Riemun sählypojat lähtivät hakemaan nälkäisesti kauden avausvoittoa rehellisessä kotiturnauksessaan lauantaina Killerillä. Riemun mankeliin joutuivat tällä kertaa LV ja SC Luppo.


Riemu – LV 1-7

Tapio Mäkinen oli liekeissä kentällä ja näppäimistön äärellä.

Aamun ensimmäiseen peliin lähdettiin ammattimaisesti tunnin sisälämmöillä. Ilmassa oli kuitenkin aistittavissa pientä apinaa itse kullakin voittosarakkeen näyttäessä edelleen pyöreää nollaa. Ottelu lähtikin liikkeelle hyvin tasaisissa merkeissä ja peli aaltoili mukavasti päästä päähän. Sählypojat hakkasivat päätään LV:n hyvään puolustuspelaamiseen ja laadukkaille tekopaikoille ei liiemmin päästy.

LV iski omista paikoistaan hyvin tehokkaasti ja peli lipsui pikkuhiljaa vastustajan 0-4 johtoon. Riemu sai kuitenkin pientä työvoittoa ajassa 30.10, kun koko ykköskentän nopea kääntöpeli päätyi Miro ’’Dallas Stars’’ Vesalan viimeistelemään börsään. Riemu sai pelin loppupuolella pidettyä hyvää painetta vastustajan päädyssä, mutta niin vaan LV kesti ja viimeisteli lopulta loppuluvut 1-7 tyhjään maaliin. Ottelu jätti seurajohdolle paljon pohdittavaa, ja nämä legendat kaikuvat edelleen Killerin saunan alalauteilla.

Tehopisteet
Miro Vesala 1+0
Tapio Mäkinen 0+1


SC Luppo – Riemu 5-6

Miro Vesala on ollut jo useamman vuoden ajan Sählypoikien hyökkäyksen peruspilari.

Jos aamun pelissä oli pientä apinaa havaittavissa joukkueella, nyt se oli muuttunut jo vähintään gorillan muotoon. Mukava bonus otteluun oli pelin siirtyminen ikoniselle Amppari-areenalle, eli fasiliteetit olivat ainakin Riemun tasoiset. Lauteille oli löytänyt myös mukavasti Riemu kansaa, joten fiilis oli katossa ottelun alkaessa.

Ottelu oli alusta asti vauhdikas ja jo ihan salibandya muistuttava tapahtuma. Riemun kapteeni Hans ’’Päällikkö’’ Mäenalanen peräänkuuluttikin sitä kuuluisaa tahtoa ja halua näyttää tiukassa paikassa ketä on ketä. Riemun penkillä vallitsikin alkukauden hiukan hukassa ollut voitontahto, joka näkyi mahtavasti myös peliotteissa. Edes vastustajan 1-0 johtoon siirtyminen ei saanut leukoja putoamaan lattiaan, vaan takaiskusta lähdettiin kairaamaan seuraavaa vaihtoa kahta kovemmin.

Muutamaa minuuttia kauemmin ei Luppo päässyt johdosta nauttimaan, kun hyvään vireeseen päässyt Miro ’’Shefki’’ Vesala pääsi tasoittamaan ottelun hirveällä piiskalla Roope ’’Crosby’’ Aallon hyvästä syötöstä.

Loistava taisteluilme siivitti Sählypojat maalikimaraan.

Maali kerrallaan Luppo sai kiritettyä johtoaan 4-1 tilanteeseen, ja jotkut katsomossa saattoivat jo kätellä ottelun Riemun osalta. Riemu uskoi kuitenkin omaan tekemiseensä ja aloitti ajassa 33.15 sellaisen samba-shown, joka vetää vertoja jopa 2003 Tre Kronorin vastaavalle. Takaa-ajolle löi alkutahdit Eetu ’’Harvia’’ Havia, jonka terävä rannari upposi vastustamattomasti verkon perukoille. Tämän jälkeen Luppo ratkesi ottamaan kolme peräkkäistä jäähyä, joista kaikista Riemun kliininen ylivoima rankaisi armotta. Ensin Tapio ’’Sambaa Saa**na’’ Mäkinen rankaisi kahdesta yyveestä peräkkäin pelin tasoihin. Lopulta pistettiin vilkku päälle ja ohi Henri ’’One More Year’’ Pelkosen johdolla. Maaleihin syöttöpisteitä lueteltiin Mirolle, Justus ’’Unirytmi’’ Törmälehdolle, sekä Teemu ’’Perusvarma ’’ Korhoselle.

Tästä eteenpäin hallilla olisi pitänyt olla nitroja jaossa kaikelle kansalle. Luppo sai sekavan maalinedustilanteen päätteeksi rangaistuslaukauksen ajassa 43.36, ja huikeita otteita Riemu maalilla esittänyt Roni ’’Erikeeper’’ Savolainen joutui taipumaan näppärän kynäilyn edessä. Pienen ohikiitävän hetken peli alkoi näyttää tasurilta ja voiton valuneen Riemulaisten sormien välistä, kunnes ajassa 44.36 härkämäisen karvauksen päätteeksi Samba-Tapsa ujutti Eurosport-tyyppisellä rystyläissyllä Riemun voittomaalin, ja bileet olivat valmiit alkamaan.

Loppusummerin jälkeen voittogorilla oli pudotettu Riemulaisten selästä ja joukkueen sisällä oli hyvin vapautunut fiilis. Koko joukkue näytti todellista tiikerinsilmää ja venymistä tärkeässä paikassa, ja lopputuloksena oli ehdottomasi kauden ehjin peli. Voittoputki on nyt avattu ja sitä on hyvä jatkaa kahden viikon kuluttua Killerillä, kun Riemua lähtevät haastamaan Urho ja FCN!

Tehopisteet:
Tapio Mäkinen 3+0
Miro Vesala 1+2
Roope Aalto 0+2
Henri Pelkonen 1+0
Eetu Havia 1+0
Justus Törmälehto 0+1
Teemu Korhonen 0+1

Teksti: Tapio Mäkinen