Lauantaina Joensuun Urheilutalolla pelattiin molemmille joukkueille elintärkeä Futsal-Ykkösen ottelu. Kotijoukkue janosi voittoa, jotta se säilyttäisi vielä mahdollisutensa sarjapaikan säilyttämiseen, kun taas vierasjoukkue Riemu tarvitsi voittoa, jotta sarjavoitto olisi vielä omissa käsissä. Tapahtumarikas, mutta tiukka ja vähämaalinen ottelu päättyi lopulta toisen puoliajan maaleilla Riemun 1-2 (0-0) -vierasvoittoon.

Riemun kokoonpano oli kokenut kauden isoimman muutoksen aikaisempaan peliin verrattuna, kun noin kentällisen verran aikaisemmissa otteluissa olleita ja merkittävässä roolissa olevia pelaajia oli Joensuun reissusta sivussa. Riemun laaja materiaali kuitenkin takasi sen, että idän reissuun lähdettiin silti luottavaisin mielin.

Ottelu alkoi rullaamaan varsin odotetunlaisella tavalla. Riemu pyrki halkomaan joensuulaispuolustusta pallonhallinnan ja pidempien hyökkäysten avulla, kun taas isännät luottivat enemmän suoraviivaisempaan peliin ja pitkiin avauksiin. Molempien taktiikat toimivat jokseenkin onnistuneesti, ja molemmat saivat luotua kourallisen paikkoja, Riemulla tosin muutama laadukas enemmän. Maaleja ei kuitenkaan kumpikaan aikaiseksi saanut, joten tauolle lähdettiin kutkuttavista 0-0 -lukemista.

Molemmat joukkueet jatkoivat samanlaisella pelitavalle myös toiselle puoliajalle, olivathan molemmat kuitenkin suhteellisen tyytyväisiä omaan tekemiseensä. Jälkimmäisellä kaksikymmenminuuttisella kumpainenkin joukkue sai luotua ensimmäistä enemmän hyviä maalipaikkoja, mutta isäntien maalilla ensimmäisellä puoliajalla törmäyksen johdosta lukua ottanut, mutta siitä entistä voimakkaampana ylös noussut maalivahti Juha-Matti Ryynänen sekä vieraiden veräjää vartioinut Eino “Pyhimys” Muhonen olivat molemmat miehiä paikallaan 3×2 metrin kokoisten kehikoidensa edessä. Kokonaan ilman maaleja ei kuitenkaan sentään jääty, ja maistuvathan maalit sitä makeammalta, mitä vähemmän niitä tarjotaan.

34. peliminuutilla Riemu sai pallon hyökkäyspäähänsä, jossa pohjalta Mika “Powerhouse” Halonen pelasi pallon laitaan ensimmäistä peliä riemupaidassa sitten viime lokakuun pelanneelle Garry “Kari” Lewisille, joka kaivoi takataskustaan pussillisen askelharhautuksia ja näiden jälkeen tulitti pallon ilmeisesti vastustajan maalivahdin jalkojen välistä verkkoon. Riemun peli meni tärkeästä maalista kuitenkin hetkeksi sekaisin, ja tästä joensuulaiset rokottivatkin pikaisesti. Johtomaalista oli kerennyt kulua vain reilu minuutti, kun ensin Riemu pääsi läpiajoon, mutta ratkaisu jäi hieman köykäiseksi. Tästä maalivahti Ryynänen ryntäsi itse pallon kanssa nousuun ja 3vs2-hyökkäyksestä tarjosi pallon laitaan, josta Ville Homanen viimeisteli Eikka “Tale” Muhosen käsien kautta inhottavasti liruen pallon maaliin. Peli taas tasan, ja Riemulla oli viisi ja puoli minuuttia aikaa käytännössä pakollisen maalin tekemiseen.

Riemu ottikin hyvin nopeasti reikäpaidan käyttöön, ja voittoa lähdettiin hakemaan pienellä riskilläkin ilman maalivahtia. Riverball antoi varsin rauhassa pyörittää palloa, mutta heti tulosta ei saatu, tosin välitöntä kiirettäkään ei ollut. Kello alkoi lähestyä viimeistä peliminuuttia, kun laidalla Janne “Raw” Rissasella oli kohtuullisen paljon tilaa pallon kanssa. Siitä pieni harhautus ja napakka, mutta hieman hankalahko rinnankorkuinen pallo takatolpalle, jonne säntäsi vauhdilla Garry “Ballz deep” Lewis. Tämä Floridan lahja jyväskyläläiselle futsalille osoitti reaktiokykyjänsä ja urheilullisuuttaan ohjaamalla pallon tyylikkäästi rinnalla ilmasta verkkoon ja Riemun upeasti 1-2 -johtoon. Kauden tähän mennessä kenties tärkein yksittäinen maali, ja Riemu oli taas kiinni täydessä kolmessa pisteessä. Isännät ottivat välittömästi viimeiselle minuutille viidennen kenttäpelaajan käyttöön, mutta Riemun tiivis ja uhrautuva alivoimapuolustus tylsytti yritykset, ja summerin soidessa taululla komeilivat isäntien kannalta murheelliset, mutta vieraiden kannalta riemastuttavat 1-2 -lukemat.

Viimeeksi alkukaudesta mustaturkoosissa paidassa kentällä esiintynyt Garry “Flo-Rida” Lewis teki upean paluun riemupaitaan

Voitolla Riemu nousi 40 pisteeseen kahden pisteen päähän sarjan kärkipaikkaa pitävästä ToPV:sta. Riemulla on kuitenkin yhä yksi ottelu vähemmän pelattuna, joten tämän viikon sunnuntaina pelattavan EBK-ottelun voittamalla Riemu nousisi piikkipaikalle, kun molemmilla joukkueilla on yksi ottelu jäljellä. Nyt pyörähtikin liikkeelle erittäin kutkuttavat kauden kaksi viimeistä otteluviikkoa, ja sarjan kärkisijojen osalta kaikki on vielä auki. Se on kuitenkin sataprosenttisen varmaa, että jos Riemu kaksi viimeistä otteluaan (jotka molemmat muuten pelataan vielä kotona Monnarilla) klaaraa, on sarjan voitto ja nousu takaisin Futsal-Liigaan tosiasia! Nyt siis jos koskaan futsalmiehet tarvitsevat katsomon tukea, ja sitä vastoin meillä on tarjota jännittäviä ja ennen kaikkea merkityksellisiä pelejä, joissa taatusti tullaan näkemään tunnetta ja laadukasta futsalia. Ensimmäinen kauden kahdesta viimeisestä pelistä pelataan tämän viikon sunnuntaina 3.3. klo 14.00 EBK:ta vastaan, ja kauden viimeinen peli tarjoillaan lauantaina 9.3. klo 12.30. Molemmat pelit Monnarilla, nyt jos koskaan: tervetuloa!

SC Riverball – Riemu lauantaina 23.2.
Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Jori Lagerblom (mv), Janne Rissanen, Mika Halonen, Aaro Hedman, Ville Vanttaja, Basam Elfadl, Garry Lewis, Tatu Meriläinen, Jonne Forsström, Olli Annala, Janne Paski
Tehopisteet:
Garry Lewis 2+0
Janne Rissanen 0+1
Mika Halonen 0+1