Riemu palaa Monnarille!

Futsalmiehet palaavat ryminällä ja ryskeellä tositoimiin heti vuoden ensimmäisenä viikonloppuna, kun kevätkausi päräytetään käyntiin tuplapeliviikonlopulla. Ensimmäiseksi lauantaina isännöidään AS MOONia Monnarilla kello 18:30, jonka jälkeen sunnuntaina matkataan Kaustisiin KP-V/Monkuloiden vieraaksi.

Kauden toiselle puolikkaalle käännyttäessä Futsal-Ykkösen sarjataulukko näyttää varsinkin kärjen osalta erittäin mielenkiintoiselta, kun viiden kärki mahtuu kolmen pisteen sisään. Keskikastikin majailee kärjestä vain kuuden pisteen päässä, joten onnistuneella kevätkaudella lähes mikä tahansa joukkue voi saavuttaa vielä mitä tahansa. Riemu pitää toistaiseksi majaansa kakkospaikalla, mutta yhden pelin vähemmän kärki-Raumaa vähemmän pelanneena, joten nappaamalla voitto lauantain mittelöstä kärkipaikka otetaan haltuun. Itseasiassa myös tasapelikin riittää ohittamaan Rauma maalierolla, joten otteluun lähdetään erittäin herkullisista asemista.

Futsal-Ykkösen sarjataulukko on tällä hetkellä hekumallisen tasainen, ja yksikin ottelukierros voi heilauttaa sijoituksia roimasti.

Lauantaina Monnarille saapuva AS MOON asettuu sarjataulukossa sijalle kahdeksan. Raahelaisten kuuraketti on väkevän kauden alun jälkeen osoittanut pieniä hiipumisen merkkejä, mutta joukkue on silti potentiaalinen kärkipään joukkue. Riemu saikin syyskierroksella tuta sen, minkälaiseksi joukkueeksi MOON parhaimmillaan voi yltää; hurmoksellisen kotiyleisön edessä pelanneet raahelaiset kaatoivat kauden kolmannessa ottelussa Riemun lukemin 6-5. Tästä on kuitenkin jo aikaa, ja tällä kertaa on raahelaisten vuoro matkata ottelupäivänä nelisen tuntia Kantatie 88:a ja Eurooppatie 75:ä pitkin otteluareenalle.

Sakari “Coach” Holopainen pitää joukkueensa talutusnuorassa myös loman aikana. Lajiharjoittelu sai jäädä, mutta juoksua ei saa unohtaa. Tämän vahvistaa mediaan vuotanut omatoiminen ohjelma.

Riemun vietettyä jopa kolmen viikon tauon futsalin tosipeleistä joukkue puhkuu intoa futsalparketeille paluun johdosta. Tällä kertaa haastatteluhaaviin tarttui kuluvalla kaudella jopa sensaatiomaiseen maalivireeseen äitynyt Ville ”Science” Vanttaja.

Millä mielin palaat Monnarille perjantaina valmistaviin treeneihin ja lauantaina vääntämään taas Futsal-Ykkösen sarjapisteistä?

Mahtavaa päästä taas vinguttamaan parkettia! Mielenkiintoista on myös nähdä, ovatko joukkuekaverit oppineet uusia kikkoja toisilla parketeilla.

Riemu palasi marraskuun heikompien esitysten jälkeen omalle tasolleen ja nousi joulukuussa takaisin kärkikahinoihin. Mistä näet parantuneen tuloskunnon johtuvan ja miten sitä jatketaan myös vuoden 2019 puolella?

Meillä on hyvä pelaajamateriaali, jossa on paljon potentiaalia. Kun kaikki pelaajat ovat hyvin valmistautuneita henkisesti ja fyysisesti, saamme hyviä tuloksia. Päävalmentaja Sakke onkin painottanut viime aikoina valmistautumisen merkitystä ja erityisesti psyykkistä vahvuutta. Uskon, että joukkue on keväällä entistä vahvempi.

Korviini on kantautunut väite, jonka mukaan et pystynyt pitämään edes futsalitonta tapaninpäivää, kun silminnäkijähavaintojen mukaan tapsantansseissa välkkyi anniskeluravintolan discovalojen lisäksi kännykkäsi Polar-sovellus, josta esittelit kanssaihmisille ”jotain juoksukäyriä” (Nimetön tiedonanto 27.12.2018 klo 02.17). Kommentteja näihin väitteisiin?

