Futsal on laji, jossa pelivälinettä eteenpäin liikuttamalla moninkertaistaa mahdollisuutensa saada se vastustajan maaliin. Kuvassa esimerkkisuorituksen esittää Ville “Tour de Huhtasuo” Vanttaja.

Se on joulukuu, ja on aika kääntää Riemun Suomi 101 -kalenterin viimeinen kuukausi esille, sekä viimeistään nyt todettava ensi vuoden kalenterin ostaminen ajankohtaiseksi ja tärkeäksi toimenpiteeksi. Kuun vaihtumisen myötä jätetään taakse myös tuloksellisesti heikohko marraskuu (kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota). Viimeisimmistä peleistä on varmasti juurtunut jokaisen mieleen, että futsalottelu alkaa heti tuomarin vihellyksestä ja loppuu summerin soidessa, tai viimeistään vähän sen jälkeen. Vaikka kuun vaihtuminen tapahtuu sutjakkaasti Liikunnan tanssiaisten riehakkaissa merkeissä, olisi suotavaa, että viime viikoilla treenatut asiat eivät ole haihtuneet aivan savuna ilmaan Ilokiven tanssilattian temmellyksessä.

Sunnuntaina kotiparketilla esiintyykin uuden sivun kääntänyt Riemu vastassaan SC Riverball Joensuusta. Tarkoituksena olisi luonnollisesti herkutella pisteistä Jyväskylässä, eikä lähettää murustakaan Joensuuhun.  Pelillisesti tavoitteena on pystyä pelaamaan omalla tasolla sekä todella kovalla asenteella, jolloin naattimakkaran ansaitseminen tullee kyseeseen.

Riemu lähtee otteluun tasaisen sarjan kuudennelta sijalta, kun kahdeksasta pelistä on kertynyt plakkariin 13 pistettä. SC Riverball taasen majailee pahnan pohjimmaisena seitsemällä pisteellä, mutta kuten jo ollaan huomattu, yksittäisen pelin kohdalla peliä edeltävät sarjasijoitukset eivät merkitse mitään, ja tässä sarjassa kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Mielenkiintoisen twistin otteluun tuo myös se, että ottelu on samalla myös Futsal Cupin ottelu, joten panosta sunnuntain kamppailussa on kaksin verroin. Kolmen Futsal-Ykkösen sarjapisteen lisäksi voittaja nappaa itselleen siis jatkopaikan Cupin seuraavalle kierrokselle. Kummallisimmassa tapauksessa voi käydä myös niin, että mikäli varsinainen peliaika päättyy tasan, jatketaan vielä Cup-ottelua ratkaisuun saakka kuitenkin sarjapelin tuloksen jäädessä tasapeliksi. Huhhuh, toivottavasti Riemu hoitaa ottelun jo varsinaisella itselleen, ettei tarvitse enää pelissä näin monimutkaisia miettiä!

Kuluvalla viikolla treeneissä on ollut tavoitteena totta kai kehittyä, mutta varsinkin terävöittää pelien alkua. Vahva fokus onkin ollut mentaalipuolella, jotta taitava kotijoukkue näyttäsi parasta osaamistaan pelin alusta loppuun asti. Huomenna luvassa onkin kovaa asennetta ehkä jopa hieman parkettishakin joidenkin taktisten kiemuroiden kustannuksella, tietenkin kuitenkaan kokonaan niitä unohtamatta. Tarkasti kannattaa seurata Jonne ”Pullapussinvoittaja” Forsströmin liekeissä olevia jalkoja, jotka tullevat pölisyttelemään Monnarin maaliverkkoja tässäkin pelissä.  Ville ”Maaliputki” Vanttajakin on taas saanut maaliahnautensa kohdistettua takaisin kohti vastustajan maalia, joten ennusmerkit huomiseen kamppailuun ovat erinomaiset. Tällaisilla eväillä ottelusta onkin luvassa makoisa kamppailu, joka on tietenkin parasta paikanpäältä seuraten. Paikalle kannattaa ehdottomasti tulla myös siksi, että tapahtuu jotain kunnioitettavaa ja historiallista, jätettäköön vielä arvoitukseksi, että mitä.

Riemu – SC Riverball, 2.12. klo 14.00, Monnari, linkki streamiin sunnuntaina Riemun somesta.