Riemun futsalmiehillä alkaa tänään sunnuntaina kauden viimeinen rutistus liigakarsintojen muodossa. Futsal-Ykkösen kakkossija saavuttamalla ansaittiin paikka Futsal-Liigakarsintoihin, joissa vastaan asettuu Pirkkalan Jalkapalloklubi, tutummin ihan vain PJK. Pelin nimi on selvä: kaksi ottelua voittamalla lunastetaan paikka Futsal-Liigaan kaudeksi 2019-2020. Liigajoukkueena karsintoihin tulevalla PJK:lla on karsintasarjassa kotietu, joten ensimmäinen ja tarvittaessa kolmas karsintaottelu pelataan Pirkkalassa, kun Riemu saa isännöitäväkseen sarjan toisen ottelun ensi keskiviikkona Monnarille.

Ensimmäiseen otteluun – kuten koko sarjaan – lähdetään mielenkiintoisista lähtökohdista. PJK jäi Futsal-Liigassa toiseksi viimeiseksi saalistamalla 16 pistettä maalieron jäädessä ikäviin 57-114 -lukemiin, ja säilymiseen pirkkalaisilla jäi matkaa viisi pistettä. Riemun kausi Ykkösen puolella kului huomattavasti positiivisemmissa merkeissä, kun plakkariin kertyi 43 pistettä maalieron näyttäessä lukemia 81-60. Vastustajat joukkueilla ovat luonnollisesti olleet eri painoluokista, mutta Riemulla lienee ammennettavissa etua huomattavammasti positiivissävytteisemmästä kaudesta kuin karsintavastustajallansa. Toisaalta PJK on läpi kauden jyytänyt kovatasoisia liigapelejä, jolloin pirkkalaisten kovien tiukkojen pelien rutiini lienee kunnossa.

Riemulla on takanaan hyvä ja taktissävytteinen harjoitusviikko, ja viimeistään perjantain viimeistelytreeneissä nähtiin runsaasti lupauksiaherättäviä suoritteita, joilla PJK-puolustusta on hyvä lähteä murtamaan. Puolustuspelin prinsiippejä on myös hiottu videoiden avustuksella, ja karsintasarjaan lähdetään luottavasin fiiliksin. Luottamusta herättävältä näyttää myös Riemun sunnuntain pelin rosteri, sillä vakiokokoonpanosta poissa on vain Olli “Piettää” Pöyliö, joka viettää laatuaikaa etelänlomalla. Kokoonpanoon palaa kuitenkin odotettu mies, sillä vuoden alkupuolella loukkaantunut Kasperi “Stallion” Halme palaa ryminällä kokoonpanoon. Lisäksi on vielä mainittava viime viikonloppuna Monnarin sankariksi noussut Jonne “The Original” Forsström, joka ratkaisi liigakarsintapaikan Riemulle viimeisteltyään kaksi maalia ex-seuraansa FC Raumaa vastaan Futsal-Ykkösen päätöskamppailussa. Kotijoukkue PJK:lta on nostettava esiin kaksikko Miikka Mörö – Miika Sainio, joka tykitti liigakaudella kunnioitettavat tehot 14+8=22 sekä 8+16=24. Kun joukkueen kolmanneksi parhaat pistemiehet saalistivat kaudella seitsemän pistettä, lienee selvää, keiden harteilla PJK:n tulospaineet karsintasarjassa lepäävät.

Kolme ottelua, kaksi voittoa, yksi liigapaikka. PJK vai Riemu, Riemu vai PJK? Sunnuntain ottelun jälkeen erä- ja ottelupallo on toisella joukkueella, sitä aletaan ratkomaan tänään kello 15:00.

PJK – Riemu, 17.3. klo 15:00, Pirkkalahttps://www.youtube.com/watch?v=N8A3J8V9bok