Kelataan ajassa hieman taaksepäin. 17.11.2018 ottelu PTU:ta vastaan päättyi Monnarilla räikeiden vaiheiden jälkeen 3-3 -tasapeliin. PTU:n tasoitus tuli ottelun viimeisillä sadasosilla, tai no, jo niidenkin jälkeen. Kun ottelun viimehetkiä tarkastelee kameralta, on selvästi nähtävissä ja kuultavissa kuinka tasoitusmaali syntyi vasta summerin soimisen jälkeen. Pelin jälkeen tuomari kävi Riemun pukuhuoneessa pahoittelemassa tilannetta ja myöntämässä virheensä, toki kiitokset tästä suoraselkäisyydestä. Ottelu jäikin varmasti – vähän inhottavalla tavalla – yhdeksi syyskauden mieleenpainuvimmista, mutta ehkä juuri tämän pienen vastoiskäymisen ansiosta jäi juuri sopivan verran hampaankoloon ja nälkä kohti yhteistä unelmaa vahvistui.

Viikonloppuna Riemu siis matkaa Poriin jo edellä mainitun PTU:n vieraaksi. Kotijoukkue löytyy sarjataulukosta viidenneltä sijalta ja vain viisi pistettä Riemua perässä, joskin yhden ottelun enemmän pelanneena. Vaikka Riemu ei edeltävänä viikonloppuna pelannutkaan, taistelivat muut joukkueet pisteistä. Yhä vain tasaisessa sarjassa Tornio nousi kahdella pisteellä Riemun ohitse, joten tulevan ottelun voitolla piikkipaikka lunastettaisiin takaisin. Helppoja pelejä ei tässä sarjassa kuitenkaan ole, ja tulevasta ottelusta on odotettavissa tiukkaa ja ehkä vähämaalistakin vääntöä. Riemu on pelannut kaksi edellistä ottelua päästämättä maaliakaan, josta on kiittäminen Eino ”Risteilijä” Muhosta, joka on esitellyt useita huipputorjuntoja edellisissä otteluissa, toki koko joukkueen puolustuspelaamista unohtamatta.

Vallitseva sarjatilanne

Yksi mies pitää huolen, ettei sarjataulukkoa katsota liikaa. Epävirallisessa haastattelussa Sakari ”Coach” Holopainen saarnasi joukkueen pelaajille liiallisesta spekuloinnista ja valisti sen olevan usein haitallista suoritukselle. Niin tai näin, joukkue on saanut valmistautua hyvin. Harjoituksissa sykkeet on pidetty tarkoituksenmukaisesti korkealla ja tempo on ollut kova. Kahden viikon harjoitusputken fiksusta hyödyntämisestä onkin kiittäminen valmentaja Sakari ”Visamaster” Holopaista ja Ville ”Säbälasi” Vanttajaa. Antoivatpa vanhan liiton miehet myös kertaalleen ensimmäistä kertaa kauden aikana jopa rankkua ja juoksuttivat pelaajia viivajuoksuin.

Spekuloitavaa riittää, ainakin joillekin. Viestin lähettäjää halutaan suojella siltä riskiltä, että liika spekulointi vaikuttaisi peliaikaan.

Viikonlopun ottelua edeltävään haastatteluun saatiin yksi joukkueen kovimmista spekuloijista ja tehokkaimmista maalintekijöistä. Tuure ”Tunnetaitaja” Fagerström ennakoi ottelua seuraavasti:

“Sarjassa on jäljellä enää viisi ottelua, joista jokaista voidaan pitää yhtä tärkeänä. Keskittyminen on tiukasti kiinni seuraavassa ottelussa, joka pitää hoitaa. Vieraspelit eivät ole olleet joukkueelle helppoja, eikä tämäkään toiseksi viimeinen vierasottelu sitä tule olemaan.”

Ja näin se onkin. PTU-ottelusta alkaa Riemun kauden viimeinen neljännes, ja lopuista viidestä ottelusta on tarjolla vielä 15 pistettä. Riemu on sikäli mukavissa asemissa, että muiden otteille ei tarvitse korvaansa loksauttaa, mikäli omat ottelut klaarataan puhtaalla pelillä. Asetelmat ovat selvät, ja joukkue lähtee hyvällä itseluottamuksella huomenna Poriin sekä myöhemmin sitä seuraaviin otteluihin.

Saako edellisen kohtaamisen ikävä loppu Riemun syttymään vieraspeliin PTU:ta vastaan? Kuinka pitkään Riemun ennätyksellinen nollaputki vielä jatkuu, päästääkö Riemu enää ikinä maalia? Onko se Pori niin raskas kaupunki, kuin yleisesti kerrotaan? Minkälaiseksi sarjataulukko muovautuu viikonlopun otteluiden jälkeen?

PTU – Riemu, 9.2. klo 13:00, Porin Urheilutalo