Kello alkoi näyttää aika lailla tasan 12.17, kun riemulaiset saapuivat pääkallopaikalle Herttoniemenrannan liikuntahallille. Osittain hämmentävän paikalle saapumisesta teki se, että osa tuli vuokra-autolla Jyväskylästä, osa metrolla läntisestä Helsingistä ja osa autolla koillisesta Helsingistä, mutta joka retkikunta saapui hallille tismalleen samaan aikaan. Tarkkaa!

Riemu lähti otteluun ilman päävalmentajaansa Sakari ”Mister” Holopaista, joka oli estynyt valmennusvastuustaan valmennustouhujen takia, sillä viikonlopun kestänyt jalkapallovalmentajakoulutus painoi päälle samaan aikaan. Joskin tarkkasilmäisimmät saattoivat huomata kovasti saman näköisen henkilön kahden maissa luistelemassa taitoluistelun EM-kisojen vapaaohjelman kärkeen, liekö valmentajakoulutus vain ollut meriselitys pääsyyn jäälle luikkaroimaan?

Riemun päävalmentaja Sakari “Alex” Holopainen vaiko miesten vapaaohjelmassa kärkeen liukunut Alexander “Sakke” Samarin? ihmetteli joukkueen ryhmäkeskusteluun kuvaviestin lähettänyt Elias “HUH” Huhtinen

Oli miten oli, Riemun penkin päässä lauantaina nähtiin aikaisemmilta kausilta hyvinkin tuttu naama, kun Tom ”Tomppa” Korolainen luotsasi riemulaumaa lauantaipäivän kärkikahinassa. Ajallaan mies ei paikalle kerennyt, kerrottakoon siihen syy pelitapahtumien kertaamisen jälkeen, kuten hän itsekin vasta pelin jälkeen syyn tohti kertoa. Tai ei tartte kertoa, annettakoon se anteeksi valmentajan paisutettua Riemun sakkokassaa muhkealla kymmenen euron potilla. Ennusmerkit otteluun olivat kuitenkin erinomaiset, sillä viimeksi, kun tämä jo valmistunut liikunnanopettaja oli fläppitaulun takana Riemun pelissä, tuloksena oli voitto Jyväskylän derbystä KaDya vastaan. ”Ei tää hei nii vaikeeta oo!”, kuten hän itsekin pukukopissa tokaisi.

Nykyään GFT:tä Liigassa edustava Tom “Korolaina” Korolainen oli tänään vastuussa Riemun tuloksesta

Ottelu suurikokoisella, mutta jopa vaarallisen pienet turva-alueet kentän ja katsomon sekä vaihtopenkkien välillä omaavalla kentällä alkoi Riemun hienoisessa hallinnassa. Zenith tyytyi pudottamaan prässinsä puoleen kenttään yrittäen ajoittaisia rynnäkköprässejä, jotka mustaturkoosit kuitenkin lähes joka kerta tyylikkäästi onnistuivat ohittamaan. Ottelun avausmaali nähtiin sitten kymmenennellä peliminuutilla, mutta ei suinkaan Riemun toimesta, mutta ei suinkaan Riemun maaliinkaan. Zenithin pelinavaus näet epäonnistui pahemman kerran, kun vieraiden prässi ahdisti zenithiläisen ahtaalle oman puolen laidassa, ja tämä pelasi palloa taaksepäin omaa maaliansa kohti. Helsinkiläisten maalivahti oli kuitenkin levittänyt maaliltansa pelattavaksi laitaan eikä enää palloon kerennyt, joten peliväline lipui vieraiden kannalta riemastuttavasti tyhjään Zenith-rysään. Kiitsa! Suurimmat kiitokset ansiokkaasta prässistä jaetaan Aaro ”Tehtaalla” Hedmanille sekä Ville ”Mene ja tiede” Vanttajalle. Riemujohto tuplaantui 18. peliminuutilla, kun nimellisen kakkoskentän futsalälyköt Markus ”Mace” Riikilä ja Aaro ”Harju” Hedman pelasivat upeasti yhteen, ja jälkimmäinen pääsi ohittamaan isäntien maalivahdin ensin mainitun upean syötön jälkeen. Tapahtumat Riemun maalin edustalla säilyivät varsin rauhallisina, eikä Zenith päässyt tosissaan hätyyttelemään vierasjoukkueen maalia juuri ollenkaan.

