Viikonloppu tarjosi riemuperheelle futsaljuhlaa kerrassaan, kun Monitoimitalolla vieraili lauantaina turkulainen TPK ja sunnuntaina Tampereen AC Estudiantes. Peleistä oli odotettavissa vaikeita, mutta eriävistä syistä: TPK oli porhaltanut alkukauden divarissa johtaen tehtyjen maalien tilastoa, kun taas ACE:a ei tunnetusti ollut koskaan onnistuttu voittamaan. Sarjatilanne näytti pelien alla myös siltä, että jos voittoja ei peleistä pystyttäisi klaaraamaan, seuraisi siitä mahdollinen putoaminen aivan sarjan terävimmästä kärjestä.

Liikunnan Riemu – TPK La 19.1., Monitoimitalo, 72 katsojaa

Lauantaina TPK:ta vastaan potkaistiin peli käyntiin jo kello kahden aikaan. TPK:n kortit oli tietyssä mielessä pelattu jo siinä vaiheessa, kun hallille saapumisen yhteydessä kävi ilmi, että turkulaiset olivat lähteneet reissuun vain seitsemällä kenttäpelaajalla. Vaikka mukana ei ollut edes kahta täyttä kentällistä, mahtui rosteriin kuitenkin muiden muassa pistepörssin kärjessä ollut Mikael Sibakov. Ylikävely pelistä ei siten missään nimessä ollut tuleva.

Ottelun ensimmäiset minuutit vierähtivät kotijoukkueen hienoisessa hallinnassa. Tämä manifestoitui muun muassa ensimmäisenä varsinaisena “tekopaikkana”, joka siunaantui Olli “Unelmavävy” Pöyliölle sivurajaluupista. Ottelu tasoittui kuitenkin ensimmäisen puoliajan kuluessa, kun maalitilanteita alkoi syntyä myös toiseen päätyyn. Riemumaalilla Eino “Grön” Muhonen työllistyi täyspäiväisesti, kun muiden muassa Joona “Jonnen veli” Forsström pääsi tälläämään muun muassa kutosen sisältä kahdesti. TPK:n jalassa alkoi kuitenkin jo ensimmäisen puoliajan lopulla näkyä kokoonpanon kapeuden johdosta hidastumista. Peli oli kuitenkin Riemun näkökulmasta liian seisovaa, eikä vastustajan väsymistä pystytty kapitalisoimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Kemppainen-Forsström-Fagerström akseli on ollut Riemun terävin kärki ja tehnyt viikonlopun jälkeen 52% prosenttia joukkueen maaleista.

Toisen puoliajan alkuun Riemu asteli kopista silmin nähden erilaisella ilmeellä. Ratkaisevan eron tehneenä prinsiippinä oli puskaradion mukaan toiminut ehkä jossain määrin puhki kulutettu mantra “syötä-liiku”. 24’ kohdalla tärähti, kun Leevi “Lego” Kemppainen sujahti oppikirjamaisen jättönsä jälkeen “kolmen linjassa” vastaanottamaan seinäsyöttöä kolmannelle Tuure “Suurvisiiri” Fagerströmiltä keskisektorille, josta sijoitti kopin valtion joukkovelkakirjalainan varmuudella alahyytelöön. Eikä aikaakaan, kun Jonne “Joonan veli” Forsströmin juonikkaasta diagonaalisyötöstä “Lege” pääsi jo toistamiseen nokikkain TPK-veska Juha Marttilan kanssa. Tällä kertaa ratkaisu oli hieman riskisempi: jalkakikalla veskari sivuun ja siirto pienestä kulmasta ohi maaliviivalla luutivan TPK-pelurin. 25’ pelattu ja 2-0. Eikä siinä vielä kaikki: seuraavassa vaihdossa yleisön suosioon itsensä syyskaudella pelannut Ville “Dad Sneakers” Vanttaja ujutti ruohonleikkuukengällään omasta paluupallosta no-lookina pelin 3-0.

Joku on joskus sanonut 3-0 johdosta, että se on ehkäpä se vaarallisin johto. Tämän todistettiin taas pitävän hyvin pitkälle paikkansa. Jo 28’ minuutilla TPK pääsi hyvän Riemun maalipaikan jälkeen vastahyökkäykseen, jossa Tuomas Hakala ohitti vartioijansa oikealla laidalla jonka jälkeen vapautti takatolpalta maalintekoon selvästi TPK:n parhaana pelissä erottuneen Joel Kontkasen. 33’ Kontkanen kavensi peliä komean hyökkäysalueen riistonsa jälkeen edelleen numeroihin 3-2. Hyvästä viime hetkien yrityksistä huolimatta TPK:n kiri jäi kuitenkin loppujen lopuksi tuohon, mistä piti osaltaan huolta myös Muhonen parilla tärkeällä seivillä.

