Aika kulkee

Monta uutta vuosikurssia on Liikunnan ovista tullut sisälle sen jälkeen, kun Riemu ja Rauma ovat viimeksi kohdanneet Monnarilla Palloliiton Futsal-Ykkösen merkeissä. Keväällä 2013 runkosarjan päätöspelissä Janne ”Törö” Törmänen kruunasi hattutemppunsa ajassa 39:14. nostaen Riemun liigakarsintoihin. Lauantain lähtökohdat ovat jälleen samat, voitolla Riemu varmistaa paikkansa vähintään liigakarsinnoissa. Kenen vuoro ratkaista?

Törön lisäksi kevään 2013 ottelussa pisteille pääsivät Tom ”Tomppa” Korolainen sekä Ville ”Vege” Vähäkoitti

Miehet vaihtuu

Tällä kertaa on uusien miehien aika nousta framille, sillä nyky-Riemusta vain Mika ”Kapteeni” Halonen oli nostamassa viimeksi Riemua liigaan. Monta uutta kasvoa on tehnyt läpimurtonsa tällä kaudella. Pelikiellosta vapautuva Jonne ”Aasinhäntä” Forsström johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä (13+10). Nuoren euralaisen lisäksi vahvasti itsensä sisään Sakari ”Coach” Holopaisen systeemiin ovat löytäneet Leevi ”Kajjaani” Kemppainen sekä Olli ”Futsalin näprääjä” Pöyliö. Uusien nousukkaiden esiinmarssin lisäksi vanhempien vuosikurssien Tuure ”Te huudatte niska, mä huudan pekoni” Fagerström, Markus ”Anti-juhta” Riikilä sekä Eino ”Uimavahti” Muhonen ovat olleet monen muun pelaajan tavoin pitämässä unelmaa liiganoususta elossa koko kauden ajan. Viimeiseen peliin lähdetään erinomaisista asetelmista, sillä lauantain ainoa poissaolo löytyy selostajaosastolta, kun Futisforumin lemmikki, kultakurkku Arttu ”Aijaijai” Ketola joutuu jättämään ottelun väliin erinäisten kissanristiäisten takia.

Riemun uuden sukupolven herrat ovat valmiina lauantaina tekemään kaikkensa, jotta unelma liigapaikasta säilyy hengissä.

Vierailija FC Rauma pääsee otteluun paineettomasta tilanteesta, sillä viimeaikojen tappioiden myötä Rauma on menettänyt mahdollisuutensa liiganousuun. Toisin kuin Riemulla, Rauman kokoonpano vilisee samoja nimiä kuin kevään 2013 ottelun ottelupöytäkirjassa. Herrat Niila Asunmaa, Jesse Wallenius sekä Jere Kyrkkö olivat tehokkaita jo kuusi vuotta sitten Monnarilla, Joskin viimeisempänä mainittu kärsii pelikieltoa lauantain ottelussa. Uusista kasvoista on nostettava esiin Jaakko Valtanen, joka jakaa raumalaisten sisäisen pistepörssin piikkipaikkaa Asunmaan kanssa (10+9).

Taru jatkuu

Kävi lauantain ottelussa kuinka vain, siirtyy mielenkiinto sarjan muihin otteluihin pelin jälkeen. Viime viikonlopun EBK-tappion jälkeen ainoastaan sarjan kakkospaikka ja sitä myötä liigakarsinta on omissa käsissä. Voitolla katseet suunnataan Lempäälään, jossa putoamistaistelua käyvä Loiske isännöi sarjakärki ToPVia. Tällöin Loiskeen voitto siivittäisi Riemun suoraan liigaan. Jos Riemu ottelun häviää, katseet suunnataan Poriin ja Joensuuhun, jossa PTU tai AS Moon voivat mennä vielä ohitse. Näin ollen kaikki sijat 1.-4. ovat vielä viimeisellä kierroksella mahdollisia.

Sarjataulukko ennen viimeisen kierroksen otteluita. Ainoa tavoite, voitto, nostaa Riemun 43 pisteeseen, ja Loiske-ToPV -ottelun lopputuloksesta riippuen se voi parhaimmillaan riittää voittoon ja suoraan nousuun, mutta vähintään kakkospaikkaan ja liigakarsintaan

Tervetuloa kannustamaan Riemu voittoon Monnarille lauantaina yleisöystävälliseen aikaan kello 12:30. Yhteistyökumppanimme Semma Campus Restaurants tarjoaa lippuja ravintoloissaan (Syke, Lozzi, Libri ja Piato) 150:lle nopeimmalle, joten jos et vielä pääsylippua omista, suuntaa vaikka kahville! Ottelun Facebook-tapahtumaan pääset tästä!

Riemu – FC Rauma, 9.3. klo 12.30, Monnari