Toisen puoliajan alkuun Zenith hieman nosti ja vauhditti prässipeliänsä ja sai Riemun pelinavauksen ajoittain ei-niin-toimivaksi ja helpoksi kuin ensimmäisellä jaksolla. Peli alkoi tasoittua, ja pahimpien härdellien aikana vierasjoukkueen maalia vartioinut Eino ”Grön” Muhonenkin joutui venymään parhaimpaansa maaliansa varjellakseen. Kummassakin päässä ilmenneistä tilanteista huolimatta ottelu alkoi vääjäämättä lähestymään loppuansa vallitsevan maalitilanteen vallitessa.

Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa kotijoukkueen penkin päässä täytyi tehdä ratkaisuja, ja valkopaidat ottivat viidennen kenttäpelaajan käyttöönsä. Riemun alivoimapuolustus toimi kuitenkin erinomaisesti, eikä pallo päässyt liialti lähentelemään maaliverkkoja. Tähdet olivat Riemun kannalta myös kohdallaan, kun Ville ”Wall” Vanttajan ja zenithiläisen vääntö rangaistusalueella tuomittiin hyväksyttäväksi muutama minuutti ennen loppua. Jonain toisena päivänä tilanne olisi voinut kääntyä Riemun kannalta valitettavasti rikkeeksi ja kuusimetriseksi, mutta tällä kertaa näin päin, kiva! Mutta vielä kivempi juttu oli se, kun vajaa kaksi minuuttia ennen kellonlyömää Tuure ”Jölli” Fagerström pääsi katkomaan isäntien poikkisyötön ja ohjasi suoraan ykköskosketuksella pallon vasemmalla jalalla, sisäsyrjällä ja ulkokierteellä tyhjyyttään ammottavaan zenithverkkoon. Natinati ja peli pakettiin, sano Riemun kunnioitettavia riemupersoonia käsittänyt fanimobi hallin lähes kentälle kurkottavilla lehtereillä!

Enempää maaleja ei enää nähty, ja sehän riemulaisille kelpaa! Tulos tarkoittaa sitä, että Riemu vankisti asemiaan Futsal-Ykkösen kärjessä suoraan nousuun oikeuttavalla paikalla, jonka hallussapito on nyt omissa käsissä, sillä mikäli loput pelit onnistutaan voitokkaasti hoitamaan, ei takaa voi kukaan enää tulla ohi. 0-3 päättynyt ottelu myös sinetöi sen, että Riemun maali on pysynyt nyt tiettävästi historiallisesti kaksi peliä putkeen puhtaana, kokonaisuudessaan palloja ei ole omista jouduttu noukkimaan 86 minuuttiin ja 59 sekuntiin, josta on kiittäminen koko joukkueen hyvää puolustuspeliä.

Tämän kauden Futsal-Ykköstä on Riemun osalta pelaamatta enää viisi peliä ja kuten jo mainittua, on mestaruuden suhteen kaikki omissa käsissä, ja tällä hetkellä näyttää oikein hyvältä. Tuleva viikonloppu on peleistä vapaa, ja seuraavan kerran kolmea sarjapistettä lähdetään hakemaan 9. helmikuuta Porista, jossa vastassa on PTU. Kotisaliin Monnarille palataan helmikuun 15. päivä ottelussa Loisketta vastaan, nähdään viimeistään siellä!

Zenith – Riemu lauantaina 26.1.
Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Jori Lagerblom (mv), Mika Halonen, Ville Vanttaja, Aaro Hedman, Markus Riikilä, Tatu Meriläinen, Tuure Fagerström, Leevi Kemppainen, Jonne Forsström, Olli Annala, Janne Paski, Olli Pöyliö

Tehopisteet:
Aaro Hedman 1+0
Tuure Fagerström 1+0
Markus Riikilä 0+1