Parhaina palkitut:

Ville Vanttaja (Riemu), Joel Kontkanen (TPK)

Riemutehot:

Kemppainen 2+0, Vanttaja 1+0, Hedman 0+1, Fagerström 0+1

 

Liikunnan Riemu – ACE Su 20.1., Monitoimitalo, 76 katsojaa

Pyhänä riemukansalle tarjottiin jo käsitteeksikin muodostuneeseen “divarilauantaihin” vaihtelua, kun luvassa oli “derbysunnuntai”. Jonkinlaisena derbynä peliä on syytä kuitenkin pitää, koska Liikunnan Riemu ja AC Estudiantes ovat futsalkentillä harvinaisia opiskelijaurheiluseuroja. ACE:lla oli niin ikään ollut peli edellisenä päivänä idässä Joensuun SC Riverballin vieraana, jossa oli tullut ankarasti takkiin yhdeltä päävastustajista. Puhdas rekordi Riemua vastaan luulisi kuitenkin motivoineen joukkuetta isostikin sunnuntain pelin alla. Peli potkaistiin käyntiin lauantaita vieläkin aikaisemmin, joten moni pelaajista oli varmasti liikkeellä ihan kaurapuurolla.

Haltsi on kantanut kapteeninnauhaa Kassun jäätyä sivuun loukkaantumisen takia.

Lauantain tapaan ottelu lähti käyntiin Riemun hallinnassa, mikä ei kuitenkaan missään vaiheessa lauantaista poiketen oikein muuttunut. Maalinteon aloitti 5’ Jonne “Millpoint” Forsström, joka haastettuaan vasemmalta keskelle noin kymmenessä metrissä laukoi pallon päätyseinän mainospahvien sijaan maalin etualakulmaan. Muutamaa vaihtoa myöhemmin Jonne tehoilikin sitten jo toistamiseen, kun sai katkottua huolimattoman poikittaissyötön noin viidentoista metrin tuntumassa ACE:n maalilta. Pallo haltuun ja muutaman stepin jälkeen joma varmuudella maaliin. Ennen taukoa Mika “Markan Halonen” Halonen ehti vielä kaunistella lukemia 3-0:aan siirtämällä pallon Markus “Vettä korvasta” Riikilän pystypallosta ytrellä ohi vastaan tulleen ACE-veska Jurvan. Ensimmäisellä puoliajalla Riemu sai kolmen maalin lisäksi pallon neljä kertaa poikki- tai pystypuihin, joten ACE:n osalta peli näytti jo tässä vaiheessa olevan pitkälle taputeltu.

Toisen puoliajan alussa 21’ tällä kaudella Riemun ehdottomaan parhaimmistoon kuulunut Jonne “Ein zwei drei” Forsström pääsi tilittämään hattutemppunsa hieman nuhaisella myyräntappajalla, joka pääsi ryömimään kuitenkin taka-alanurkkaan. Myöhemmin toisen puoliajan aikana irti päässeet Olli “Mr Worldwide” Annala, Elias “Bulk” Martikainen ja Arttu “Beast Mode” Seikkula juonivat seuraavan maalin 29’, kun Seikkula juhtaili erikoistilanteen jälkitilanteesta pallon rysään. Loput kaksi maalia olivatkin sitten nimellisen ykkösketjun (Pöyliö-Forsström-Fagerström-Kemppainen) näytöstä: parin klap-klap -kuvion päätteeksi Fagerströmin ja Kemppaisen lapikkaista pallot verkon perukoille. Vakuuttava 7-0 kotivoitto ja ACE-taika rikki.

Parhaina palkitut:

Jonne Forsström (Riemu), Niklas Salminen (ACE)

Riemutehot:

Jonne Forsström 3+0, Leevi Kemppainen 1+2, Tuure Fagerström 1+1, Arttu Seikkula 1+0, Mika Halonen 1+0, Markus Riikilä 0+1, Olli, Pöyliö 0+1, Elias Martikainen 0+1