Vuoden viimeinen vieraspeli johdattaa Riemun futsalmiehet Joensuuhun, jossa olisi tarjolla jälleen kerran tärkeitä sarjapisteitä kolmen kappaleen verran. Vastassa paikallinen futsalylpeys SC Riverball, joka tulee varmasti taistelemaan pisteistä kynsien ja hampaiden kera, sillä joukkue käy kiivasta häntäpään säilymisnujakkaa. Riemu taas janoaa ykköspaikkaa sitä tällä hetkellä hallussaan pitävältä ToPV:lta, joka ei nyt pelaa seuraavaan kahteen viikonloppuun, joiden aikana Riemu kahdella voitolla nousisikin torniolaisten ohitse.

Tiukkaa on, siellä sekä täällä

Riemun viime viikonloppu oli mainio. Perjantaina kaatui sarjapelissä Loiske lukemin 3-2, ja sunnuntaina Futsal Cupin pikkufinaalista napattiin voitto lukemin 8-3 Alastaron Urheilijoita vastaan. Riemun viime aikojen tulokset ovat muutenkin olleet varsin hyviä; edellisestä viidestä sarjaottelusta saaliiksi on jäänyt neljä voittoa ja yksi tappio maalierolla 17-7. Riverballin viimeiset viisi ottelua ovat kuluneet vaihtelevissa merkeissä, kun saldoksi on jäänyt kaksi voittoa ja kolme tappiota maalierolla 13-26, ja kahdesta viime ottelusta on tullut rumasti tukkaan FC Raumaa ja EBK:ta vastaan lukemin 2-11 ja 0-7. Nyt Riemulla olisikin paikka iskeä joensuulaisten ilmeisen heikkoon hetkeen, tosin Riverball alkaa olemaan jo pakkovoittojen edessä mikäli haluaa ensi kaudellakin pelata Futsal-Ykköstä, joten varmasti vastassa odottaa lauantaina motivoitunut ja nälkäinen kotijoukkue.

Mutta sitä on myös huomenna kello puoli kahdeksan autojensa kaasupedaaleja painava Riemu. Sarjavoiton langat olisi mukava pitää omissa käsissä, ja se tapahtuu vain voittamalla jokainen viimeisestä kolmesta pelistä. Kauden aikaisempi kohtaaminen Riemun ja Riverballin välillä päättyi Monnarilla kotijoukkueen 5-1 -voittoon, joten siihen sekä koko kauden menestykseen peilaten Riemu lähtee otteluun väkisinkin ennakkosuosikkina. Kuitenkin kaikki ovat varmasti huomanneet, että tässä sarjassa kuka tahansa pystyy kellistämään hyvänä päivänä kenet tahansa, joten mitään ei tulla Joensuun Urheilutalolta saamaan ilmaiseksi.

Riemun kokoonpano nähnee osittaisia muutoksia aikaisempiin otteluihin verrattuna, sillä muutamia joukkueen palasia matkaa idän sijasta länteen opiskelullis-viihteellisiin syihin vedoten. Tämä ei paljoa kuitenkaan hetkauta, sillä Riemun laaja rosteri takaa vakaan tason, vaikka kaikki eivät aina paikalle pääsisikään. Viime otteluissa pienemmiltä minuuteilta valokeilaan ovat nousseet muun muassa Tatu “Öljylanne” MeriläinenOlli “Gigi-CR-Buffon-Sii” Annala ja Janne “Tampesteri” Paski, sekä Janne “Raaka” Rissanen alkaa loukkaantumistensa jälkeen olla jälleen pelikunnossa. Voitto kiikarissa, ja kun se kuuluisa oma taso pidetään, mitä todennäköisimmin kotimatkalle päästään lähtemään kolme pistettä painavamman pistepussin kera!

SC Riverball – Riemu, 23.3. klo 13:00, Joensuun Urheilutalo