Kuvassa pallossa oleva Jonne “Lasit” Forsström viimeisteli Riemun ainokaiset lauantaina

Perjantaina käytiin treeneissä karistamassa loma pois jaloista sekä palauttamassa futsal lajina takaisin mieliin, ja päästiin hyvällä fiiliksellä kohti lauantain ottelua AS MOONia vastaan. Ennusmerkit olivat hyvät, ja ottelu alkoikin Riemun kannalta oikein mainiosti. Pallo pyöri kivasti, ja neljännellä minuutilla paineltiin 1-0 -johtoon, kun Leevi ”Vämpylä” Kemppainen oli sivurajassa hereillä ja löysi oivaltavasti nopealla ratkaisulla takatolpalta Jonne ”Vempula” Forsströmin, joka viimeisteli sisäsyrjällä varmasti alamummelssoniin. Kun ensimmäisen puolikkaan ensimmäinen puolikas oli ylitetty, pääsi pallo kuitenkin myös ylittämään Riemun maaliviivan ensimmäistä kertaa. Raahelaisten Jukka-Pekka Patanen pääsi potkaisemaan jalkansa tyhjäksi kulmasta laitettuun looppiin, ja pallo päätyi pelaajamassan takaa aivan ylänurkkaan.

Tästä pelikello kerkesi edetä parisen minuuttia, kun vierasjoukkue pääsi tuplaamaan maalimääränsä. MOONin nopeat pyrkimykset syvälle Riemun päätyyn tuottivat tulosta, kun keltapaita pääsi laidasta läpi ja käänsi pallon vauhdista takanurkkaan. Pelikello kerkesi ryömiä taas muutaman minuutin, kun pallo löytyi taas riemurysästä. Vieraat pelasivat sivurajasta jalan vapaaksi, ja pallo löysi jalkojen seasta tiensä maalin takarautoihin. Ankea toinen puolikas ensimmäiselle puoliajalle, ja tauolle lähdettiin MOONin johtaessa lukemin 1-3. Sinänsä Riemun peli oli ihan kohtuullista, ja pienillä viilauksilla kahden maalin karkumatka oli oikeinkin saavutettavissa.

Riemu aloittikin toisen puoliajan oikein terävällä jalalla ja otti peliä haltuunsa. Valitettavasti yksi vastahyökkäys kilpistyi puoleen kenttään, josta vieraat pääsivät hyökkäämään kahdella nollaa vastaan. Syöttö takatolpalle, josta MOONin Keinänen pääsi näyttämään, miksi on löytänyt maaliverkon joskus ennenkin; rauhallinen viimeistely tilanteessa mukana olleen Eino ”Eicca” Muhosen längistä vastustamattomasti sisään ja peli 1-4:än.

Peli jatkui Riemun hallinnassa, mutta lukuisista paikoista ei palloa vaan millään saatu maaliverkkoihin. Yritykset päätyivät kerta toisensa jälkeen ohi, tolppaan tai hyvin läpi ottelun pelanneen raahelaisveskari Vähäkankaan hyppysten ulottuville. Riemun tuskaillessa maalinteon kanssa kävi reilun puolen tunnin pelin jälkeen MOON puolestaan tyrkkäämässä pallon jälleen vastahyökkäyksestä maaliin; peli jo 1-5. Riemulta löytyi vielä uskoa nousuun, mutta näytti siltä, että tänään ei vaan mistään aihioista saatu palloa maaliin saakka. Reikäpaidalla pelatessa saatiin vielä 2-5 -kavennus, kun Jonne ”Löysä” Forsström pääsi laukomaan suhteellisen läheltä pallon takanurkkaan. Tämä tapahtui kuitenkin auttamattoman myöhään, kun pelikello näytti jo 39 ja risat. Raahelaiset pääsivät puttaamaan pallon vielä kerran tyhjiin, joten summerin soidessa Monnarin molemmissa päädyissä majailevat tulostaulut näyttivät inhottavia 2-6 -lukemia.

Missään nimessä pelillisesti raahelaiset eivät olleet loppulukemien verran parempia, mutta joukkueiden viimeistelyssä oli tänään suuri ero. Positiivisiakin asioita löytyi Riemun pelistä, ja huomiselle Kaustisen reissulle päätettiin ottaa hyvät asiat mukaan päivän pelistä sekä skarpata viimeistelyssä.

Riemu – AS MOON lauantaina 5.1.
Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Mika Halonen, Ville Vanttaja, Janne Paljakka, Tatu Meriläinen, Tuure Fagerström, Leevi Kemppainen, Jonne Forsström, Olli Annala, Elias Martikainen, Janne Paski, Kasperi Halme, Olli Pöyliö
Tehopisteet:
Jonne Forsström 2+0
Leevi Kemppainen 0+1
Tuure Fagerström 0+1

Näin kokoonnuttiinkin sunnuntaina kello 11.00 Jyväskylän yliopiston upean Musica-rakennuksen (jonka yhdestä luentosalista löytyy muuten nouseva lattia sekä flyygeli) tietämille, josta lähdettiin suunnistamaan Kaustista kohti. Eilisen murheet oli pyyhitty mielistä pois, ja jalatkin tuntuivat oikein hyviltä eilisestä rasituksesta huolimatta.