Ensinnäkin on mainittava, että tanssi on hyvää peruskestävyysliikuntaa. Henkilökohtaisesti en muista tällaista episodia, mutta voin vahvistaa, että joululomalla on tullut kiihdytettyä proteiinisynteesiä kuntosaliharjoittelulla ja joulukinkulla.

Tapsoilla nähty sykekäyrä on luultavasti matolla tehdyistä juoksuintervalleista. Hapenottokykyhän laskee varsin nopeasti, jos ylläpitävää treeniä ei tee. Kaksi peliä heti ensimmäisenä viikonloppuna voi viedä vedon kovakuntoisestakin kaverista, joten ”use it or lose it, tiedättehän”. Ei hätää, olen kyllä muistanut rentoutuakin mm. kirjoittamalla kandiani, joka käsittelee nuorten jalkapalloilijoiden fyysistä suorituskykyä. Pakon sanelemana olen myös nähnyt joitakin vanhoja ystäviä.

Uudenvuodenlupauksia futsalvuodelle 2019?

Uudenvuodenlupauksenani on jo perinteeksi muodostunut terveyskuukausi, johon olen hakenut vahvasti inspiraatiota Aki Hintsan kirjasta. Toivon myös, että maalivire jatkuu ja että pallo on enemmän vastustajan verkossa kuin omassa.

Loppuun vielä vapaa sana kauden toisesta puolikkaasta ja terveiset kannattajille!

Toivotan kannattajat lämpimästi tervetulleiksi Monnarille. ”Futsal on yllättävän viihdyttävää” on kulkeutunut korviini monesti. Tule ja koe itse!

Ja, no, kerro nyt joku vitsikin vielä…

Miksi Eino ei torjunut palloa? Koska Sauli oli maalissa.

 

Ja näin.

 

Oli tulos lauantaina sitten mikä hyvänsä, ei sitä ole aikaa jäädä pitkäksi aikaa muistelemaan, sillä sunnuntaina kello 16.00 olisi oltava pelaamassa Kaustisissa paikallista nimi-ihmetys KP-V/Monkuloita vastaan. Keskustelupalstoilla ihastuttanut ja vihastuttanut Kokkolan lähipitäjän joukkue sijaitsee ennen viikonlopun pelejä sarjataulukossa viidennellä sijalla 21 pisteellä. Joukkueet kohtasivat aikaisemmin tällä kaudella heti sarja-avauksessa, kun Riemu vei välienselvittelyn suhteellisen suvereenisti lukemin 5-1 Monnarilla. Helppo suupala Monkulat ei kuitenkaan missään nimessä ole, siitä pitää huolen joukkueen terävöityneet otteet sekä vähintäänkin kiitettävän meiningin kotisaliin luova kaustislaisyleisö.

Riemu pääsee molempiin otteluihin ilman suurempia poissaoloja, kun pienet vaivat on päästy parantelemaan joulutauolla. Odotettavissa onkin tiukkoja tilanteita, väkeviä otteita sekä tietenkin maaleja. Kysymyksiäkin kuitenkin luonnollisesti on. Nouseeko Riemu sarjan piikkipaikalle? Muistavatko kaikki pelaajat päivittää lisenssinsä vuodelle 2019? Kantaako Arttu ”RUKA” Seikkulan Ruka-buusti vielä tämänkin vuoden puolelle? Nähdäänkö Monnarilla pitkästä aikaa länsinaapurimme futsalviheriöillä syksyn viettänyt tuttu kasvo? Lähteekö Jonne ”Millpoint” Forsströmin lapikkaasta enemmän purkuja vai laukauksia maalia kohti? Kuka kirjauttaa nimensä historiankirjoihin viimeistelemällä maailman ensimmäisen riemupaidassa vuonna 2019 tehdyn maalin? Näihin ja kaikkiin muihin ensimmäisen maailman ongelmiin saat vastauksen saapumalla lauantaina Monnarille ja sunnuntaina asettumalla näyttöpäätteesi luokse seuraamaan striimiä!

Riemu – AS MOON, 5.1.2019 klo 18:30, Monnari

KP/V-Monkulat – Riemu, 6.1.2019 klo 16:00, Kaustinen