Janne “Vaarallinen” Paljakka iski sunnuntaina kaksi maalia. Kun homma luistaa, on mukava yrittää kaikkea uutta; tässä testissä, kuinka syvästä kyykkyasennosta voi no look -sivurajapotkun antaa.

Ottelun alussa palkittiin kaksi Riemu-legendaa. Sami ”Sämpy” Myllymäki saavutti viime kaudella sadan ottelun rajapyykin Riemupaidassa, ja toistaiseksi eläköitynyttä konkaria muistettiin tutuksi tulleella vaaleanpunaisella pelipaidalla, jonka sälkämykseen oli luonnollisesti kirjailtu numero 100. Toinen palkittu oli tällä kaudella sata ottelua vyöllensä saanut pelaava legenda Mika ”Powerhouse” Halonen, jota muistettiin Powerhouse-tekstillä kaiverretulla vasaralla, joka kuvastaakin hyvin uroksen vasemman jalan painavia laukauksia. Iso käsi molemmille hienoista merkkipaaluista!

Ensimmäisen vihellyksen jälkeen pelin juoni kävi nopeasti selväksi. Riemu pyöritti peliä sekä palloa, ja Riverball puolusti tiiviisti todella matalalta. Pyörityksen tuloksena kotijoukkue pääsikin laukomaan useita kertoja 10-15 metristä hyviltä sektoreilta. Kuitenkin kahdeksan minuutin pelin jälkeen Aleksandr Antropov laukoi Riverballin yllättäen 0-1 -johtoon vieraiden oikeastaan ensimmäisestä paikasta. Osuma ei kuitenkaan muuttanut pelin kulkua, vaan Riemu jatkoi kuskin paikalla ja loi tasaisesti tilanteita. 13. minuutilla Tatu ”Hoffa” Hoffren harhautteli itsensä rangaistusalueen sisään kulman tuntumasta annetun sivurajan jälkeen, ja joensuulaiset joutuivat rikkomaan miestä. Tuomari näki tilanteen ja osoitti pallon 6 metriin. Nälkäinen Janne ”Palju” Paljakka asteli pallon taakse ja sijoitti pallon Riverballin penkiltä sisään vaihdetun ilmeisesti rankkarispesialistiveskarin taakse tasoittaen tilanteen 1-1:een. Riemun pyöritys tuotti toisen maalin vain muutamia sekunteja ennen puoliaikasummeria, kun Jonne ”Odotuksetlunastava” Forsström pelasi tyylikkään seinäpelin Tuure ”Jölli” Fagerströmin kanssa ja viimeisteli kärkkärillä pallon maalivahdin alta maaliin.

Toisella puoliajalla Riemulla oli peli jopa vielä paremmin hallussa kuin ensimmäisellä. Tasaista tahtia maalipaikkoja jauhava hyökkäysmylly pyöri hyvin, ja puolustettaessa vastustajalta otettiin todella terävästi tila, aika ja pallo pois. Ketsuppipullo alkoi osoittamaan aukenemisen merkkejä 34. peliminuutilla, kun nopeasta sivurajasta Leevi ”Leke” Kemppainen pelasi maalin eteen vartioijansa naapurikunnan kebabpizzeriaan eksyttäneelle Tuure ”Backinbusiness” Fagerstömille, joka laittoi pallon ykkösellä pömpeliin. Tästä ei kerennyt kulua kuin noin minuutti, kun Riemu pääsi juhlimaan jälleen Riverballin maaliverkkojen heilumista taas hyökkäyspään erikoistilanteen jäljiltä, kun kaimacombo Janne ”Laitahaastaja” Paljakka puikotti maalivahdin Janne ”Raw” Rissasen syötöstä tehden jo pelin toisen maalinsa.

Osuman jälkeen Riverball otti aikalisän ja lähti pyörittämään ylivoimapeliä, jonka Riemu kesti varsin hyvin, ja ottelussa erittäin vähän työllistetty Eino ”Eicca” Muhonen pääsi myös näyttämään torjuntarutiinin olevan kohdillaan. Viimeisen sinetin ottelulle vasaroi upealla liukkarivedolla tavaramerkiksi muodostuneella vasurillaan Mika ”Hammer” Halonen, jonka Olli ”Pölö” Pöyliö vapautti takatolpalle upean pyörityksen tuloksena.

Enempää osumia ottelussa ei enää nähty, ja Riemu ottikin sen mitä oli tavoitteena, eli makoisan 5-1 -kotivoiton, täydet kolme  sarjapistettä sekä jatkopaikan Futsal Cupissa. Naattia!

Riemu vs. SC Riverball sunnuntaina 2.12.
Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Sauli Kilpeläinen (mv), Janne Rissanen, Mika Halonen, Tatu Hoffrén, Aleksi Leppänen, Ville Vanttaja, Janne Paljakka, Tatu Meriläinen, Tuure Fagerström, Leevi Kemppainen, Jonne Forrström, Olli Annala, Olli Pöyliö
Tehopisteet:
Janne Paljakka 2+0
Tuure Fagerström 1+1
Jonne Forsström 1+0
Mika Halonen 1+0
Leevi Kemppainen 0+1
Janne Rissanen 0+1
Olli Pöyliö 0+1