Riemu-ÄU 0–3 (15–25, 21–25, 22–25)

Marraskuinen lauantaiaamu. Pakkasta muutama aste. Kortepohjan koulu. Tavoitteena yleisöennätys. Varmat merkit pelipäivästä. Ensimmäisenä vastustajana Äänekosken Urheilijat (ÄU), joka on tuttu ja tiukka vastustaja aiemmilta kausilta. Tällä kaudella ensimmäinen kohtaaminen. Molemmilla joukkueilla tapahtunut pieniä muutoksia kokoonpanoon, joten lähtökohdat peliin olivat äärimmäisen jännittävät. Lepardit olivat valmistuneet otteluun hyvin ja viimeistelytreeneissä yhtenä harjoituksena nähtiin mm. heitä pallo lampun päälle -harjoitus, joka vaatii vielä hiomista kauden aikana.

Mukana kokoonpanossa tänään passarit Christina “CH” Liutu ja Taija “firman pikkujoulut” Kirstua, keskitorjujat Michelle “konkari” Becquart ja Susanna “kapu” Koponen, yleispelaajat Veera “laitetaan homma rokkaamaan” Hiltunen, Salla “leipuri” Moberg, Sanni “vilikku päälle” Pikkarainen, Linda “junnu” Huhtala, hakkuri Iiris “passia tänne” Leiviskä, libero Johanna “haen kaikki” Sammalisto ja valmentaja Emma “keskitytään seuraavaan erään” Koitto.

Ensimmäisessä erässä oli havaittavissa pientä jännitystä. Heti oli huomattavissa, että vastassa on joukkue, joka ottaa ohjat omiin käsiinsä, jos siihen annetaan mahdollisuus. Riemu olikin muutaman pisteen jäljessä koko erän ja erä selvästi Äänekoskelle 25–15. Toiseen erään Lepardit saivat jutun juonesta kiinni ja vastustajan kentästä alettiin löytämään pisteentekopaikkoja. Lepardit olivat selvän tuntuisessa johtoasemassa, kunnes jotain tapahtui. ÄU pelasi omaa vahvaa peliään ja pystyi pitämään otteensa pelistä paremmin erän loppuun saakka. Erä vieraille 25–21. Kolmannesta erästä lähdettiin hakemaan vielä yhtä sarjapistettä ja peli olikin tasaista. Erän lopussa vieraat olivat vahvempia ja voitto Äänekoskelle kolmannestakin erästä erälukemin 25–22. Pelissä oli paljon tunnetta mukana, jota tuomarin erittäin tarkka linja ja vastustajan suunsoitto eivät varsinaisesti vähentäneet.  

Pyrintö – Riemu 2–1 (26–24, 26–24, 9–25)

Toisena vastustajana Korpilahden Pyrintö, joka edellisellä kaudella piti välivuotta 3-sarjasta. Joukkue koostuu nuorista pelaajista, jotka olivat päässet lämmittelemään Äänekoskea vastaan pelissä ennen Riemun kohtaamista. Kaksi ensimmäistä erää mentiin rinta rinnan koko erät. Lepardit paransivat peliään aamun ensimmäisestä ja virheitä tehtiin vähemmän. Pistekaula oli Lepardien eduksi toisessa erässä aina loppumetreille asti. Erien lopussa ratkaisupalloissa paineet koituivat hurraavan kotiyleisön edessä liian kovaksi ja Korpilahti oli varmempi ratkaisuissaan. 1. ja 2. erä Korpilahdelle numeroin 26–24. Kolmannessa erässä Lepardit päättivät ottaa kuskin paikan haltuun alusta saakka. Peli oli rohkeaa ja virheitä tehtiin vähemmän. Selkärangan rutinaa oli kuultavissa verkon toiselta puolelta ja pisteet kolmannesta erästä selkeästi Riemulle 25–9. Hävityt erät olivat todella tiukkoja ja hampaankoloon jäi varmasti jokaiselle Lepardille nälkää seuraavaan kohtaamiseen.

Katsojia oli saapunut Kortepohjan lentopallopyhättöön paljon. Tuoleja kannettiin parhaille paikoille pinoittain. Yleisöennätys myös rikkoutui, joka oli tavoitteena. Lepardit kiittävät paikalle saapunutta yleisöä!