Liikunnan Riemu otti syksyllä askeleen tuntemattomaan ja perusti Opetus- ja kulttuuriministeriön hanketuen avulla monilajisen liikuntakerhon alakoululaisille. Syksyn jälkeen voidaan todeta tuon askeleen olleen kannattava ja kaivattu.

Monipuolinen syksy

Liikuntakerhossa on liikkunut koko syksyn ajan noin 50 lasta kahdessa ryhmässä. Lapset ovat päässeet kokeilemaan kerhossa monipuolisesti erilaisia liikuntalajeja kannustavassa ympäristössä. Syksyn lajilistasta löytyi perinteisiä lajeja painista koripalloon ja taitoluisteluun, mutta myös modernimpia liikuntamuotoja, kuten parkouria ja breakdancea.

Kerhoa ovat olleet tukemassa OKM:n lisäksi Superpark, Laajis ja Jyväskylän Latu, jotka ovat mahdollistaneet yksittäisiä liikuntakokeiluja heidän tiloissaan ja alueillaan. Syyskauden päättänyt Superpark-vierailu sai kerholaiset innostumaan joulun alla. Kevään osalta odotetaan jo kovasti laskettelukokeiluja Laajiksessa ja lumileikkejä Ladun Majalla. Kiitos näistä elämyksistä erityisesti Superparkin Anulle, Ladun Raimolle ja Laajiksen Lasselle!

Kerhon tulevaisuus

Liikuntakerhon tavoitteena on ollut tarjota paitsi monipuolista, myös edullista liikuntaa. Tähän on päästykin, sillä koko vuosi kerhossa maksaa lapselle vain 80 euroa. Tämä hinta pitää sisällään kaiken mahdollisen ohjaajapalkkioista välinevuokriin ja tilavuokrista pääsylippuihin.

Edullisen hinnan on mahdollistanut tänä vuonna OKM:n tuki, mutta tulevina vuosina tarvetta on myös uusille yhteistyökumppaneille. Yhteiskuntavastuullisesta markkinoinnista kiinnostuneet yritykset voivat olla yhteydessä kerhokoordinaattori Henri Pelkoseen (henri.o.pelkonen@student.jyu.fi).

Liikuntakerho jatkuu samojen ryhmien kanssa toukokuun loppuun asti. Suunnitelmia ensi lukukauden kerhoonkin on jo tehty, ja tavoitteena on kasvattaa toimintaa entisestään. Syksyllä 2019 Riemu yrittää liikuttaa 100 lasta viikoittain.

Kerholaisten huoltajille marraskuussa tehty palautekysely paljasti kerholle olleen tilausta. Monilajisia matalan kynnyksen liikuntakerhoja ei liikaa ole. Kyselyssä koko kerho sai paljon kehuja, mistä kuuluu erityinen kiitos vastuuohjaajille. Kiitos Lotta, Vera ja Elina!