Kuvassa pystyssä oleva riemukaksikko Kemppainen-Fagerström iski tänään kaksi maalia mieheen. Maassa huilia ottava Jonne “Laiska” Forsström saalisti yhden syöttöpisteen.

LähiTapiola Areenan laitamille alkoi saapua 04:35 maissa yllättävän pirteän näköisiä futsalistoja. Yhdet sakot kilahtivat kassaan, ja bussi pääsi nytkähtämään liikkeelle 04:46. Matka Tornioon sujui suhteellisen mukavasti nukkuen kera parin pysähdyksen. Putaan hallille saavuttiin hyvissä ajoin, ja peliin päästiin hyvillä jaloilla.

Alku oli kuitenkin huono. Jo toisella peliminuutilla torniolaispelaaja pääsi kääntymään suoraan maalivahdin pitkästä avauksesta, ja tämä pääsi viimeistelemään läheltä pallon maaliin. Tästä ei Riemu kuitenkaan liikaa hetkahtanut, ja tasoihin päästiinkin kahdeksannella peliminuutilla. Riemu pääsi 4vs3-ylivoimalle, kun Ville ”Vetenskap” Vanttaja katkaisi poikkisyötön omalla alueella ja porhalsi hyvällä jalalla läpi. Pyrkimys kuitenkin katkaistiin, mutta sääntöjen vastaisella liukutaklauksella, josta isäntien pelaaja palkittiin punertavalla lappusella. Ylivoimalla tulosta ei kauaa tarvinnut odotella, kun syöttöpeli toimi ja Tuure ”Niska-Pekoni” Fagerström passasi takatolpalle Leevi ”Spuge” Kemppaiselle, jolla oli varsin helppo työ toimittaa Joma verkon perukoille. Sama kaksikko tuplasi Riemun maalimäärän neljännellätoista minuutilla onnistuneen kulmakuvion päätteeksi. Leevi ”Lefe” Kemppainen passasi pallon keskelle, josta Tuure ”Nakkipekoni” Fagerströmin oli kiva putata pallo sisään. ToPV nousi kuitenkin tasoihin vapaapotkun jälkitilanteesta, kun ensimmäisen yrityksen Jori ”UA” Lagerblom torjui, mutta paluupalloon ennätti ensimmäisenä torniolainen, joka tälläsi voimalla pallon maalin kattoon. Tästä huolimatta Riemu pääsi puoliajalle johtoasemassa, kun ajassa 19:57 maalille toimitettu kulmapotku päätyi isäntien puolustajan ja maalivahdin kautta maaliin. Pöytäkirjaan maalintekijäksi O. Maali ja puoliajalle 2-3 -tilanteessa.

Toisen puoliajan alkuun ToPV tuli Riemua huomattavasti terävämmällä jalalla. Riemun puolustuspeli oli hieman sekavaa, ja 24. minuutilla isännät pääsivätkin tasoihin. Pallo pyöri maalinedustalla, ja torniolaisten Sami Huhtiniemi pääsi viimeistelemään illan kolmannellaan pelin 3-3:en. Riemu ei vieläkään aivan pelin päälle päässyt, ja kolmen minuutin päästä ToPV:n Aatu Asikainen pääsi futsalille epätavanomaiseen tapaan puskemaan kulmapotkusta pallon riemumaaliin. Peli 4-3, ja Riemu oli yhtäkkiä joutunut takaa-ajajan asemaan.

Maalin jälkeen Riemu pääsi paremmin takaisin mukaan peliin, mutta maaliin saakka palloa ei saatu. Pelikellon rullatessa 36. peliminuuttia kävi tuomareille ikävä lapsus, kun varsin selkeästi Riemun maaliheitoksi päätynyt pallo tuomittiinkin isäntien kulmapotkuksi. Tämä tilanne nousi ikävän suureen rooliin, kun kulmapotkun jälkipallosta ToPV:n Juho-Teppo Berg pommitti pallon vastustamattomasti kovaa ja ylös maaliverkkoihin. Onneksi vielä oli aikaa, ja Riemu ottikin reikäpaidan heti maalin jälkeen käyttöönsä. 38. minuutilla päästiinkin takaisin maalin päähän, kun Markus ”Reicilä” Riikilä syötti pallon keskeltä maalin eteen, josta Leevi ”Hesse” Kemppainen viimeisteli illan toisensa maalivahdin jalkojen välistä. Seuraavalla minuutilla jouduttiin kuitenkin taas kahden maalin päähän, kun torniolaiset pääsivät rankaisemaan puolesta kentästä tyhjään maaliin. Riemu pääsi vielä kaventamaan, mutta Tuure ”Visa” Fagerströmin kavennus tuli valitettavasti aivan liian myöhään, koska pallo saatiin maaliin vasta ajassa 39:57. Näin lopputulokseksi jäi Riemun kannalta ikävä 6-5.

Koko ottelu oli kahden varsin hyvin pelanneen joukkueen vääntöä, jossa tällä kertaa ratkaisevissa tilanteissa pallo pomppi yhden kerran enemmän isäntäjoukkueelle. Inhottava tappio, mutta oma peli ei missään nimessä kovinkaan huonoa ollut toisen puoliajan alkua lukuun ottamatta. Tappion johdosta Riemu tippui sarjan kärkipaikalta neljänneksi, mutta tasaisessa sarjassa kärkeen on matkaa vain kaksi pistettä. Täten heti ensi viikonloppuna olisi mahdollisuus nousta takaisin kärkeen, kun Monnarilla pelataan sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantaina vieraaksi saapuu TPK Turusta, ja sunnuntaina Riemua testaamaan tulee ACE Tampereelta. Lauantain ottelu alkaa kello 14:00 ja sunnuntaina pallo tippuu jäähän kello 13:30. Tervetuloa!

Tehopisteet:
Tuure Fagerström 2+1
Leevi Kemppainen 2+1
Markus Riikilä 0+1
Jonne Forsström 0+1