Niin siinä vaan kävi, että Riemu taipui tiukan ottelun jälkeen EBG:lle kotonaan lukemin 2-4. Mitään ei liiganousun suhteen ole kuitenkaan vielä menetetty, sillä liigakarsintaan oikeuttava kakkospaikka on edelleen omissa käsissä ja jopa suora nousu voi olla Loiskeen avustuksella mahdollinen.

Ottelu alkoi Riemun kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, kun Garry ”Kari” Lewis laukoi 1-0 -osuman maalin edestä jo toisella peliminuutilla. Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet saivat luotua maalipaikkoja, joista parhaimpana mainittakoon Aaro ”Aivantehtaalla” Hedmanin tolppalaukaus hänen päästyään nokikkain maalivahdin kanssa.

Toisella puolikkaalla tappioasemassa ollut EBG alkoi prässätä kovaa ja korkealta, mikä tuotti Riemulle vaikeuksia. Palkinto tuli jo 23. minuutilla, kun Antti ”Älytönvasuri” Korhonen ujutti tasoituksen Jori ”Jari” Lagerblomin jalkojen välistä hyökkäyspään pallonriiston jälkeen. Riemu kuitenkin kuittasi tämän heti seuraavassa vaihdossa, kun Tuure ”Isopää” Fagerström taiteili pienten jalkamukavien jälkeen pallon etukulmasta sisään. Illan hienoin, hattua päästä. Toisella puoliajalla Riemu söi EBG:n laukauksia uhrautuvasti, mutta 32. minuutilla klassinen kiekkoa maalille -taktiikka tuotti tulosta. Useiden blokkien jälkeen pallo löysi tiensä maalin edustalle, josta Dhiaa Al-Shemari ohjasi tuurilla tai taidolla pallon verkon perukoille: tilanne 2-2.

Riemun oli saatava ottelusta voitto pitääkseen suoran liiganousun omissa käsissään, joten niimpä edellisviikonlopun tapaan lähdettiin hakemaan voitto-osumaa ylivoimalla. Hieman yllättäen EBG puolusti alivoimatilannetta neliössä totutun timanttimuodostelman sijaan, mikä näytti tuottavan Riemun ylivoimalle ongelmia. Toiseksi viimeisellä minuutilla Leo Rautiainen katkaisi Markus ”Blaugrana” Riikilän heikon syötön, ja pallo vieri kierteisenä Riemun kannalta juuri tolpan väärälle puolelle, 2-3. Katkeraa kalkkia tuli lisää heti perään, kun EBG roiskaisi oman pään sivurajan kohti Riemun maalia, ja Rautiainen ehti palloon ennen Olli ”Piettää” Pöyliötä ja Jori “Jorge” Lagerblomia puskien pallon verkkoon. Lopussa Riemu yritti enää epätoivoisesti laukoa liian kaukaa, ja ottelu päättyi lukemiin 2-4.

Tappio on kuitenkin Riemuleirissä jo unohdettu ja katseet on siirretty kohti ensi lauantain elintärkeää runkosarjan viimeistä kotiottelua FC Raumaa vastaan. Kuten jo mainittua, liigakarsintapaikka on vielä täysin omissa käsissä. Riemuperheen tukea tarvitaan edelleen. Nähdään lauantaina Monnarilla klo 12.30!