Vuosi 2019 etenee päivä päivältä kohti loppuansa, ja futsalmiehillä on huomenna edessä kauden pisin vierasreissu, kun lauantaina pelataan ToPV:tä vastaan Torniossa. Helppo reissu ei ole tulossa, siitä pitää huolen hyvässä vireessä oleva kotijoukkue sekä jo ennen kukonlaulua suoritettava lähtö kohti pohjoista.

Viime viikonlopun Monkulat-kaadon seurauksena Riemu nousi yhä äärimmäisen tasaisen Futsal-Ykkösen kärkeen. Riemu on kerännyt pussiinsa 25 pistettä kolmestatoista ottelusta, kun taas vastustaja ToPV pitää sijaansa sarjataulukon kahdeksannella sijalla vain viisi pistettä Riemua perässä. ToPV on ollut hirmuvireessä viimeiset puolitoista kuukautta, kun viherpaidat porhaltavat viiden ottelun voitto- ja seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa. Riemunkin tuloskunto viimeisessä viidessä pelissä on kuitenkin myös ollut varsin mainio, kun näistä on saalistettu neljä voittoa.

Futsal-Ykkösen sarjataulukko ennen viikonlopun kierrosta

Riemu kuuli viikolla ikäviä uutisia, kun joukkueen kapteeni Kasperi ”Stallion” Halmeen futsalkausi on ohitse viime sunnuntaina tulleen loukkaantumisen seurauksena. Myös Basam ”Bamse” Elfadlin kausi futsalparketeilla on ohi miehen keskittyessä täysillä pestiinsä JJK:n päävalmentajana. Muutamia muitakin poissaoloja viikonloppuna nähtäneen, mutta rosteri pysyy silti täysikokoisena, joten pullat ovat oikein hyvin uunissa. Esimerkiksi syksyn sivussa olleet Aaro ”Tehtaalla” Hedman, Markus ”Reikilä” Riikilä sekä Jori ”Horhe” Lagerblom ovat palanneet pelikentille, joten Riemun materiaali pysyy vahvana tai jopa vahvistuu entisestään.

ToPV:n joukkueesta mielenkiintoa herättävät varsinkin kesken kauden joukkueeseen mukaan tulleet Juho-Teppo Berg sekä Iiro Vanha, jotka ovat pelatessaan tehoilleet jopa yli kahdella pisteellä per peli. Web-sivustoilla liikkuvien kuulopuheiden mukaan ainakaan molemmat tästä kaksikosta eivät välttämättä koko kautta joukkueen mukana vietä, saa nähdä minkälaisen kokoonpanon torniolaiset jalkauttavat parketille lauantaina kello yksi iltapäivällä. Tulivoimaa joukkueesta löytyy kyllä laajemminkin, todennäköisesti ainakin sarjan maalipörssissä viidellätoista maalilla kolmantena majaileva Aatu Asikainen pääsee testaamaan riemupuolustuksen pitävyyttä.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen aivan alkukaudesta päättyi Riemun selvään 4-0 -kotivoittoon. Tätä tulosta ei kannata kuitenkaan enää muistella, sillä ToPV on tällä hetkellä otteiltaan varsin eri joukkue kuin kauden toisessa ottelussa. Laadukasta ja tiukkaa futsalkamppailua siis on odotettavissa, eikä piirunkaan vertaa saa antaa periksi.

Pysyykö Riemu sarjakärjessä? Kuka saa visasta säbälasit päähänsä kauden pisimmällä vierasreissulla? Kuinka moni myöhästyy kello 04:45 lähdöstä? Vastauksia kaivataan, mutta niitä myös saadaan!

ToPV – Riemu 12.1. klo 13:00, Putaan liikuntahalli, Tornio