Riemun Sählypoikien kevätkausi lähti vauhdikkaasti käyntiin haastamalla sarjataulukon kärkikahinoissa pelaavat KonnU ja O2-Jyväskylä II. Pieni loma oli selkeästi tehnyt hyvää ja kipeästi pisteitä kaivanneet Sählypojat olivat valmiina haastamaan tosissaan arkkivihollisen KonnUn sekä ampparijengin.

Riemu-KonnU 2-4

Ensimmäisessä pelissä Riemulaiset lähtivät heti aggressiivisesti hakemaan revanssia KonnUn pappajengistä. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella piikissä pelannut salamannopea Hans-Peter ”Peter Pan” Mäenalanen rokotti välittömästi ja iski pallon maalinedustalta Tapio ”Kokoomusnuori” Mäkisen syötöstä verkon perukoille ajassa 0:33. Sählypojat pelasivat muutenkin erän erittäin kurinalaisesti, ja etukäteen suunniteltu vastustajan turhauttamistaktiikka toimi kuin oppikirjasta. Ensimmäinen erä pysyi Riemulaisten hallinnassa ja erätauolle mentiin lukemissa 1-0.

Kalle Koski kyseenalaisti tuomarin linjan.

Toisen erän alussa sählypojat jatkoivat hyviä otteitaan ja peli rullasi ennenäkemättömällä tavalla. Kuitenkin vedot kilisivät tolppiin sekä seinille, ja vastustaja tasoitti pelin toisen erän puolivälin paikkeilla. Tämä ei kuitenkaan taisteluilmettä lannistanut. Heti seuraavan aloituksen jälkeen vastustajan viheltämättä jätetystä kiinnipitämisestä suivaantunut Kalle ”Kuuma-Kalle” Koski nappasi kostonhimo silmissään pallon vastustajalta ja kirmasi Konsta ”Ron Weasley” Ylä-Soininmäen kanssa 2v1-vastahyökkäykseen. Sekä temperamentiltaan että jaloiltaan nollasta sataan kiihtyvä Kalle ”v**tu mä olen paska” Koski odotti maltilla loppuun asti, kunnes syötti pallon takatolpalle, josta Sählypoikien Ed Sheeran pamautti one-timerin verkon perukoille. Kaksikko tuijotti toisiaan hämmästyksen vallassa hetken, ennenkö harvinainen teko siirtyi tajuntaan. Poikien viha toistensa kotikaupunkia kohtaan oli unohdettu, kun yhteispeli kulki kuin R-juna Hyvinkäältä Riihimäelle. Lauantaina vietettiin sopivasti kansainvälistä Kiss a Ginger -päivää, ja vaikka Konstalta pusu jäi saamatta, lämmitti kauden ensimmäinen maali varmasti miehen mieltä.

Konstalla jäi vielä Hermionen pusu saamatta.

Riemu loppui kuitenkin lyhyeen, kun jo seuraavassa tilanteessa tapahtui kummia. Pienen nokkapokan päätteeksi vastustajan tuttu pelaaja päätti tuoda vielä oman suorituksensa peliin sopivasti vain kuukautta ennen Oscar-gaalaa. Mies käveli Hans ”Portsari” Mäenalasen stop-merkkiä näyttänyttä kättä päin ja heittäytyi kultaisen pystin arvoisesti lattialle. Tuomari passitti käsittämättömästi Riemun kapteenin istumaan kakkosta, jonka aikana vastustaja niittaisi kitkerältä maistuvan tasoituksen.

Kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista, mutta konnunkoukut saivat selkeästi Sählypojat kirmaamaan ylikierroksilla. Edeltävän erän provosoinnin jäljiltä sählypoikien peli karkasi järjeltä tunteen puolelle ja vastustaja käytti tämän taitavasti hyödykseen. Erän loppupuolella KonnU teki kaksi maalia lisää, ja Sählypoikien oli taas tyydyttävä karvaaseen tappioon loistavan taistelun jälkeen.

Tehoniilot:
Tapio Mäkinen 0+1
Hans Mäenalanen 1+0
Konsta Ylä-Soininmäki 1+0
Kalle Koski 0+1

O2-Jyväskylä II – Riemu 3-4

Banaanien tankkauksen ja mehujen hörppimisen jälkeen joukkue oli kuin uudelleen syntynyt lauantai-illan kliimaksiin. Valmentaja Matti ”Matt Damon” Koskimaa julisti joukkueelle Buugin tanssisalissa kello 17.52: “Meidän ei tarvitse voittaa tätä ottelua”. Riemun pelaajat olivat asiasta tyystin eri mieltä neljän ottelun pituiseksi venähtäneen tappioputken keskellä. Joukkueen halu voittaa oli suurempi, kuin 15-vuotiaan pojan halu pyytää riparilla tavattua tyttöä mopon takalipalle ja ottaa uunituore papin naimalupa käyttöön.

