Raporttirapsan tarjoaa LA-Kattohuolto!

Liicunnan Riemuciecco oli kivenkova viikonlopun kahdessa ottelussa. Suomi-sarjan viimeisestä playoff-paikasta käytävä kamppailukapina käy niin kuumana, että ajatus kesälomasta ei houkuttele vielä ketään ja tuntuu jopa hivenen ahdistavalta. Olikin osuvaa, että viimeista paikkaa hallussaan pitävä Koirat pääsi tänä viikonloppuna kohtaamaan pahimmat haastajansa S-Kiekon ja päävastustaja Laser HT:n.

Lauantaina Seinäjoella pelatussa ottelumittelössä Riemulla oli heti ensimmäisessä erässä useita AAA-luottoluokituksen maalintekopaikkaa, mutta viimeistely ei oikein pelittänyt. Läpiajoja saatiin puolustajapakkien upeista syötöistä vikkeläkinttuisille hyökkääjille puolenkymmentä kertaa, mutta vastustajan maalivahdin voimakentän takia laukaukset eivät päässeet maalia kohti. S-Kiekko sai myös pari paikkaa ja onnistui lopulta toimittamaan kiekkokiekon kahdesti (2) Riemukiekon maaliin. Molemmat maalit syntyivät alle minuutin sisällä toisistaan, mutta Riemu kesti painetta eikä painanut isoa punaista paniikkinappulaa. Erätauolle päästiin lukemissa 2-0.

Toisessa erässä S-Kiekko sai toimitettua limpun maaliin ja tuomari aluksi hyväksyi maalin, mutta linjureiden konsultoinnin seurauksena maali päätettiin läpällä hylätä. Syyksi ilmoitettiin korkealla mailalla tehty maali. Hyvä linjurit! Tämä herätti Toivon (Topi Hirvosen) kipinän ja sytytti R-Kiekon uuteen lentoon kuin feenikslinnun konsanaan! Kova yritys tuotti tulosta ja lopulta Waltteri “Big Lunch” Viitanen laittoi pelin tuhannennesta läpiajosta vihdoin kiekon sisään Kucherov-tyylisellä ratkaisulla. Vain 32 sekuntia myöhemmin Mikko “Mick Jagger” Hyvönen suti maalinedustalla pullan uuniin ja peli oli tasoissa.

Kolmannessa erässä nähtiin pelottava tilanne, kun Lauri “Larry” Viitanen esti vastustajan maalimokkea, joka huhujen mukaan vaikeroi yhä jään pinnassa. Lauri sai tästä täysin ansaitun kahden minuutin rangaistuksen. Soo soo! Myös toiseen päähän tuli tämmöinen tilanne, mutta Riemun maalia vahtinut Petri “Pete Long” Pitkänen selvisi onneksi tilanteesta pienellä juttutuokiolla tuomarin kanssa. Ottelun loppuhetkillä Koirat osui jälleen läpiajosta, kun kapteeni Hyvönen siirsi kiekon ohi vastustajan maaliveskarin ja vei Riemu ensi kerran ottelussa johtoon. S-Kiekon yrittäessä tasoitusta ilman molsemokkeria sarjan eniten tyhjiä maaleja tehnyt Markus “Mark Ram” Rämä puttasi kiekon omasta päädystä tyhjään rysäpömpeliin ja peli oli selvä!

Luu: Mikko “Mike Cowboy” Hyvönen teki kaksi maalia ja johdatti joukkonsa voitokkaasti voittoon!

Samu in Space: Markus “Marc Raemae” Rämä pelasi pitkästä aikaa pakkipuolustelijana ja näytti mallia tämänkin pelipaikan pelaamisesta!

Possu: Jäi röhkimään karsinaan.

Sunnuntaina pelattiinkin ykkösvastustaja Laser HT:ta vastaan kotiluolassa. Lähtökohdat olivat kutkuttavat, sillä Laser hönki niskaan 5 pisteen päässä, mutta yhden pelin vähemmän pelanneena. Kyseessä olikin 6 pisteen peli: voitolla Riemu kasvattaisi johtonsa 8 pisteeseen, tappiolla Laser voisi tulla 2 pisteen päähän.

Eka erä oli hienoista porsastelua, ja jäähyminuutteja jaettiin Riemulle  16 (3 x 2 min + 1 x 10 min) ja Laserille 4 (2 x 2 min). Riemun alivoima kuitenkin toimi ja ylivoima pelitti hienosti, kun Kalle-Veikko “Cal-Vic Birchie” Koivisto täräytti kiekon yläpesään komealla laukauksella. Enempää maaleja erässä ei syntynytkään ja erätauolle mentiin numeroissa 1-0.

Pelin puolivälin krouvin jälkeen Laser onnistui tasoittamaan pelin 1-1:een, mutta viikonlopun maalinnälkäisin piski M. Rämä onnistui maalinteossa jälleen. Vähämaalinen ottelu meni erätauolle lukemissa 2-1.

Viimeiseen erään Koirat löysi uuden vaihteen nelivedostaan. 47 sekuntia erän alun jälkeen Rämä tykitti toisen maalinsa ja alle minuutin päästä vähämalisesta ottelusta tuli Vähämaallinen, kun Jussi “Juicy Lessland” Vähämaa siirsi Riemun jo 4-1 johtoon. 4 minuuttia myöhemmin Saku “Zac Yardpiha” Piha lapioi Vähämaan irtokiekon sisään lisäten Laserin ahdinkoa. Erän puolivälin jälkeen Rämä viimeisteli hattutenppunsa läpiajosta ja peli alkoi näyttää selvältä. Laser onnistui vielä kaventamaan pelin 6-2:een, muttei päässyt enää lähemmäs. Näin ollen Riemulle tärkeät 6 pistettä viikonlopulta!

Luu: Markus “Marccu” Rämä teki 3 maalia ja saalisti yhden syöttöpisteen! WOW!

Samu in Space: Jussi “Juvechkin” Vähämaa napautti viimeiseen erään tehot 1+2 ja ansaitsi hupparin itselleen!

Possu: Ville “Willy Cauha” Kauhanen ansaitsi possun sikailtuaan 10 min käyösrangaistuksen 2 min jäähyn kylkeen.

😀