Futsal-Ykkösessä on tahkottu kauden toisen kaksoiskotipeliviikonlopun korvalla kaksi kolmannesta. Kirvelevä tappio viime lauantaina Torniossa ja loppiaisen kotitappio AS Moonia vastaan jumittivat Riemun divarin käsittämättömän merkillisellä tavalla rakentuneessa sarjatilanteessa niin sanotusti kärkikastin puoleenväliin (neljänneksi); kahdentoista joukkueen sarjassa seitsemän parasta joukkuetta mahtuvat nimittäin neljän sarjapisteen sisään. Jos tuohon liigapaikoista kamppailevaan joukkoon lasketaan mukaan myös seitsemän pisteen päässä kärjestä kahdeksantena majaileva Kaustisen Pohjan-Veikot voisi divarin sanoa olevan tällä hetkellä kahdeksan kauppa. On sanomattakin selvää, että tuo kielii sarjan kovasta tasosta. Lähtökohtaisesti yli puolet vastustajista on noususta kamppailevan joukkueen näkövinkkelistä lähtökohtaisesti sellaisia, joilta ei pisteitä huijata noin vain.

Sarjan äärimmäisestä tasaisuudesta huolimatta viikonlopun TPK- ja ACE-ottelut muodostunevat nousuhaaveiden ja etenkin suoraan nousuun oikeuttavan mestaruuden näkökulmasta pakkovoitoiksi. Pisteitä ei saisi missään nimessä antaa etenkään TPK:lle, joka majailee kahden pisteen päässä kuudentena sarjataulukossa. TPK asettaneekin selvästi eniten maaleja tehneenä (72) joukkueena oikeastaan koko loppukauden vastustajista tietyssä mielessä ehkä kovimman haasteen Riemulle. Syksyllä touhu äityi kahden offensiivisen joukkueen välillä maali-iloitteluksi, jonka Riemu vei lopulta luvuin 5-6. Haasteeseen on kuitenkin puskaradion mukaan valmentaja Sakari “My Adidas” Holopainen valveutunut ja se on otettu huomioon valmistautumisessa. Myöskään yhdeksäntenä majailevaa ACE:a ei voida syyskaudella 3-1 hävityn vieraskamppailun perusteella missään nimessä aliarvioida; kurinalaisesti pelannut ryhmähän puolusti Riemua vastaan käytännössä sarjan parhaiten, koska tuo yksi oli pienin maalimäärä, johon syyskaudella missään pelissä jäätiin.

Riemuperheen suureksi iloksi pelaavaan kokoonpanoon edellisten viikkojen vieraspeleissä palanneet, kyynaamoiksikin liene laskettavat, Markus “Antijuhta” Riikilä ja Jori “Svensk” Lagerblom tehnevät ensiesiintymisensä Monnarilla tällä kaudella. Kassariosaston kovasta kilpailusta huolimatta Jorikin nähtäneen joko tolppien välissä tai vähintään penkillä, sillä kerkesi kuitenkin torjua nollapelinkin Kaustisilla toissa viikolla. Lisäkokemusta rosteriin tulevilla viikoilla tuonee myös Suomeen palannut Garry “You’re not my dad sir!” Lewis, joka ei kuitenkaan vielä pelanne viikonloppuna.

Viikonloppuna pelataan sarjanousun kannalta elintärkeistä pisteistä.

Kuten tiedettyä, lisämausteen sunnuntain ACE -kamppailuun tuo ottelun asema “yliopistojen derbynä”. Tampereen Teknillisen Yliopiston opiskelijoista koostuva AC Estudiantes kuulunee Riemun ohella Suomen akateemisimpiin futsalseuroihin. Syksyn sarjakamppailun raportissa ACE:n esiin nostama faktahan on, että Riemu ei ole voittanut vielä ACE:a koskaan, vaikka kohtaamisia on tullut liiton futsalsarjojen ohella jalkapallon opiskelijoiden SM-kisoissakin (linkki). Sunnuntain “yliopistojen derbyn” kontrastina on ehkä jollain tapaa ironisella tavallakin se, että sen aattona isännöidään juuri TPK:ta, jota vastaan Samppalinnassa männä vuosina pelatun liigaottelun jälkeen kuultiin mieliin painunut huuto “v**** nörtit!” vastauksena vierasvoiton juhlimiseen.