Muikut onnistuivat siis edellisessä pelissään ryöstämään täydet pisteet sarjakärjeltä, joten usko omaan tekemiseen ja peliin oli korkealla, kun Muikut suuntasivat viime lauantaina kohti Iittala-hallia kohdatakseen YPA II ja MIG II –joukkueet. Tavoitteena oli jatkaa pistepotin keräämistä ja tavoitella edelleen kauden päätteeksi sarjakakkosen paikkaa, tähän vaadittiin täydet pisteet kotiin viemisiksi. Luvassa oli tiukat pelit, mutta täysin voitettavissa olevat vastustajat.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui siis YPA II. Heti pelin alussa toisella minuutilla Muikuille tarjottiin mahdollisuutta testata ylivoiman tehokkuutta, mutta pyörityksestä huolimatta verkot eivät heiluneet vastustajan päädyssä. Alivoimasta sisuuntuneet YPAn pelaajat puolestaan onnistuivat ensimmäisenä maalinteossa. Muikut pääsivät myös avaamaan avauserässä maalihanat, kun Piia ”hattutemppu” Salo onnistui tasoittamaan pelin Siiri ”syöttökone” Sirviön taidokkaasta syötöstä. Tasoituksesta huolimatta seuraavaksi oli jälleen YPAn vuoro onnistua pompottelemaan pallo Muikkujen kalaverkkoihin yksittäisten huolimattomuusvirheiden seurauksena. Virheet siis kostautuivat ja kahden erän jälkeen Muikut olivat yllättäen lukuisista maalipaikoista ja tolpan kilinöiden säestyksestä huolimatta tappiolla 3-1.

Viimeistään tässä vaiheessa Muikkujen oli herättävä maalintekoon ja karvausta päätettiinkin nostaa reippaasti vastustajan päätyyn. Muikut saivatkin aikaan kolmannessa erässä painostusta ja aloittivat kirinsä Pauliina ”pitkäkantti” Murajan johdolla. Kiriä jatkoi Piia ”aina valmiina” Salo yhdessä Siiri ”-Sofia” Sirviön kanssa. Piia pääsikin viimeistelemään tässäkin ottelussa hattutemppunsa Siirin mallikkaista suoraan lapaan tulevista syötöistä. Tästä kaksikosta onkin muodostunut kauden aikana mitä parhain oppikirjamainen esimerkki tutkaparista! Kolmas erä menikin maalien puolesta Muikuille luvuin 2-3. Valitettavasti kiri alkoi kuitenkin liian myöhään eikä omista huolimattomuusvirheistä päästy eroon. Lopussa haettiin vielä raivokkaasti tasoitusmaalia ilman maalivahtia, kun Ella ”spurtti” Lehtinen pääsi juoksemaan maalin ja vaihtoaition väliä useampaan otteeseen. Peli päättyi kuitenkin kirvelevään maalin tappioon YPA II:lle luvuin 5-4.

Supermuikku
Siiri Sirviö

Pistehait
Piia Salo 3+0
Siiri Sirviö 0+3
Pauliina Muraja 1+0
Iris Haapasalo 0+1

Päivän toiseen peliin lähdettiin sisuuntuneina hakemaan tarvittavia pisteitä MIG II:sen kustannuksella. Latauksesta ja voitonhalusta huolimatta Muikut joutuivat jälleen pelin alussa takaa-ajajan asemaan heti ottelun toisella minuutilla kun MIG II onnistui ensimmäisenä avaamaan maalinteon. Kova maalinälkä siivitti kuitenkin pian tämän jälkeen Pauliina ”syöttö on riski” Murajan loistavaan yksilösuoritukseen, jossa hän omasta päästä nousun ja koko kentän läpijuoksun päätteeksi pääsi laittamaan pallon vastustajan verkkoon. Päivän toinen peli oli ensimmäistä peliä rikkonaisempi ja virheet vihellettiin tarkasti pois. Ensimmäisessä erässä Muikuille tarjoutuikin jopa kolme ylivoimamahdollisuutta, joista ensimmäinen mahdollisuus tuotti heti tulosta. Siiri pääsi lisäämään viikonlopun pistesaldoaan uiskentelemalla alivoimanelikön keskustaan ja toimittamalla Hannele ”Hansu” Mäki-Äijön syötöstä pallon maalin edestä tarkasti yläkulmaan. Enempää ylivoimaosumia ei kuitenkaan enää nähty, vaikka palloa liikuteltiinkin taidokkaasti Muikulta toiselle ja peliä pyöritettiin koko ajan vastustajan maalinsuulla.

Peli eteni toisessa erässä tiukkana vääntönä ja nopeina päästäpäähän kääntöinä. MIG II:n yritys tuotti lopulta tulosta ja he onnistuivat tasoittamaan pelin toisen erän loppupuolella 2-2. Kolmanteen erään lähdettiin jälleen hakemaan sitä omaa hyvää peliä ja onnistumisia nostamalla kierroksia vastustajan päätyyn. Erä ei kuitenkaan alkanut toivotulla tavalla, kun Siiri joutui seuraamaan peliä jäähypenkiltä käsin. Muikut osoittivat kuitenkin voitontahtoaan ja taistelivat alivoiman upeasti ilman takaiskuja. Alivoimanelikkö liikkui sulavasti yhteen estäen MIG II:n maalintekopaikat viimeisenä lukkona toimineen Ella ”muuri” Lehtisen napatessa maalille asti tulleet pallot varmasti kiinni.

Vaaran paikka syntyi kolmannen erän puolivälin jälkeen, kun MIG II sai vaparin aivan Muikkujen maalin edustalta. Muurista huolimatta vastustaja onnistui tästä tilanteesta pienen siirron kautta saamaan pallon Muikkujen verkkoon ja siirtyi maalin johtoon. Muikut painoivat kovasti päälle ja hakivat raivokkaasti tasoitusmaalia ilman maalivahtia Ellan jälleen juostessa maalin ja vaihtoaition väliä, mutta yrityksestä huolimatta vastustajan maali säilyi kolmannessa erässä koskemattomana. Tästäkin pelistä Muikut joutuivat siis kärsimään maalin tappion häviten MIG II:lle 2-3.

Supermuikku
Hannele Mäki-Äijö

Pistehait
Pauliina Muraja 1+0
Siiri Sirviö 1+0
Hannele Mäki-Äijö 0+1

Viikonloppu ei siis tarjonnut lainkaan lisäpisteitä Muikuille. Samaan aikaan pahin kilpakumppani keräsi tarvittavat pisteet ja tarkan yhteenlaskun jälkeen Muikut joutuvat toteamaan kauden alussa asetetun sarjanousutavoitteen karanneen saavuttamattomiin. Tästä huolimatta Muikut jatkavat edelleen pisteiden metsästystä entistä nälkäisempinä ja jahtaavat tosissaan mitalisijaa kauden päätteeksi.

Seuraavan kerran Muikut uiskentelevat pelikentille 2.3.2019 klo 9.00 ja 16.00 Jyväskylän Killerin liikuntakeskuksella kotiturnauksen merkeissä. Tule siis sinäkin kannustamaan Muikut takaisin voittojen tielle ja katsastamaan millaisia tutkapareja on tällä kertaa luvassa!