Futsalmiesten oletettava matkustuskartta ajalle lauantai-tiistai

 

Joulu alkaa häämöttää jo futsalmiestenkin mielessä, mutta sitä ennen Riemulla on edessä tiukka Länsi-Suomen kiertue. Ensin vieraillaan FC Rauman vieraana Futsal-Ykkösen tiukassa kärkikamppailussa, ja sunnuntaina pelataan Futsal-Cupia, kun Vaasassa käydään FC Kiiston vieraana. Viimeiset kaksi matkaa liittyvät Liikunnan jouluristeilyyn, mutta keskitytään nyt ensin futsaliin kuitenkin.

Riemu on joulukuussa löytänyt uuden vaihteen peliinsä ja lähteekin luonnollisesti tavoittelemaan täyttä kolmen pisteen pottia Raumalta. Edessä on kutkuttava ottelu, jota kumpikaan joukkue ei varmasti halua hävitä, sillä Riemun voittaessa kärkikaksikko tiivistyy yhden pisteen päähän toisistansa. Jos ottelu taas kääntyy Raumalle, on Riemulla sarjakärkeen kevätkaudelle käännyttäessä matkaa seitsemän pistettä. Ottelua voikin siis hyvällä omalla tunnolla kutsua jopa kliseisesti kuuden pisteen otteluksi.

FC Rauma porhaltaa siis sarjataulukon piikkipaikalla, kun kymmenestä ottelusta länsirannikon viherpaidoille on jäänyt käteen 23 pistettä maalierosarakkeen näyttäessä lukemia 41-27. Riemu taasen viime pelien vahvojen esitystensä myötä on noussut 19 pisteeseen maalierolla 42-32. Laadukasta futsalia ja runsaasti maaleja voisikin olettaa nähtävän, kun molemmat ovat rysäytelleet palloa rysään yli neljän maalin keskiarvolla per peli.

Riemun tehokkaimpana pelaajana kunnostautunut Tuure ”Keskikasti” Fagerström on ollut huimassa vireessä joulukuussa, joten olettaa saattaa, että vire jatkuu myös lauantaina. Kaikkea toivoa ei suinkaan laiteta tämän Arsenalin (lausutaan: Ooossenal tjsp.) miehen harteille, vaan Riemun paidassa on nähty laajalla rintamalla onnistumisia tällä kaudella. Riemu lähteekin hyvin valmistautuneena, todella nälkäisenä ja täydellä kokoonpanolla hakemaan pisteitä Raumalta.

Ottelun mielenkiintoa lisää Jonne ”Laiska” Forsström, joka pääsee kohtaamaan vanhan joukkueensa. Forsström kertookin odottavansa innolla Rauman kohtaamista ja uskoo ottelun olevan täynnä tunnetta ja laadukasta futsalia.

Jatkuuko Riemun joulukuun vire? Jatkaako Tuure maalitehtailujaan? Jääkö jälleen yksi lumilapio Kauppiksen eteiseen? Näihin kaikkiin saadaan vastaus lauantaina klo 18.30. Ottelu nähtävissä Rauman laadukkaalta striimiltä osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=eUtiv7NtTpI&feature=youtu.be

 

Kun taisto Raumaa vastaan on päättynyt, suuntaavat futsalmiehet kahden vuokraminibussinsa nokat kohti Vaasaa, jossa odottaa yöpyminen Riemutalossa. Äärettömän aamuvirkkuja ei onneksi yöllisen matkan jäljiltä tarvitse olla, sillä Vaasassa on koko päivä aikaa valmistautua cupkoitokseen, koska FC Kiistoa vastaan pallo pyörähtää liikkeelle vasta kello seitsemältä illalla.

FC Kiiston on perinteinen jo vuonna 1904 perustettu palloiluseura, joka on jalkapallossa pelannut 2000-luvulla jopa Ykköstäkin. Futsalia päävärinään keltaista käyttävä joukkue on tällä kaudella pelannut Vaasan alueen Kakkosessa, jossa joukkue onkin esiintynyt edukseen; viidestä pelistä ovat kaikki päättyneet kiistolaisten voittoon, ja maalierokin on selkeästi sarjan paras. Vaikka sarjataso onkin yksi heikompi kuin Riemulla, ei pidä sen antaa hämätä. Kiiston paidassa futsaloi moni liigaakin monta vuotta edesmenneessä Vaasan Ruutupaidoissa pelannut kovatasoinen pelimies, joten tasaista vääntöä Vaasan kovin pienellä futsalkentällä on odotettavissa.

Ottelu on siis hieman monimutkaisen Futsal-Cupin yksi kolmesta aluemestarien karsintaotteluista. Ottelun voittaja pääsee Playoffs-kierrokselle, jossa kaavioon mukaan tulee liigajoukkueita. Ottelun voittamalla päästäisiin siis mittaamaan tasoa edelliskauden kilpakumppaneita vastaan, joten jatkopaikasta taistellaan ehdottomasti kynsin ja myös hampainkin. Ottelun päätyttyä futsalmiehet suuntaavat ansaitulle joululomalle, ja ottelut jatkuvat ensi vuoden puolella kotona Monnarilla 5.1. AS MOONia vastaan.