagerström 1+0
Leevi Kemppainen 0+1

2. osaottelu Riemu – PJK, ke 20.3. klo 19:45, Monnari