Lauantaina 9.12. Lepardit lähtivät saalistamaan sarjapisteitä Keltinmäen koululta. Vastassa kauden uudet tulokkaat sarjassa; JSP ja Täräys. JSP oli ennen lauantain pelejä tasapisteissä Lepardien kanssa, joten oli aika tehdä ero joukkueiden välille. Totuttuun tapaan molemmat pelit pelattiin kolme eräisinä ja jaossa oli siis kuusi pistettä. Lepardien kokoonpanossa oli myös totuttuun tapaan hieman muutoksia. Joukkueen oma fyssari, jonka piti olla vastuussa koko joukkueen terveydestä, oli itse siirtynyt sairastuvan puolelle. Loppukausi näyttää, miten muiden Lepardien käy, mutta Michelle “MB” Becquart hoiti kunniakkaasti valmentajan roolia turnauksessa. Muutama piste kirjattiin kyllä koutsin nimiin äärimmäisen älykkään taktisen pelinjohtamisen ansiosta.

 

JSP-Riemu 1-2 (16-25, 25-23, 22-25)

Heti pelin alusta Riemun joukkueesta oli havaittavissa rauhallisuus niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Hieman uudenlainen kuusikkojärjestely oltiin etukäteen suunniteltu. Se ei peliä haitannut, päinvastoin. Peli kulki kaikilta osin ja jokainen hoiti tonttinsa moitteitta. Mainittakoon yhtenä pelin onnistujista Linda Huhtala, joka pääsi näyttämään kovaa hyökkäysvoimaansa urakalla. Ja kerrankin salissa oli tarpeeksi pituutta, jotta Linda pääsi syöttämään palloa samalla terävyydellä kun Tiina Lillak konsanaan heitti keihästä. Nämä naiset ovat vähintäänkin sukua keskenään!

Hyvän alun jälkeen JSP pääsi mukaan peliin ja melko rinta rinnan edettiin erää. Riemu piti kuitenkin pintansa ja voitti ensimmäisen erän selkein numeroin. Toinen erä lähti hyvin käyntiin ja Riemun johdossa edettiin pitkälti. Toisessa erässä joukkueen zen ei enää sinällään riittänyt kuitenkaan loppuun saakka. JSPn erän vahva loppu sai numerot kääntymään ja niukkaakin niukempi tappio erästä lukemin 23-25.

Kolmannesta erästä päätettiin ottaa piste Jyväskylään ja kuskin paikalla erässä olikin Lepardit. Korkeanpaikanleiriltä vauhtia peliin hakenut Christina “oikeakätinen vasuri” Liutu näytti mitä monipuolisuus tarkoittaa. Tämä passarin tontilla useimmin nähty pelaaja otti käytännössä lämmittelyn aikana keskitorjujan tontin haltuun ja pelin makeimmat tuuletukset nähtiin Crissen toimesta. Kentällä nähtiin torjuntoja. Ja siellä nähtiin tappohyökkäyksiä. Tappohyökkäyksiä oikealla kädellä ja tappohyökkäyksiä vasemmalla kädellä. Kaikki luonnistuu. Ja tulihan se toinen piste myös sieltä kotiin viemiseksi.

 

Riemu-Täräys 3-0 (25-23, 25-16, 25-16)

Täräyksellä alla oli parin tunnin tauko edellisestä pelistä ja Riemu lähti suoraan JSP-pelistä. Lepardien pohkeissa ei kuitenkaan painanut piimä, vaan jalka liikkui näppärästi. Johtoasema oli Riemulla lähes koko erän, mutta Täräyksen vahva erän loppu oli tavoittaa. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan, erävoitto Lepardeille.

Toisessa erässä Riemu ei päästänyt Täräystä tekemään loppukiriään, vaan piti etumatkansa koko erän. Tähän vahvasti vaikutti hyvin pelannut Veera “posin kautta” Hiltunen, joka saatettiin nähdä Riemu paidassa ehkä viimeistä kertaa. Tämä yllytyshullu ja tunnollinen Kärppäfani pelasi vahvaa hyökkäyspeliä eikä totutusti erehdy koskaan puolustuspäässä. Veera otti myös vahvan askeleen kohti Lepardien Hall of Fame -jäsenyyttä lausumalla kuolemattomat sanat “Liiemmin en ole tykännyt mistään”, jotka voi varmaan yleistää koskemaan koko Veeran 2,5 vuotista Riemu-uraa. On vain ajan kysymys, koska Veeran pelipaita jäädytetään Kortepohjan kattoon.

Kolmas erä oli taas uusi mahdollisuus sarjapisteeseen. Saumaan parantaa asetelmia sarjataulukossa entisestään. Eivätkä Lepardit erehtyneet, vaan tuplasivat sarjapisteensä ottaen puhtaan 3-0 voiton Täräyksestä. Edes kotijoukkueen vahva tuki ei nostanut Täräystä lentoon, vaan Lepardit näyttivät, että Jyväskylä on tänä syksynä mustaturkoosi!

 

Tähän on hyvä päättää syyskausi, pitää joulutauko ja lähteä miettimään uusia kuvioita kevätkaudelle. Lepardien potentiaali on nyt osoitettu ja taivas on vain rajana keväällä, kun mestaruutta ratkotaan!