Riemun futsalmiehillä on lauantaina suuntana pääkaupunkiseutu, kun ohjelmassa olisi pelata helsinkiläistä Zenithiä vastaan. Kyseinen ottelu onkin kärkikamppailu, kun Riemu miehittää Futsal-Ykkösen kärkipaikkaa Zenithin kärkkyessä heti toisena kolme pistettä Riemu perässä.

Futsal-Ykkösen sarjataulukko ennen viikonlopun kierrosta

Riemu nousi viime viikonloppuna sarjakärkeen kaatamalla kotona ensin lauantaina TPK:n lukemin 3-2 ja sunnuntaina ACE:n maaliluvuin 7-0. Jopa pakkovoitoiksikin tituleeratut voitot olivat erittäin tärkeät kärkitaistoa silmällä pitäen. Vuodenvaihde oli alkanut heikohkosti, sillä vuoden kolmesta ensimmäisestä ottelusta kahdessa tuli takkiin, mutta erinomainen viime viikonloppu käänsi Riemun kurssin jälleen nousuun. Lauantaisen ottelun isäntä Zenith on niin ikään varsin hyvässä vireessä. Helsinkiläiset ovat viimeisestä viidestä ottelusta voittaneet neljä, joskin viime viikonloppuna pääkaupunkiseudun paikalliskamppailusta EBK:ta vastaan valkopaidoille jäi käteen vain 1-1 -tasatulos. Huomionarvoista ottelun isäntäjoukkueessa on se, että edellisissä viidessä ottelussa Zenith on joutunut kaivamaan palloa omasta verkostaan vain kahdesti kirjauttaen samalla kolme nollapeliä. Näyttää siis siltä, että Zenithin puolustuspeli on vähintäänkin hyvässä kuosissa, joten Riemulle riittää haastetta kolmen vieraspisteen tavoittelussa.

Mutta Riemulla on kyllä millä vastata. Viime viikonlopun kahdessa ottelussa Riemu toimitti pallon vastustajan maaliin kymmenen kertaa. Huippuvireeseen on noussut varsinkin nimellisen ykköskentän hyökkäystrio Leevi ”Laiska” Kemppainen – Jonne ”Laiskempi” Forsström – Tuure ”Neckbacon” Fagerström. Kyseinen kolmikko on hipsinyt myös Futsal-Ykkösen pistepörssin parhaimpien seitsemän joukkoon, joten hyökkäyspään vaarallisuutta joukkueelta löytyy, varsinkin kun tulitukea saa myös muiltakin. Isäntäjoukkueesta on mainittava Futsal-Ykkösen pistepörssin neljännellä sijalla oleva Hassan Yaghoubi, joka on kantanut suurta vastuuta joukkueen maalinteosta yhdeksällätoista maalillaan.

Kauden ensimmäinen Riemun ja Zenithin välienselvittely päättyi marraskuussa Monnarilla Riemun 5-3 -voittoon. Ennusmerkit viittaavat tälläkin kertaa varsin tiukkaan kamppailuun, jossa molemmat joukkueet saanevat painaa täyden iltapuhteen kolmen pisteen eteen. Voitolla Riemu ottaisi pientä etäisyyttä takana vaaniviin joukkueisiin, joskin osalla niistä on yhdestä kolmeen ottelua vähemmän pelattuna kuin Riemulla. Erittäin tärkeä kärkikamppailu siis jälleen luvassa, mikäs sen parempaa!

Zenith – Riemu lauantaina 26.1. klo 14:00, Herttoniemenrannan liikuntahalli, Helsinki