Ottelu lähtikin rullaamaan oikein mukavasti. Monkuloiden pivotpeli pimennettiin mallikkaasti, ja pallollinen pelikin toimi kivasti sekä prässistä päästiin ohi usein tyylikkäästi.

Johtopaikka otettiin 14. minuutilla, kun Jonne ”Visa” Forsström neppaili itsensä parin kaustislaisen välistä vetopaikkaan, mutta passasikin komeasti pallon vielä Tuure ”Keskikasti” Fagerströmille, joka pääsi naattimaan munkin tyhjiin ja pelin 0-1:een. Sama kaksikko iski vielä toistamiseen ensimmäisen puoliajan aikana työnjaon säilyessä samanlaisena. Jonne ”En muista” Forsström tarjoili ehkä kauden upeimman syötön puolesta kentästä takatolpalle, josta Tuure ”Maantieto” Fagerström pääsi ohjaamaan pallon helposti pömpelikköön. 0-2 -lukemista päästiin viettämään taukoa, oikein kiva tilanne.

Kuvassa oleva duo oli virittänyt aaltopituutensa yhtäläisille leveleille Monkuloita vastaan, ja tuloksena olikin Jonne “Millpoint” Forsströmin hienot alustukset Tuure “Ooossenal” Fagerströmin kahteen maaliin

Ja hyvin se jatkui myös toisella puoliajalla. 22 minuuttia oli kellossa, kun Mika ”Voimatalo” Halonen pääsi tuikkaamaan Janne ”Danger” Paljakan laukauksen jälkipallon jopa sensaatiomaisesti oikealla jalalla tolpan kautta sisään. Ottelu jo kolmeen nollaan, eikä Monkuloista näyttänyt olevan Riemun pysäyttäjäksi, ja Riemu taasen tylsytti yhä vain hienosti hyvällä joukkuepuolustamisella kaustislaisten hyökkäysyritelmät. Vieraat jatkoivat paikkojen luontia, ja ottelun neljäs maali tuli syntyäkseen viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Janne ”Manse” Paski pääsi laidalta vapaaksi ja tarjoili ilmasta maalinedustalle noin kuuteen metriin Olli ”CR7” Annalalle. Seuraavien sekuntien aikana olikin vaihtopenkillä hieman vaikeuksia pysyä tajuissaan, sen verran näyttävää toimintaa esitti Olli ”Buffon” Annala; sivusaksipotku reilun metrin korkeudesta maaliverkkoihin, ja perään vielä voimakas SIIII-tuuletus ehdan Juve-fanin toimesta. Peli 0-4:än, ja ottelu vaikutti ratkenneen. Monkulat saivat luotua lopussa vielä pari paikkaa kuparisen rikkomiseen, mutta läpi ottelun vakuuttavasti Riemun maalinsuulla torjunut Jori ”Horhe” Lagerblom oli yrityksistä eri mieltä ja piti maalinsa puhtaana. Komeimpana suorituksena tuplatorjunta, jossa yli vuoden tauon jälkeen maalille palannut torjuja nollasi Monkuloiden väkivahvan pivotin Bright Ihionun kaksi perättäistä yritystä upealla tavalla. Tilanteen jälkeen ei kummempia tapahtumia enää nähty, ja Riemu pääsi tuulettamaan upeaa nollapeliä ja ennen kaikkea tärkeää voittoa ehjän esityksen jälkeen.

Länsinaapurista Jyväskylään palanneen Jori “Bajen” Lagerblom sunnuntaista peliä voi kuvata oikein hyvin adjektiivilla “ensiluokkainen”. Mies toimi hyvin pelanneen riemulauman takana viimeisenä lukkona, eikä paluuottelusta jäänyt käteen enempää eikä vähempää kuin nollapeli.

Vierasvoiton johdosta Riemu nousikin sarjan kärkipaikalle! Pinnaakaan ei voi kuitenkaan hyytyä, sillä Futsal-Ykkösen kärkipää on aivan äärimmäisen tasainen. Viisi ensimmäistä joukkuetta mahtuu kolmen pisteen sisään, joten yksikin voitto tai tappio voi muuttaa kärjen voimasuhteita huomattavasti.

Seuraavan kerran pisteistä väännetään ensi lauantaina, kun matkataan pitkälle pohjoiseen Tornioon ToPV:n vieraaksi. Kova kamppailu luvassa taas, sillä torniolaiset porhaltavat seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa (viisi voittoa, kaksi tasapeliä). Putkethan ovat kuitenkin vesi-sellaisia lukuun ottamatta tehty katkottaviksi, joten niinhän tässä olisikin tarkoitus viiden päivän päästä tehdä!

KP-V/Monkulat – Riemu sunnuntaina 6.1.
Riemun kokoonpano: Jori Lagerblom (mv), Eino Muhonen (mv), Mika Halonen, Aaro Hedman, Ville Vanttaja, Janne Paljakka, Arttu Seikkula, Tuure Fagerström, Leevi Kemppainen, Jonne Forsström, Olli Annala, Janne Paski, Kasperi Halme, Olli Pöyliö
Tehopisteet:
Tuure Fagerström 2+0
Jonne Forsström 0+2
Mika Halonen 1+0
Olli Annala 1+0
Janne Paljakka 0+1
Janne Paski 0+1