Riemun futsalmiehet matkasivat lauantaina varhain aamulla kohti Poria, jossa vastassa oli fyysinen isäntäjoukkue PTU. Vaikka ottelussa olikin paljon hyvää, kaatoivat porilaiset Riemun lukemin 3-1 (1-0). Maalipaikat ja ottelun hallinta olivat selvästi vierasjoukkueella, ja paremmalla, tai edes kohtuullisella, viimeistelyllä tulos olisi voinut kääntyä muutamallakin maalilla Riemun hyväksi.

Ottelu sai vieraiden kannalta ikävän alun, kun kotijoukkue iski maalin jo kolmannella peliminuutilla, ja siihen katkesi myös Riemun historiallinen nollaputki, joka kesti kokonaiset 89 minuuttia ja 56 sekuntia. Maali syntyi nopeasta vastaiskusta ja kuvasti siten hyvin ottelun kulkua. Riemu viljeli lähes ylivoimaisen pallonhallinnan avulla pitkiä hyökkäyksiä ja sai niiden kautta luotua hyviä maalipaikkoja ensimmäisellä puolikkaalla. Parhaat paikat siunautuivat Olli ”Tuhlaajapoika” Pöyliölle, mutta muun joukkueen tavoin sihti oli hukassa. Huomionarvoista oli myös erikoistilanteiden lukuisat hyvät variaatiot, vaikka onnistumisia ei niistä saatu. Erikoistilanteisiin Markus ”Antijuhta” Riikilä on tuonut kaivattua yllätyksellisyyttä.

Tauolla painotettiin rauhallisuutta ja luottoa omaan tekemiseen, sillä tappioasemasta huolimatta voiton avaimet olivat täysin Riemun käsissä. Tauolta tultiin hyvällä sykkeellä, mutta toinen puolikas alkoi yhtä synkästi kuin ensimmäinenkin. Neljäs minuutti oli käynnissä, kun isännät karkasivat kahden maalin johtoon. Osuma syntyi vastaiskusta, jonka porilaiset viimeistelivät tyylikkäästi. Ylivoimahyökkäyksessä vietiin niin Ville ”Susiraja” Vanttajan kuin Eino ”Myös susiraja” Muhosen puikot ja pallo oli maalissa. Tätäkin maalia edelsi Riemun hyvä momentum, jota ei saatu hyödynnettyä. Peli kuitenkin jatkui, ja ote siirtyi entistä enemmän vierasjoukkueelle. Laadukkaat hyökkäykset ja erinomaiset maalipaikat johtivat kuitenkin ainoastaan isäntien blokkeihin, kotijoukkueen maalivahdin lukuisiin hyviin torjuntoihin tai sitten viimeistään tolppien kilahduksiin. Lopulta väistämätön kuitenkin tapahtui, kun Riemu pääsi kaventamaan reikäpaidalla kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. Markus ”Erikoismies” Riikilä syötti pallon Jonne ” Hupu” Forströmille, joka latoi pallon komeasti ylänurkkaan. Edeltävässä tilanteessa sama mies laukoi kohdistuslaukauksen vasempaan sisätolppaan, josta pallo kimposi sivurajaksi. Pari napsua oikealle, ja seuraavalla kerralla pallo helähtikin komeasti verkon perukoille.

Viimeiset minuutit olivat jännittäviä ja pallo oli pomppia useampaan kertaan rysään, mutta melkeinpä kaikkien todennäköisyyksien vastaisesti näin ei vain tapahtunut, ja vierasjoukkue joutui tyytymään yhteen osumaan. Viimeisellä minuutilla kotijoukkue kaunisteli lukemia tyhjään maalin, ja ottelun loppunumeroiksi jäi 3-1.

Pukukopissa oli pettyneitä ja epäuskoisia miehiä. Lähes ylivoimaisesta hallinnasta ja monista erinomaisista maalipaikoista huolimatta käteen ei jäänyt mitään. Sakari ”Coach” Holopainen oli niin ikään epäuskoinen, mutta toisaalta myös luottavainen, sillä edellisten pelien kaltaisella viimeistelyllä tämäkin ottelu olisi oikein hyvin ollut voitettavissa useammallakin maalilla. Tulevaisuudessa tällaiset pelit täytyy kuitenkin hoitaa, mutta jos itse pelaaminen on tällä mallilla, luotto pelien voittoon kyllä säilyy.

Tulevana kuluvalla viikolla Riemulla onkin edessä tuplapeliviikonloppu. Perjantaina Monnarille saapuu Loiske Futsal-Ykkösen kamppailussa, ja sunnuntaina on mahdollisuus napata kauden ensimmäinen pokaali, sillä Futsal Cupin pikkufinaaliin Jyväskylään saapuu Alastaron Urheilijat. Nyt työhanskat käteen, viimeistely takaisin kohdilleen ja kohti tulevaa viikonloppua, josta on saavutettavissa kivoja juttuja.

PTU – Riemu lauantaina 9.2.
Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Jori Lagerblom (mv), Mika Halonen, Aaro Hedman, Ville Vanttaja, Arttu Seikkula, Markus Riikilä, Tatu Meriläinen, Leevi Kemppainen, Jonne Forsström, Olli Annala, Elias Martikainen, Janne Paski, Olli Pöyliö

Tehopisteet:
Jonne Forsström 1+0
Markus Riikilä 0+1