Tapio Mäkinen oli Riemun tehokkain kolmella maalillaan.

Urheilun karnevaali vihellettiin käyntiin. Ilahduttavasti avausmaalia ei tarvinnut odottaa tällä kertaa puolenkaan minuutin vertaa. Riemun sählypoikien nopeimman avausmaalin ensimmäisessä pelissä alustanut  Tapio ”Lonkeroämpäri” Mäkinen halusi siirtää ennätyksen heti perään itselleen, ja pysäytti kellot nyt aikaan 00:19.  Mies ujutti pallon vanhanaikaisella maaliin nolaten koko happimolekyylijoukkueen ennenkö kaverit edes tajunneet pelin alkaneen. Voimaantumisen tunne jäi lyhyeksii, kun Riemun hyökkäyksen avaus epäonnistui ja pallo lauottiin oman pelaajan selän kautta omaan maaliin.

Peli jatkui kuitenkin Riemun hallinnassa ja pian Esa ”Always win, sometimes lose” Kuivanto vapautti Juho ”koneet hajoo ja lunta sataa” Tuomiston keskibaanalle juoksuun. Lentäjä Tuomisto suuntasi koneen nokan kohti Las Palmasia, kysyi vielä lennonjohdolta lähtöluvan ja latasi pallon puolesta kentästä koko kiitoradan pituudelta verkkoon. Maalin tarjosi Filesat Oy. Tästäkin lohtu jäi lyhyeksi, kun vastustajajoukkueen veto muutti suuntaa Riemun pelaajasta ja oxygen-joukkue tasoitti pelin. Erän lähestyessä loppuaan Aleksi ”Misä mun siivet viipyy” Tarmo karkasi 1 vs 2 hyökkäykseen, leikkasi vastustajan puolustajien väliin ja sijoitti ankaralla rannelaukauksella pallon ylänurkkaan.

Ensimmäisen erän draaman kaaresta huolimatta toisesta erästä ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Paitsi ai niin – Riemu iski vaihteeksi kolmannen oman maalin, kun vastustajan purkupallo muutti suuntaa Riemun pelaajasta ja otti pompun lattiasta kiertäen maaliin. Jopa maalivahti Roni ”Nyt tuli jotain kurkkuun” Savolainen ihmetteli voiko tämä olla enää totta. Penkin päässä Matti “nyt keskitytään olennaiseen” Koskimaa pyöritteli päätään epäuskoisena ja heltisi jo pieneen nauruun, että eihän tällaisia juttuja tapahdu.

Erätauolla asiasta revittiin jo huumoria ja mietittiin porukalla, koska viimeksi joukkue olisi latonut 6 maalia kahteen erään. Sählypojat voimaantui tästä kuin keski-iän ylittänyt nainen burleskiperformanssistaan. Tämän flow-tilan seurauksena joukkue painosti armotta ja lopulta Hans ”Joululomalla lykästi” Mäenalanen onnistui rouhimaan pallon maalin takana siirtäen pallon Tapio ”Porvari” Mäkiselle, joka odotti syöttöä B-pisteellä, kuin Ovechkin konsanaan. Billebeinoon ja Makiaan pukeutuva Tapsa sivalsi pallon aivan sinne ylähyllylle, jonne äiti lapsuudessa piilotti keksipurkin, ja peli neljään kolmeen. Tästä seurasi kolmannen erän loppua kohden kiihtynyt puolustustaistelu, joka palkittiin loppuvihellyksellä. Riemu oli palannut voittojen tielle ja laulu raikasi pukukopissa niin, että Laajavuoressa asti kuultiin Liikunnan Riemun olevan parempaa kuin seksi. (Sankaritarinoita saattoi kuulla Liikuntakeskus Buugin saunatiloissa tai myöhemmin kyseisenä iltana keskustan ravintoloissa.)

Seuraavan kerran sählylle luodaan uusia merkityksiä salibandyn muodossa lauantaina 26.1.2019 Liikuntakeskus Buugilla, kun Riemu lähtee katsomaan, minne voittojen tie johtaakaan kohdatessaan Happeen III:n ja SB Pommakin. Ottelut alkavat klo 16.00 ja klo 19.00. Sählypojat suosittelevat saapumaan ajoissa paikalle, koska viimeisimmän ottelun katsojamäärä ylitti kolmenkymmenen ja Liikuntakeskus Buugilla on vain rajallinen istumapaikkakapasiteetti. Tervetuloa!

Tehoniilot:
Tapio Mäkinen 2+0
Aleksi Tarmo 1+0
Juho Tuomisto 1+0
Roope Aalto 0+1
Hans Mäenalanen 0+1
Esa Kuivanto 0+1

Teksti: Konsta Ylä-Soininmäki ja Tino Kohonen

Väritys: Kalle Koski